Kurš gan nezinās šos Eiropas simbolus?!

Tripadvisor vietne sastādījusi “Top 10” ar populārākiem simboliem Eiropas kultūras vēsturē. Vai piekritīsiet 1. līdz 10. vietai?

1. Spānijas laukums, Seviļa, Spānija

1929. gadā šis 200 m diametra lielais pusloka laukums tika izveidots kā simbols kur Spānija apkampj savas Dienvidamerikas kolonijas. Īpašu šo laukumu padara marmors, keramikas izstrādājumi un klinkeri, kas tika izmantoti dekoriem, lai visu padarītu krāšņāku. Vairāki režisori ir izmantojuši laukuma filmas kulisēm, tāpēc 2017.gadā Spānijas laukums tika ietverts Eiropas filmu kultūras dārgumu sarakstā.

2. Svētā Pētera bazilika, Roma, Itālija

Vatikāna sirds un galvenā Vatikāna muzeju ēka, kas var uzņemt līdz pat 20 000 cilvēkus. Mikelandželo ir projektējis galveno kupolu un baznīca platības ziņā joprojām ir lielākā pasaulē. Uz bazilikas kupolu ved 547 pakāpieni, bet pēc tam kāpējs tiek apbalvots ar skaistu panorāmas skatu pāri mūžīgajai pilsētai.

3. Mošeja-Katredāle, Kordova, Spānija

Šai ēkai ir sena vēsture un tā aizsākās jau vairāk kā 1000 gadus atpakaļ. Līdz pat šim laikam tā skaitās lielākā mošeja pasaulē un tajā pat laikā lielākais templis pasaulē. Izmēri ir vareni: 24 000 kvadrātmetru tilpums un 856 izcilas kolonnas. Pateicoties senajai vēsturei, katra ticība un kultūra ir atstājusi šeit savas pēdas: kolonnas un kapiteļi atspoguļo gan grieķu-romiešu laiku, gan ēģiptiešu, kā arī rietumgotikas stilu.

4. Milānas Katedrāle, Milāna, Itālija

Nozīmīgākā gotiskās arhitektūras būve Itālijā, kuras būvniecība ilgusi no 1386. līdz 1965. gadam. Pēc Svētā Pētera bazilikas Romā un Seviļas katedrāles, tā ir trešā lielākā baznīcas ēka un plašākā marmora būve pasaulē.

5. Parlamenta ēka, Budapešta, Ungārija

Ungārijas parlamenta ēka atrodas Donavas upes krastos, Budapeštas centrā un ir atpazīstamākā ēka pilsētā. Ēka celta no 1885. līdz 1904.gadam, ņemot par paraugu Vestminsteras ēku Londonā. Interesanti ir tas, ka tā jau toreiz bija ļoti moderna ēka, aprīkota ar sava veida kondicionieri, kas vēsināja gaisu ar 2 strūklakām iekštelpās.

6. Prāgas Vecpilsēta, Prāga, Čehija

Katru ceļotāju šī pilsēta pārsteigs ar savu raibo vēsturi jo šeit “zelta pilsētā” sastapās vāciešu, bohēmijas un ebreju kultūras.

7. Parīzes Dievmātes katedrāle, Parīze, Francija

Stalti baznīca stāv uz pilsētas salas un ir īpaši skaista, kad vakarā tiek apgaismota. Viena no iespaidīgākām gotikas būvēm, kas vērojusi Francijas vēsturi jau no viduslaikiem.

8. Eifeļa tornis, Parīze, Francija

Augstākā būve Parīzē ir neatņemama Parīzes panorāmas daļa. Katru gadu torni apmeklē ap 7 miljoniem viesu un ar to ir apmeklētākā būve pasaulē. Kāpēji tajā var uzkāpt pa 700 pakāpieniem līdz otrajam stāvam, bet tad tālāk jābrauc ar liftu un no pašas augšas paveras elpas aizraujošs skats pāri mīlestības pilsētai.

9. Londonas tauers, Londona, Lielbritānija

Jau vairāk nekā 600 gadus šo būvi apmeklē tūristi. Kādreiz kalpoja kā Anglijas un vēlāk Lielbritānijas karaļu rezidence, kā arī kā arsenāls, cietums un nāves soda izpildīšanas vieta.

10. Akropole, Atēnas, Grieķija

Akropoli var redzēt no gandrīz katra punkta pilsētā, jo stalti stāv uz klints Atēnas pilsētas centrā. Zināmākā antīkās Grieķijas celtne un arheoloģiskajos izrakumos atrastas pat pēdas apmetnēm no akmens laikmeta. Jau 3 000 gadus celtne valda pār pilsētu un kopš 1986.gada ir iekļauta UNESCO kultūras mantojuma sarakstā.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Laipni lūgti Šrilankā – smaidu valstī! Latvia Tours
Debesskrāpji un koloniālā stila savrupmājas, lielveikali un ielu tirdziņi, krāšņi Rietumu modes apģērbi un tradicionālās sarongas, ātri sporta | Skatīt vairāk
no 757 EUR
Pilna Servisa Līzings Passat Europcar
Pilna Servisa Līzinga piedāvājums VW Passat Variant MY24 Elegance. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 15.03.2024 - 30.03.2024 Lieldienu brīvdienas outlet ciematā ViaJurmala
Lieldienu atrakcijas visai ģimenei ar animatoriem. Pasākuma vadītājs - Lieldienu zaķis. Putnu būrīšu meistarklase. Olu krāsošanas darbnīca. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 23.03.2024 - 29.03.2024 Lieldienu ieskandināšanas pasākums Liepājas reģiona TIB
Ceturtdien, 28. martā, plkst. 15 Liepājas muzejs Kūrmājas prospektā 16/18 aicina ģimenes ar bērniem uz Lieldienu ieskandināšanu, | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.21069908sec.