Portugāļu lidsabiedrība piedāvā lidot kā septiņdesmitajos

Lielākā portugāļu aviokompānija TAP Portugal saviem klientiem piedāvā lidojumus XX gs. 70. gadu stilā, vēstī Quotidien du Tourisme.

Portugāles nacionālā lidsabiedrība sākusi īstenot projektu, kas dod iespēju paceļot ne vien telpā, bet arī laikā. Tagad pasažieri var doties no Lisabonas uz Riodežaneiro, Sanpaulu un Maiami, atrodoties uz Airbus A330 "Portugāle" borta. Šīs lidmašīnas ārējais izskats un gaisotne salonā precīzi atbilst tam, kādi tie bija lidojumu laikā 70. gados.

Neparastais ceļojums sākas jau ar registrācijas brīžiem, kad pasažieri saņem stilizētas etiķetes bagāžai un lidojuma talona turētājus retro stilā, kā arī diplomus, kas speciāli sagatavoti ceļotājiem laikā.

Iekāpjot lidmašīnā, pasažierus uz borta sveic ekipāža formastērpā, ko veidojis franču mākslinieks-modelētājs Luī Ferro un kas 70. gados kļuva par šīs lidsabiedrības raksturīgu iezīmi. Jāpiebilst, ka arī lidmašīnas salona noformējums atbilst tam, kāds tas bja aptuveni pirms 45 gadiem.

Tāpat lidojuma laikā pasažierus gaida ne mazums pārsteigumu. Tā, piemēram, tie, kas lido biznesa klasē, saņem ērtu pidžamu, odekolonu ar lavandas smaržu un zobu pastu Benamor. Parējos "cienā" ar attiecīgā laikposma filmām un mūziku, kokakolu un alu Sagres, ko pasniedz stilizētās stikla pudelēs un ar pagājušo laiku etiķetēm. Pusdienu beigās visiem ir iespēja nogaršot portvīnu "Graham", kas ražots 1972. gadā. Drīzumā lidsabiedrība iecerējusi šādus retroreisus arī vēl citos virzienos.

Portugāļu aviokompānija nav vienīgā, kas izceļas ar ekstravagantiem lidojumiem. Tā, piemēram, vjetnamiešu lidsabiedrība VietJet Air pasažieru piesaistīšanai savas stjuartes ietērpusi bikini un lidojuma laikā demonstrē nelielu šovu. Savukārt 2008. gadā vācu aviokompānija Ossi Urlaub noorganizēja reisus, kuru laikā  pasažieri varēja pilnībā izģērbties.

Bet 2000. gada sākumā  Air New Zealand dažus savus reisus sarīkoja "Gredzenu pavēlnieka" stilā. Tam tematiski pieskaņoja lidmašīnas dizaina noformējumu, bet pasažieriem salonā demonstrēja speciālus videofragmentus ar populārās filmas varoņu piedalīšanos.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 23.04.2024 - 30.04.2024 ĒĢIPTE tikai no 339 EUR/personai! Latvia Tours
Kamēr ziema aiz loga vēl mēģina izspēlēt aprīļa jokus, aicinām siltā piedzīvojumā uz saulaino Hurgadu vai Šarmelšeihu! | Skatīt vairāk
no 339 EUR
Orientēšanās sezona sākas jau 16.aprīlī! Alūksnes TIC
Orientēšanās pasākumam HORIZONTS šogad lieli svētki - uzsākta 40.jubilejas sezona. Tiekamies jau otrdien, takās kas bija tik populāras! | Skatīt vairāk
no 2.00 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 20.04.2024 - 27.04.2024 Aktuālās izstādes Liepājā Liepājas reģiona TIB
Iepazīsties ar šī brīža aktuālajām izstādēm Liepājā – ieplāno un iedvesmojies! | Skatīt vairāk
Ekskursiju tūre Itālijā - no Rīgas Estravel Latvia
Lidojums no Rīgas, transfēri, 7 naktis 3* viesnīcā, puspansija un ekskursiju programma // 24.05.-31.05.2024. // Vietu skaits ierobežots | Skatīt vairāk
no 1299 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.32655311sec.