Lietas, ko darīt un ko nedarīt Parīzē

Parīzes vilinošā burvība ir leģendāra, un ne bez iemesla. Aicinošās ielu kafejnīcas, pasaules klases muzeji, burvīgie restorāni padara Parīzi par pilsētu modes skates modeli – skaistu, modernu, pašpārliecinātu un apskaužami iedvesmojošu. Bet ar cerībām, kas ir tik augstas, Parīze var arī pievilt. Kad jūs atradīsiet sevi plecu pie pleca ar tūristiem tenisa čībās, ēdot vēl kādu pārāk dārgu maltīti, jūs prātosiet kā Parīze, kurā ceļotāji iemīlas, var būt tik nenotverama.

Neiepērcieties Elizejas Laukos

Elizejas Lauki varbūt kādreiz bija skaistākā avēnija pasaulē, bet tās bagātība gadu gaitā daudzkārt ir gan augusi, gan kritusi, un šobrīd tā ir pārņemta ar globālajām veikalu ķēdēm un auto dīleriem. Un neatkarīgi no tā, ko jūs darāt, nepakļaujiet sevi briesmām izsalkuma dēļ – kafejnīcas “sagūsta” tūristus, un vietējos šajās ēstuvēs sastapt ir neiespējami.

Tā vietā sekojiet pa pēdām vietējiem iedzīvotājiem

Mūsdienās pa īstam iepirkties Parīzē nozīmē domāt tālāk par uz modi vērstiem bulvāriem un lieliem spožiem veikaliem. Pat universālveikali, piemēram, “Galeries Lafayette” un “Printemps” piedāvā dažādas labas lietas. Piemēram, vīriešu apģērbu veikalā ‘’Printemps Hommes’’ jūs varat iegādāties ierobežotas izlaiduma kolekcijas no pieprasītākajiem šī brīža dizaineriem, kuras jūs neatradīsiet nekur citur.

Nepārsniedziet savu budžetu dārgās vakariņās

Parīzes ēdieni pēdējo gadu laikā, iespējams, ir kļuvuši daudz vienkāršāki, bet formālas vakariņas tāpat var jums izmaksāt līdz pat 500 eiro. Ja tas jūs neaptur, rezervējiet galdiņu pusdienām.

Tā vietā dodieties vakariņot mūsdienīgajās kafejnīcās

Nesen vairāki augstas klases restorānu šefpavāri ir pametuši savas līdzšinējās darba vietas, lai atvērtu paši savas kafejnīcas, kas piedāvā vienkāršākus, bet joprojām izcilus ēdienus. Un vietējie ir kā traki pēc šīm ēstuvēm. Daudzās kafejnīcās vakariņu galdi rezervēti jau vairākus mēnešus uz priekšu. Bet vari mēģināt ierasties 11:45 un rezervēt sev galdiņu pusdienām. Iepriekšēja rezervācija nav pieejama (kas pirmais nāk, pirmais tiek pie galdiņa).

Negaidiet, ka Luvrā redzēsiet pilnīgi visu

Tas ir milzīgs, un tūristiem ir tendence izdarīt milzīgu spiedienu uz sevi un mēģināt apskatīt pilnīgi visu. Bet Luvra tā nav veidota. Pārvadiet savas cerības un iepriekš izveidojiet plānu. Tā vietā lai mēģinātu sasniegt neiespējamo, izpētiet tos darbus vai spārnus, kurus jūs patiešām vēlaties apmeklēt un pavadīt kvalitatīvu laiku, atstājot pārējo citām reizēm.

Tā vietā sadaliet laiku starp Luvru un mazākiem muzejiem

Daudzi no Parīzes mazākiem muzejiem ir vienlīdz nozīmīgi un skaisti un bieži vien daudz patīkamāki, jo jums priekšā nestāvēs fotografējošu cilvēku bari. Nav garastāvokļa vēstures stundām? Parīzē ir daudz muzeju, kas koncentrējas uz vieglākām lietām, ieskaitot modi vīnu un naudu. Kad būsiet atklājis šīs galerijas, iespējams, vispār nevēlēsieties sevi apgrūtināt ar Luvru.

Nebraukājiet pa pilsētu ar taksi

Taksometru var būt grūti sagaidīt un to nevar noķert uz ielas ( jums ir nepieciešams zvanīt, lai izsauktu vienu vai arī jāatrod taksometru stends).  Braucot pa pilsētu ar taksi jūs noteikti neizvairīsieties no Parīzes slavenās satiksmes: stāvēšana šaurā vienvirziena ielā, sastrēgumā, skatoties kā aug cipari uz skaitītāja, noteikti nav jaukākā lieta kā pavadīt laiku Parīzē.

Tā vietā pastaigājaties pa Parīzi ar kājām

Parīzes centrs neatrodas tālu, kartes ir pieejamas visur un ieguvumi no pārvietošanās ar kājām ietver iepirkšanos no pasaules klases skatlogiem, papildu kruasāna baudīšanu kādā blakus esošā kafejnīcā, vērojot koledžas studentus. Papildus pēc tam varēsiet “nostaigāt” šī papildus kruasāna kalorijas.

Nepavadiet stundas kāpelējot pa Eifeļa torni

Papildus drošībai Parīze ierīkojusi spēcīgus apsardzes punktus apkārt Eifeļa tornim, lai izvairītos no iespējamiem teroristu uzbrukumiem. Tāpēc, lai tiktu klāt šim apskates objektam, vispirms jāizstāv garas pārbaudes rindas, kas aizņem papildus laiku. Un nav iemesla mēģināt uzkāpt Eifeļa torņa augšā, lai izbaudītu skatu. Jo šis skats nav pats skaistākais visā pilsētā.

Tā vietā atrodiet skaistāku skatu un īsākas rindas

Ja vēlaties izbaudīt brīnišķīgu panorāmu, kas ietver Eifeļa torni, jums vajadzētu doties Montparnasas torņa skatu klāja augšdaļu.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atlaides auto nomai Igaunijā Europcar
Vai esi gatavs piedzīvot neaizmirstamas brīvdienas Igaunijā? Tagad ir lieliska iespēja iegūt izdevīgu auto nomas piedāvājumu! | Skatīt vairāk
Būsim pazīstami Latgale, Sēlija! TAKA
Skolēnu ekskursijas Augšdaugavas novadā! | Skatīt vairāk
4.maija svētki Alūksnē  Alūksnes TIC
Atzīmējot Latvijas Neatkarības atjaunošanas dienu, š.g. 4.maijā Bānīša zemē svinēs jaudīgi jeb kā saka vietējie “ar pilnu tvaiku”. | Skatīt vairāk
Atpūtas ceļojumi uz Maljorku Atlantic Travel
Brīnišķīga vieta ar saviem ģimenes kūrortiem un klubiem 😎, klusām pilsētiņām un modernām viesnīcām 🌴, patīkamu subtropu klimatu un plašām | Skatīt vairāk
no 692 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.18476605sec.