Eiropas lielākā lidosta tiks paplašināta

Eiropā lielākā lidosta kļūs vēl lielāka - tā lēmis britu parlaments ar 415 balsīm par un 119 pret atbalstot visai divdomīgi vērtēto Hītrovas lidostas attīstības projektu, kas paredz lidosta izbūvēt trešo skrejceļu.

Londonas mērs un vietējā vara gan paziņojuši, ka pret šo parlamenta lēmumu vērsīsies tiesā, uzsverot, ka lidostas paplašināšana nozīmētu lielāku vides kaitējumu Londonai, kas jau tā cieš no gaisa kvalitātes trūkuma. Sadiks Kāns, Londonas mērs, uzskata, ka jāpaplašina ir Gatvikas lidosta.

Tāpat kritiķi norāda, ka parlamentam pagaidām nav ne jausmas cik patiesībā izmaksātu trešā skrejceļa izbūve Hītrovā - visdrīzāk, nāktos celt lidostas tarifus un pie lidostas pašreizejā noslogojuma, rastos lielas problēmas savienot celtniecības darbus lidostā un lidostas sekmīgu darbību.

Trešā skrejceļa izbūve varētu arī radīt papildu konkurenci lidostā - jo šobrīd vairāk nekā puse ielidojošo un izlidojošo lidojumu veic "British Airlines".

Londonā kopumā ir sešas lidostas - Londonas Sitijas lidosta, Soutendas, Stansteda, Hītrova, Getvika un Lutona. Pēdējās četras ir lielas lidostas, taču Sitijas lidosta ir pilsētai tuvākā lidosta (atrodas 11 kilometru attālumā no centra). Hītrova no Londonas ir 22 kilometrus tālu, bet Getvika, Stansteda un Lutona - aptuveni 50 kilometrus.

Hītrovas lidostā pasažieru skaits pērn bijis ap 75 miljoniem, Getvikas - ap 40, Lutonas - ap 12, bet Stanstedas - ap 22 miljoniem.

Hītrovas lidosta ir lielākā lidosta Eiropā, kā arī viena no 10 lielākajām lidostām pasaulē.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Daiļslidošanas sacensības  Valmieras TIC
No 6. līdz 7. aprīlim Valmieras Olimpiskā centra ledus hallē notiks starptautiskas daiļslidošanas sacensības “Wolmar Spring Cup 2024”. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.03.2024 - 02.04.2024 Lieldienas Augšdaugavas novadā. TAKA
Augšdaugavas novada tūrisma objektu darba laiks Lieldienās. | Skatīt vairāk
Atklājam Turcijas sezonu! CelojumuBode.lv
Piedāvājumā mazcenas viesnīcas ar izlidošanu no Rīgas un Viļņas kā arī LUX viesnīcas ar vilinošām sezonas sākuma cenām... | Skatīt vairāk
 Populārākais Itālijas pludmales kūrorts Latvia Tours
Pludmales kūrortā ir smilšu, platas un lēzenas, jūra silta un, turklāt, nav dziļa. Brīnišķīgi attīstīta infrastruktūra ar tradicionāli sirsnīgu | Skatīt vairāk
no 495 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.87446499sec.