Iedvesmojies ceļojumam - budžeta ceļojums Venēcijā

Venēcija ir viena no romantiskākajām pilsētām pasaulē. Kopā ar Parīzi, tā tiek uzskatīta par visu mīlētāju galamērķi. Tā ir pavisam īpaša pilsēta, jo tā patiesībā atrodas uz ūdens, nevis zemes. Venēcija ir izveidojusies, iekarotājiem arvien biežāk cenšoties iekarot apkārtni un tādējādi pilsēta tika celta uz lagūnas ar kopā vairāk nekā 100 dažādām saliņām, nedaudz attālāk no piekrastes.

Venēcijas platība kopumā ir 415 kvadrātkilometru un tajā pastāvīgi mitinās aptuveni 260 tūkstoši cilvēki. Taču ik gadu te viesojas vairāki miljoni tūristu. Pilsētas 117 salas (no kurām daļa ir pat mākslīgi veidotas) savieno gandrīz 400 simti tiltu. Pilsētā ir trīs centrālie kanāli - Lielais kanāls, kas sliecas cauri visai pilsētai S veidā, Svētā Marka kanāls, kā arī Džideka kanāls.

Līdz pat 20.gadsimtam pilsēta no sausszemes bija sasniedzama vien ar laivām, taču pēc Benito Musolīni pavēles uz Venēciju tika izveidots tilts. Pilsētas unikalitāte nav nenovērtēta arī pasaules līmenī - UNESCO 1987. gadā piešķīra Pasaules kultūras mantojuma statusu.

Tas gan nepalīdz pilsētai ikdienā, jo to arvien biežāk apdraud dažādas problēmas. Dēļ pieaugošā ūdens līmeņa, pilsēta ik pa laikam applūst. Plūdi novērojami jau ilgāku laiku, tostarp katastrofiskā līmenī 1966.gadā. Pilsētai gan regulāri cenšas palīdzēt, veidojot mākslīgus aizsargdambjus.

No mūsdienu kultūrvēsturiskā viedokļa, lielākā nozīme ir Venēcijas Svētā Marka laukumam un ansamblim ar Svētā Marka baziliku un Dodžu pili, kur apbrīnojami integrētā veidā saplūst itāļu renesanse un Bizantijas arhitektūru. Sv. Marka laukuma savdabīgs turpinājums ir Piazzetta — mazāks laukums, kas robežojas ar Dodžu pili un izbeidzas krastmalā. Tā vidū paceļas divas granīta kolonas, starp kurām smagus noziegumus izdarījušajiem venēciešiem senatnē izpildīja nāves sodus.

Viens no senākajiem un interesantākajiem, tūristus piesaistošajiem pasākumiem Venēcijā ir regate, kas notiek Lielajā kanālā katru gadu septembra pirmajā svētdienā. Šai tradīcijai ir ap 700 gadu sena vēsture un tā aizsākusies kā slaveno Venēcijas gondoljēru sacensība. Venēcieši apgalvo, ka vienmēr šo sacensību laikā ir spīdējusi saule un nav bijis nevienas reizes, kad būtu uzlijis lietus.

Pie Lielā kanāla ietekas lagūnā atrodas vēl viena Venēcijas pērle - balta marmora baznīca Madonna della Salute , kura ir uzbūvēta 16. gadsimtā. Baznīcā apskatāmi daudzi slavenu itāļu mākslinieku gleznojumi, ikonas un skulptūras, tai skaitā arī Ticiāna darbi.

Venēcijā dzimuši tādi vēsturiski personāži kā Marko Polo (tirgotājs), Antonio Vivaldi (komponists), Džakomo Kazanova (rakstnieks) un arī jau minētais Ticiāns (gleznotājs).


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 15.03.2024 - 30.03.2024 Lieldienu brīvdienas outlet ciematā ViaJurmala
Lieldienu atrakcijas visai ģimenei ar animatoriem. Pasākuma vadītājs - Lieldienu zaķis. Putnu būrīšu meistarklase. Olu krāsošanas darbnīca. | Skatīt vairāk
Atklājam Turcijas sezonu! CelojumuBode.lv
Piedāvājumā mazcenas viesnīcas ar izlidošanu no Rīgas un Viļņas kā arī LUX viesnīcas ar vilinošām sezonas sākuma cenām... | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 21.03.2024 - 30.03.2024 DENISS PASHKEVICH TRIO Valmieras TIC
29. martā pl.19:00 kultūrtelpā Akustika viesosies Deniss Paškevičs, Kaspars Rolšteins un Arkādijs Gotesmans festivāla “JAZZ ROOM FEST ’24” | Skatīt vairāk
20 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 15.03.2024 - 29.03.2024 Īpaši piedāvājumi 𝐮𝐳 𝐌𝐚𝐝𝐞𝐢𝐫𝐮 Latvia Tours
Lieliskie klimatiskie apstākļi padara šo salu par īstu floras paradīzi. Šeit arī atrodas viens no skaistākajiem pasaules botāniskajiem dārziem Jardim | Skatīt vairāk
no 745.00 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.21936202sec.