Brazīlijā nodedzis valsts vecākais un lielākais muzejs

Nedēļas nogalē Brazīlijas Nacionālajā muzejā, kas šogad atzīmēja 200 gadu pastāvēšanas jubileju, izcēlies ugunsgrēks un pilnībā iznīcinājis muzeju, vēstī ārvalstu mediji.

1818. gadā dibinātajā muzejā nodeguši vairāk nekā 20 miljoni eksponātu, cita starpā arī vecākās cilvēku mirstīgās atliekas, kas atrastas Amerikā.

Lai arī ugunsgrēkā nav cietušo, notikušais ir uzskatāms par lielu triecienu pasaules vēstures mantojumam. Ugunsgrēks izcēlies svētdienas naktī, pēc tam, kad muzejs jau bijis apmeklētājiem slēgts. Iemesls, kāpēc ugunsgrēks izcēlies un tik ātri izplatījies, nav zināms. Tomēr ugunsgrēka dzēšanu apgrūtinājis fakts, ka nav darbojušies ūdenssūkņi, kas atrodas muzeja tuvumā - ugunsdzēsēji pēc ūdens braukuši uz tuvējo ezeru.

Daudzi notikušo uzskata par zīmi, jo Riodežaneiro, kā arī visa Brazīlija šobrīd piedzīvo krīzi. Valstī pieaug noziedzības līmenis, novērojama ekonomikas lejupslīde un politiskās korupcijas pieaugums. Kā liels iemesls notiekošajam tiek minēts 2016. gada Olimpiskās spēles, kurās Brazīlijas valdība iztērēja vairākus miljardus ASV dolāru.

Viens no būtiskiem ienākumu avotiem Brazīlijā ir tūrisms, taču pieaugot noziedzības līmenim, arī tūristu apjoms strauji krītas un velk valsti arvien dziļākos mīnusos. Arī Nacionālā muzeja budžets esot vairākas reizes samazināts, kas, cita starpā, novedis pie tā nodegšanas.

Muzejā glabājušies neskaitāmi arheoloģiskie atradumi, fosīlijas, kā arī lielākais valstī atrastais meteorīts. Tāpat te bijuši neskaitāmi objekti no Portugāles valdīšanas laikiem Brazīlijā.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 12.04.2024 - 19.04.2024 Ballīte retro noskaņās Baltic Beach Hotel & SPA
19. aprīlī aicinām ikvienu ballēties gribētāju uz “View Restaurant – Saefood & Grill”, kur visu laiku karstākos deju hitus publikai piedāvās DJ | Skatīt vairāk
20 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 05.04.2024 - 21.04.2024 Balle ar grupu “Džentlmeņu špagats” Valmieras TIC
20.aprīlī pl.21.00 aicinām piedzīvot pavasara izjūtas un ļauties dejām Pavasara ballē kopā ar grupu “Džentlmeņu špagats” Kocēnu Kultūras | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 09.04.2024 - 20.04.2024 Viesu nams “BALTIŅI” TAKA
Lieliska vieta atpūtai, kur paslēpties no pilsētas burzmas un trokšņiem. Ir iespēja baudīt spāņu virtuvi. Visus ēdienus gatavo spāņu šefpavārs! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 15.04.2024 - 22.04.2024 Itālijas ezeru burvība Latvia Tours
Itālijas ezeru reģiona skaistums, brīnišķīgs klimats, svētvietu noslēpumainība iespaidīgās vietās, ir tikai daži no šī neaizmirstamā maršruta | Skatīt vairāk
no 1299 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.14770699sec.