Vai zini kas slēpjas aiz pasaules pilsētu iesaukām?

Daudzām pasaules pilsētām ir savas iesaukas... Vai vari atminēt kura ir kura?

Sapņu pilsēta

Maģijas pilsēta

Dūmu pilsēta

Dārgakmens pilsēta

Mūžīgā pilsēta

100 smaiļu pilsēta

"Lielais Ābols"

Smaragda pilsēta

Neaizmirstamā pilsēta

"Izglītotais, sarkanais un resnais"

Rozā pilsēta


Un lūk arī atbildes. Cik no tām zināji/uzminēji? :)


Sapņu pilsēta - Ņujorka, ASV

Iesākumam ļoti viegli. Kurš gan nezina, ka "the city of Dreams" ir tieši Ņujorka? Iesauka radusies, jo tieši Ņujorka ir daudzu cilvēku galamērķis, šeit viņi ierodas ar savām cerībām, sapņiem un vēlmi īstenot tos.

Maģijas pilsēta - Maiami, ASV

Lai arī ASV ir vairākas pilsētas, kas ieguvušas šo iesauku, Maiami par maģijas pilsētu tiek dēvēta, jo tikai 110 gadu laikā no pilsētas ar 1000 iedzīvotājiem tā izauga par metropoli ar vairāk nekā 5,5 miljoniem iedzīvotāju. Cilvēki to sauc par maģiju.

Dūmu pilsēta - Londona, Lielbritānija

Par dūmu pilsētu Londonu dēvē kopš industralizācijas laikmeta - tieši Londona bija mājvieta daudzām ražotnēm, kas radīja smogu virs pilsētas. Pievienojam vēl Lielbritānijas lietusmākoņus un jā - dūmu pilsēta.

Dārgakmens pilsēta - Deitona, ASV

Lai arī nav īsti zināms, kāpēc Deitona šādi tiek dēvēta, iesauka pilsētai ir "pielipusi". Ir versija, ka nosaukumu devis kāds īpaši ātrs sacīkšu zirgs, kā arī, ka nosaukums cēlies no pilsētas veiksmes un pārākuma pār pārējām apkārtējām pilsētām.

Mūžīgā pilsēta - Roma, Itālija

Pirmo reizi Romu par mūžīgo pilsētu nodevēja romiešu poēts Tibulus vēl gadsimtu pirms Kristus dzimšanas. Tas bija dēļ tā, ka Roma jau tajā brīdī bija epicentrā... nu, epicentrā visam! Pilsēta, kas vienmēr ir kustībā, vienmēr dzīvīguma pilna.

100 smaiļu pilsēta - Prāga, Čehija

Prāgu šādi dēvē tās unikālās arhitektūras dēļ - teju kur vien skaties, tur redzi jumtiņus un smailes. Tomēr interesants ir fakts, ka īstenībā pilsētā ir nevis ap 100 smailēm, bet gan veselas 500!

"Lielais Ābols" - Ņujorka, ASV

Mēs tikai pārbaudām uzmanību - jā, Ņujorkai ir daudz iesauku un otra populārākā ir "Lielais ābols". Par iesaukas rašanos versiju ir daudz - daži saka, ka tas radies recesijas laikā, kad cilvēki uzvalkos uz ielām tirgoja ābolus, lai izdzīvotu. Daži apgalvo, ka iesauka nākusi no kāda bordeļa, kuras īpašniece visas savas meitenes dēvējusi par "lielajiem āboliem" vai pat kāda kluba. Tomēr skaidri zināms ir fakts, ka iesauka ir "panesusies".

Smaragda pilsēta - Sīetla, ASV

Par Smaragda pilsētu Sīetlu dēvē pavisam vienkārša un vizuāla iemesla dēļ - visapkārt pilsētu ietver mūžžaļi meži, kas apkārtni iekrāso smaragdzaļā krāsā.

"Pilsēta, kura aizmirsa par rūpēm" - Ņūorleāna, ASV

Ņūorleānā vēsturiski bijis ļoti karsts, kas bieži vien radījis dienvidniekiem raksturīgo lēnumu. Galu galā, ja ārā ir ļoti karsts, tu taču negribēsi skriet "pa galvu pa kaklu" kaut ko darīt... Tomēr tieši kāda īpaši karsta vasara visu pilsētu nosēdinājusi tā, ka pat tirgotāji vairs nav bijuši spējīgi celties augšā un apkalpot savus klientus. Pēc tam tad Ņūorleānu nodēvēja par pilsētu, kurā aizmirsa par rūpēm.

"Sarkanais, izglītotais un resnais" - Boloņa, Itālija

Izglītotais, jo te meklējama vecākā universitāte Rietumu pasaulē, resnais - jo te meklējama izcila virtuve, bet sarkanais - jo visa pilsēta ir klāta ar sarkaniem dakstiņu jumtiem!

Rozā pilsēta - Džaipura, Indija

Pilsētas vecpilsētas ēkas ir krāsotas rozā krāsā (ar dažiem izņēmumiem), kas arī Džaipurai ir devis šo īpatnējo iesauku. Rozā krāsas nepieciešamība būt vecpilsētas krāsās arī ir iestrādāta likumdošanā!

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 19.04.2024 - 25.04.2024 Nāc un sāc spēlēt golfu! Jurmala Golf Club & Hotel
Jau sen esi vēlējies apgūt golfa spēles pamatus, etiķeti un noteikumus, bet visu laiku gaidi īsto brīdi! Īstais brīdis ir pienācis!Iegūsti zaļo | Skatīt vairāk
180 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.04.2024 - 23.04.2024 Summer Sound 2024 Liepājas reģiona TIB
Grandiozākais pludmales festivāls Baltijā “Summer Sound”, kas šogad notiks 2. un 3. augustā Liepājā, papildina pašmāju un starptautisko | Skatīt vairāk
GeLux - Āzijas piedzīvojumu ceļojums Estravel Latvia
Jauna izpratne par Luksu - piedzīvojumu ceļojumā Taizemē un Kambodžā // Unikāla pieredze, vairāk iekļautu pakalpojumu // 10% atlaide, rezervējot | Skatīt vairāk
no 2519 EUR
ALBĀNIJA jau no 30.05. Latvia Tours
Klimats ir ideāli piemērots tiem, kam patīk siltums un saule, bet kas nevēlas karstumu. Temperatūra vasarā svārstās no 25 līdz 28 grādiem pēc Celsija | Skatīt vairāk
no 589 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.49540496sec.