Zimbabves krīze - nedēļas laikā divas reizes pārsaukta starptautiskā lidosta

Āfrikas valstī Zimbabvē pēdējo divu nedēļu laikā notiekošo politisko neskaidrību rezultātā tiek ietekmētas daudzas lietas - ekonomika, sociālie procesi un arī daudzas vienkāršākas, ikdienišķas lietas - viena no tām ir pat valsts starptautiskā lidosta, kura piedzīvojusi divas nosaukuma maiņas nedēļas laikā.

Esam jau vēstījuši, ka Latvijas Ārlietu ministrija ir izplatījusi aicinājumu atturēties no Zimbabves apmeklējuma, šajā valstī notiekošo politisko nesaskaņu dēļ - valsts armija šonedēļ ievietoja valsts prezidentu Robertu Mugabi piespiedu mājas arestā, aicinot to atkāpties no amata. Tikmēr arī valsts parlaments centās prezidentu likumiskiem spēkiem atcelt no amata, veicot impīčmenta procesu - līdz vakardien (otrdienā) Mugabe paziņoja par atkāpšanos no amata.

Nesaskaņas, protams, ietekmē visu valstī notiekošo. Par godu nu jau bijušajam prezidentam Robertam Mugabem valsts galvenā lidosta, galvaspilsētā Hararē pagājušajā nedēļā tika no "Zimbabves Harares Starptautisko lidostu" (Harare ir Zibabves galvaspilsēta) pārdēvēta par "Zimbabves Roberta Gabriela Mugabes Starptautisko lidostu". Nosaukuma maiņa tika paveikta oficiāli un tiesiski - ar vietējo un arī Starptautisko aviācijas kontroles aģentūru apstiprinājumu (likumiskai valsts varai ir tiesības mainīt lidostu nosaukumus). Taču neilgi pēc lidostas nosaukuma maiņas, valstī notika militārais apvērsums, kura rezultātā prezidents tika ievietots piespiedu mājas arestā. Šajā pašā procesā arī militārā vara pārdēvējusi valsts centrālo lidostu - atpakaļ uz Zimbabves Harares Starptautisko lidostu. Lai arī pagaidām nav iesniegti nekādi oficiāli dokumenti par nosaukuma maiņu, visos dokumentos tiek rakstīts jaunais - jeb nu lidostas vecais, pirmais nosaukums "Harares lidosta".

Papildu lidostas nosaukuma maiņai, arī citas prezidenta Mugabes liecības tiek pamazām likvidētas - piemēram, ielu nosaukumi.

Harares starptautiskā lidosta tika atvērta 1957.gadā un vidēji gadā tā apkalpo aptuveni 1 miljonu pasažieru. Galvenā lidsabiedrība, kas apkalpo Harares lidostu, ir "Air Zimbabwe".

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Klasiskās indiešu dejas koncerts Valmieras TIC
6.aprīlī plkst. 18.00 Līga Saukante aicina uz klasiskās indiešu dejas solokoncertu “Samvadita – Harmonija” Kocēnu Kultūras namā. | Skatīt vairāk
10 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 27.03.2024 - 03.04.2024 Publikācija “TRAĶU REĢIONA GARŠU KRĀSAS” Trakai TIC
Publikācija “TRAĶU REĢIONA GARŠU KRĀSAS” | Skatīt vairāk
Pilna Servisa Līzings Passat Europcar
Pilna Servisa Līzinga piedāvājums VW Passat Variant MY24 Elegance. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 16.03.2024 - 05.04.2024 Pieteikšanās MKD Augšdaugavas novadā TAKA
‘’Mājas kafejnīcu dienas 2024’’ Augšdaugavas novadā šogad notiks 27.- 28.jūlijā | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.4514401sec.