Kur pasaulē baudīt visskaistāko neskarto dabu - 2.daļa

Ja vēlme ir ceļot, bet ceļot uz vietām, kur nepulcējas tūkstošiem tūristu, uz vietām, kuras draugi skatoties kartē domās "kā viņš tur nonāca", tad šīs vietas ir domātas tieši Jums!

Noteikti izlasi arī raksta pirmo daļu ŠEIT.

Skeletu krasts (Skeleton coast), Namībijā

Šī ir viena no cilvēka rokām vismazāk izmainītajiem krasta līnijām, kas tiek uzskatīta arī par teju vai sastingušu laikā. Krasts, kas sniedzas aptuveni 420 kilometru garumā gar Namībijas ziemeļu daļu, ir mājvieta ārkārtīgi daudziem savvaļas dzīvniekiem un putniem, kā arī jūras iedzīvotājiem. Tieši te Āfrikas pingvīni izbauda peldes stikla tīrajā ūdenī. Te pat kilometriem varēsi nesastapt nevienu citu cilvēku.

 


 

Vedela jūra, (Weddel sea) Antarktika

Šis varētu būt visgrūtāk sasniedzamais galamērķis šajā sarakstā - jo Vedela jūra atrodas pašā pašā pasaules lejasgalā. Un lai te nokļūtu nepieciešams ne tikai piedzīvojuma gars, gana daudz naudas, bet arī vēlme riskēt un kārtīgi apsaldēties. Lielākā daļa tūristu, kas te viesojas, brauc ar kuģi no Dienvidamerikas, caur slaveno orkāniem un negaisiem pilno Dreika šaurumu. Tomēr, ja izdodas pieveikt šo ceļu, patiešām var pieredzēt kaut ko patiešām unikālu - jūru, kas ir pilnībā neskarta no apkārtējās vides (galvenokārt jau cilvēkiem). Te var vērot mainīgos ledājus, kā arī dzīvību, kas ir tikpat izbrīnīta par jūsu atrašanos viņu teritorijā, kā jūs par viņiem.

 

A post shared by Andrew Hill (@andy_hill86) on

 

Vaitomo (Waitomo) alas, Jaunzēlande

Pirmo reizi alas tūristu "radarā" iekļuva ap 1880.gadu un kopš tā laika nekas nav mainījis - šīs alas turpina valdzināt apmeklētājus ar savām zaigojošajām krāsām. Pārpasaulīgais spīdums nāk no īpašām, tikai šajā pasaules daļā augošām sēnītēm (un nē, tās nav jāēd, tās aug uz sienām).

 


 

Boholas (Bohol) salas "šokolādes kalni", Filipīnās

Šī ir liela dabas mistērija - kā šie kalni (kopumā 1776) ir radušies, kāpēc tie ir teju identiski savos izmēros un izskatā... Bet skaidri zināms tikai tas, ka tie te tādi atrodami - un gada sausajos mēnešos patiešām atgādina lielus šokolādes pilienus (nu vai trifeles, vai ne?). Lietus mēnešos gan te īsti nav ko meklēt - viss ir ļoti dubļains.

 


 

Davita Gareja (Davit Gareja) alas, Gruzijā

Austrumgruzijā meklējamās alas atrodas netālu no Gruzijas robežas ar Azerbaidžānu. Lai arī acīmredzamais ir noticis - dabā iejaucies cilvēks, tas noticis tik ļoti sen atpakaļ, ka arī šo jau var uzskatīt par neskartu dabu. Kopumā alu komplekā ir 19 viduslaikos veidotām alām, kas agrāk pajumti deva pat 5000 mūkiem. Šīs alas tiek uzskatītas par vienu no dižākajiem Gruzijas mākslas objektiem - un viena ala vēl arvien darbojas kā svētvieta, kurā dažreiz var dzirdēt mūkus lūdzamies.

 


 

Engadīnas ieleja (Engadine Valley), Šveice

Īpašā "dimanta putekļu gaisma" šurp velk tūristus jau vairāk nekā 300 gadus. Tā rodas aukstās ziemas dienās, kad gaisā (un zemē) esošie ledus kristāliņi spīguļo saulē. Un snieg te ļoti bieži - jo apkārt ir kalni.

 


 

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 23.04.2024 - 26.04.2024 Rallistu ielas stāsti Talsu novada TIC
25.aprīlī plkst. 18.00 bijušā PMK aktu zālē neformālā gaisotnē aicināti tikties visi rallija cienītāji, lai dalītos ar saviem stāstiem par | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 11.04.2024 - 01.05.2024 GeLux - Āzijas piedzīvojumu ceļojums Estravel Latvia
Jauna izpratne par Luksu - piedzīvojumu ceļojumā Taizemē un Kambodžā // Unikāla pieredze, vairāk iekļautu pakalpojumu // 10% atlaide, rezervējot | Skatīt vairāk
no 2519 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 19.04.2024 - 25.04.2024 Nāc un sāc spēlēt golfu! Jurmala Golf Club & Hotel
Jau sen esi vēlējies apgūt golfa spēles pamatus, etiķeti un noteikumus, bet visu laiku gaidi īsto brīdi! Īstais brīdis ir pienācis!Iegūsti zaļo | Skatīt vairāk
180 EUR
Ierobežots piedāvājuma - Hotel Jūrmala SPA Estravel Latvia
Esiet vieni no pirmajiem, kas bauda atpūtu Renovētajā Hotel Jūrmala SPA numurā un saņemiet dāvanu - neierobežotu Wellness Oasis apmeklējumju// līdz | Skatīt vairāk
no 94 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.6619792sec.