Austrālija veidos savu nacionālo komosa aģentūru

Austrālijas valdība šonedēļ paziņojusi, ka veidos nacionālu komosa aģentūru, kas šajā valstī pagaidām neeksistē, vēstī BBC.

Lai arī Austrālijā ir komosa industrija, kurā strādā aptuveni 11 500 cilvēku, Austrālija ir viena no retajām attīstītajām valstīm, kurā nav savas komosa aģentūras. Par komosa industriju atbildīgā ministre Mihaela Keša paudusi, ka ir ļoti svarīgi, lai arī Austrālija nostabilizētos un nākotnē iegūtu no pieaugošās starptautiskās komosa industrijas.

Šāds lēmums seko pēc valsts iekšienē notikuša izvērtējuma, kas vēstīja - nepieciešams izveidot organizāciju, kas pārvaldītu visu industriju. "Aģentūra būs kā ķīlis nozares koordinācijai valsts iekšienē, kā arī parādes durvis, lai Austrālijas komosa nozare varētu sadarboties arī starptautiskā līmenī," sacīja Keša.

Vairāk jaunumu par gaidāmo aģentūras dibināšanu, visdrīzāk, Austrālijas valdība paziņos šonedēļ notiekošajā Starptautiskajā Astronautikas kongresā, kas norisināsies Austrālijas pilsētā Adelaidā. Konferenci apmeklēs tūkstošiem starptautisku ekspertu, to starpā arī citu valstu nacionālo kosmosa aģentūru vadītāji.

Šobrīd gan Austrālija kosmosa nozarē ir ļoti atkarīga no saviem starptautiskajiem partneriem - piemēram, Amerikas Savienotajām valstīm, kas nodrošina satelītu un zemes apsekojumu datus.

Komosa industrija Austrālijā uzskata, ka valsts ģeogrāfiskais novietojums, kā arī zemā populācija lielākos reģionos, šo valsti padara par izcilu vietu, kur attīstīt kosmosa tehnoloģijas.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.04.2024 - 21.04.2024 Liepājas restorānu nedēļa aicina Liepājas reģiona TIB
Liepājas ēdināšanas uzņēmumi visus ēdienu mīļotājus un gastronomijas entuziastus aicinās doties īpašā garšu ceļojumā Liepājas restorānu | Skatīt vairāk
Ekskursiju tūre Itālijā - no Rīgas Estravel Latvia
Lidojums no Rīgas, transfēri, 7 naktis 3* viesnīcā, puspansija un ekskursiju programma // 24.05.-31.05.2024. // Vietu skaits ierobežots | Skatīt vairāk
no 1299 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 16.04.2024 - 23.04.2024 Publikācija “TRAĶU PILIS UN PILSKALNI” Trakai TIC
Publikācija “TRAĶU PILIS UN PILSKALNI” | Skatīt vairāk
4.maija svētki Alūksnē  Alūksnes TIC
Atzīmējot Latvijas Neatkarības atjaunošanas dienu, š.g. 4.maijā Bānīša zemē svinēs jaudīgi jeb kā saka vietējie “ar pilnu tvaiku”. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.1269598sec.