Atbildot uz Ņujorkas teroraktu, ASV vēl vairāk pastiprinās robežkontroli un atcels Zaļās kartes loteriju

Amerikas Savienoto valstu prezidents Donalds Tramps pavēstījis, ka atbildot uz Ņujorkā nedēļas sākumā notikošo teroraktu, ASV vēl vairāk palielinās robežkontroli un pārbaudes valstī ieceļojošajiem ārzemniekiem, kā arī atcels slaveno imigrācijas programmu - Zaļās kartes loteriju

"Esmu devis rīkojumu pastiprināt mūsu Īpašo pārbaužo programmu (Extreme Vetting Program). Iekšzemes drošības ministrija pie tā strādā. Ir jauki būt politkorektam, bet ne par šādiem jautājumiem," mikroblogošanas vietnē Twitter pavēstīja ASV prezidents.

Vēlāk Tramps vēstīja, ka viņam ir informācija, ka teroraktu veikušais vīrietis valstī ieceļojis iegūstot Zaļo karti. Līdz ar to, ASV atbilde būs atcelt Zaļās kartes loteriju vispār.

"Zaļās kartes" loterijas  jeb Dauzveidības veicināšanas vīzu loterijas (Diversity Visa Lottery) ietvaros katru gadu tiek piešķirtas 50,000 imigrācijas vīzas ASV pastāvīgā iedzīvotāja statusa iegūšanai personām, kas atbilst noteiktiem kritērijiem un kas dzīvo valstīs, no kurām uz ASV emigrējošo iedzīvotāju īpatsvars ir zems.

Ņujrokā notikušais terorakts bija pirmais terorakts pilsētā kopš 2001.gada 11.septembra.

Terorakta īstenotājs bija kāds Uzbekistānas pilsonis, kuru ievainoja un arestēja Ņujorkas policija. Teroraktā, kur ar smago automašīnu terorists ietriecās velosipēdistu celiņā, dzīvību zaudēja vismaz 8 cilvēki.

Esam jau vēsījuši, ka kopš oktobra beigām visiem pasažieriem, kas dodas starptautiskos lidojumos uz ASV ir jābūt gataviem papildu drošības pārbaudēm, kuras galvenokārt sastāv no papildu jautājumiem par ceļojuma mērķi, galamērķiem un interesēm.

Tāpat jau ziņots, ka ASV prezidents vairākas reizes mēģinājis ierobežot ieceļošanas iespējas cilvēkiem no musulmaņu valstīm.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 10.04.2024 - 20.04.2024 Restorānu nedēļa aicina garšu ceļojumā Liepājas reģiona TIB
Liepājas restorānu nedēļa norisināsies no 12. līdz 21. aprīlim un tajā īpašās ēdienkartes piedāvās 23 Liepājas restorāni un kafejnīcas. | Skatīt vairāk
Taizeme - dažādām gaumēm Estravel Latvia
Taizeme - piedzīvojumi // atpūta spa kūrortos // Izvēlieties ceļojumu atbilstoši savai gumei! Piedzīvojumu ceļojumiem - atlaides! | Skatīt vairāk
no 367 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.04.2024 - 20.04.2024 Vakars ar Dj Park Hotel Latgola
Gaidām Jūs šo sestdien , plkst.20:00 bārā La Terrasse💃🍾🕺 Galdiņu rezervācija +371 65404910 | Skatīt vairāk
Ierobežots piedāvājuma - Hotel Jūrmala SPA Estravel Latvia
Esiet vieni no pirmajiem, kas bauda atpūtu Renovētajā Hotel Jūrmala SPA numurā un saņemiet dāvanu - neierobežotu Wellness Oasis apmeklējumju// līdz | Skatīt vairāk
no 94 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.12269402sec.