Pētījumā secināts, ka Austrālijas jaunieši arvien mazāk pārkāpj likumu kāda neierasta iemesla dēļ

Jauniešu noziedzības līmenis pēdējo divdesmit gadu laikā ir strauji krities. Lai arī varētu šķist, ka narkotiku lietošana, vardarbība, zādzības, huligānisms un pat braukšana dzērumā vai seksuāla rakstura noziegumi ir samazinājušies "tāpat vien", kāds valdības veikts pētījums norāda - jaunieši ir aizņemti ar lietām, ko nereti vecāki cilvēki dēvē par muļķībām un laika izšķiešanu.

Jā, tieši tā - Austrālijas jaunieši šobrīd daudz laika pavada "skrollojot" Instagramu, skatoties Netflix, kā arī vienkārši pavadot laiku pie savām viedierīcēm. Tas nozīmē, ka tiem paliek mazāk laika un enerģijas, kā arī vēlmes pārkāpt likumu - pēdējo 10 gadu laikā par 56% samazinājies huligānisma apjoms, par 59% automašīnu zādzību apjoms, bet par trešdaļu - vardarbības apjoms starp personām vecumā no 10 līdz 21 gadam.

Tomēr, protams, ne tikai sociālajiem tīkliem un tehnoloģijām ir ietekme uz noziegumu līmeņa mazināšanos, bet tiek uzsvērts, ka arī šobrīd notiek precīzāks policijas darbs, ierīkotas labākas novērošanas sistēmas, kā arī sabiedrības izpratne par noziegumiem ir mainījusies. Tas viss noved pie noziegumu līmeņa samazināšanās.

"Jaunie cilvēki arvien mazāk laika pavada nomaļās vidēs, kur veikt pārkāpumus varētu būt lielāka vēlme, nekā publiski. Piemēram, jaunieši mazāk "tusē uz ielām". Viņi vairāk paliek mājās, aicina viens otru ciemos. Tiem jauniešiem, kam ir pieeja sociālajiem tīkliem, nereti arī savas negatīvās emocijas atstāj tajos, kas nerada vēlmi tiem iet un izdarīt noziegumus," skaidro viens no pētījuma autoriem.

Tiek gan uzsvērts, ka palielinās noziegumu apjoms interneta vidē - bērni nereti tiranizē un apceļ viens otru.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 15.04.2024 - 20.04.2024 Rīgas Motormuzejam 35 Motormuzejs
Par godu Rīgas Motormuzeja 35 gadu jubilejai aicinām uz ieskandināšanas svinībām 20. aprīlī. | Skatīt vairāk
Ierobežots piedāvājuma - Hotel Jūrmala SPA Estravel Latvia
Esiet vieni no pirmajiem, kas bauda atpūtu Renovētajā Hotel Jūrmala SPA numurā un saņemiet dāvanu - neierobežotu Wellness Oasis apmeklējumju// līdz | Skatīt vairāk
no 94 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 13.04.2024 - 19.04.2024 Aktuālās izstādes Liepājā Liepājas reģiona TIB
Iepazīsties ar šī brīža aktuālajām izstādēm Liepājā – ieplāno un iedvesmojies! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 03.04.2024 - 20.04.2024 👉EKSKURSIJU CEĻOJUMI JEBKURAI GAUMEI! Latvia Tours
Brīnišķīga iespēja skatīt unikālus dabas, vēstures un mākslas pieminekļus, piedalīties vietējos svētkos, fiestās un festivālos, iepazīties ar | Skatīt vairāk
no 53.00 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.46256804sec.