Zoodārzs izglābis bruņurupuci savdabīgā veidā

Amerikas Savienotajās Valstīs, Mērilendas štata zoodārzā, izglābts savvaļas bruņurupucis, kas bija zaudējis spējas pārvietoties. Tas noticis, pateicoties Lego inženieriem, kuri izveidojuši bruņurupucim īpašu pārvietošanās mehānismu no klučiem un riteņiem.

Zoodārza darbinieki ievainoto bruņurupuci atrada parkā. Tam bija vairākas brūces un nedaudz sadragātas bruņas. Darbinieki pēc īpašas aprūpes un pārbaudes noteica, ka bruņurupucis ir 18 gadus vecs. Daktere Elēna Bronsone (Dr.Ellen Bronson), kas uzņēmās bruņurupuča ārstēšanu, atzina, ka šis ir diezgan sarežģīts gadījums – vienlaikus dziedēt četrkājaino draugu un ļaut tam pārvietoties ar Lego konstruktora palīdzību, ko bruņurupucis ar lielu centību un entuziasmu izmanto.

Īpaši bruņurupucim radītais Lego inženieru ratiņkrēsls ļauj tam pārvietoties dabiskā veidā, atbrīvoti noturot ķermeni uz pamatnes un atbrīvoti darboties ar kājām. Bruņurupuči diemžēl atveseļojas lēnāk, nekā zīdītāji un putni, jo to vielmaiņa ir daudz lēnāka. Zoodārza darbinieki prognozē, ka bruņurupucis ratiņkrēslu izmantos ziemā un pavasarī, līdz tā ķermenis būs pilnībā atveseļojies.

Mērilenda, kurā atrodas zoodārzs, ir viens no Amerikas Savienoto Valstu štatiem, kas atrodas austrumu krastā. Mērilenda robežojas ar Delavēras, Pensilvānijas un Rietumvirdžīnijas štatiem. Potomakas upe kalpo kā robeža arī ar Virdžīnijas štatu un Kolumbijas apgabalu. Štatu apskalo arī Atlantijas okeāns. Mērilendai, par spīti tās nelielajam izmēram, raksturīga liela ainavu daudzveidība.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 21.03.2024 - 02.04.2024 Lieldienu pasākumi Alūksnē! Alūksnes TIC
Alūksnes novadā Lieldienās iedzīvotājus un viesus priecēs daudzveidīgi un koši svētku pasākumi, kuros būs iespēja spēlēt jautras spēles, krāsot | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 24.03.2024 - 31.03.2024 Zaķim šodien Liela diena Liepājas reģiona TIB
30. martā no 11:00 – 15:00 Liepājas Latviešu biedrības nama lielajā zālē ģimenes aicinātas bez maksas apmeklēt Lieldienu pasākumu un aplūkot | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 22.03.2024 - 03.04.2024 LIELDIENU IZPĀRDOŠANA Novatours
Ķer savu ceļojumu ar izdevīgu cenu! Ceļo ar ģimeni vai draugiem un saņem atlaidi! | Skatīt vairāk
Kļūsti par sesto spēlētāju! SKY24.LV
Aviobiļešu speciālie reisi vēl ir pārdošanā! Nepalaidiet garām izdevību! | Skatīt vairāk
no 180 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.917032sec.