Iepazīsti 5 unikālus Ziemassvētku tirdziņus Vācijā

Pirmais sniegs un svētku dekorācijas veikalu plauktos norāda uz brīnumaino Ziemassvētku laiku. Prātā rodas arī vairākas domas – kā mēs šogad pārsteigsim mūsu mīļos? Ceļojumu eksperti iesaka apvienot svētku noskaņojumu un apdāvināšanu apciemojot unikālus Ziemassvētku gadatirgus Vācijā.

"Svētku brīvdienu ceļojumi ir populāra izvēle aukstajā sezonā un Adventes periods ir lieliska iespēja apvienot tūrismu ar gatavošanos svētku pasākumiem. Šajā periodā lietuvieši ceļo ar prāmi no Klaipēdas uz Ķīli, lai apmeklētu iespaidīgos gadatirgus Ziemassvētkos Vācijā. Tajos jūs varēsiet atrast ne tikai tradicionālo amatniecību un kulināro mantojumu, bet arī redzēt grandiozas svētku instalācijas, iegūt jaunas idejas svinībām un pacelt savu Ziemassvētku noskaņojumu," stāsta Neringa Sink-eviciene DFDS Mārketinga kampaņu vadītāja Baltijas valstīm.

Viņasprāt, ceļošana kopā ar ģimeni prāmī un savu automašīnu ir ļoti ērta iespēja, jo tādējādi varēsiet apmeklēt dažādas pilsētas, kas ziemā atgādina Ziemassvētku pasaku. Turklāt, visas gadatirgos un lielveikalos iegādātās dāvanas un dekorācijas jūs varēsiet ērti atvest uz mājām.

Ziemassvētku pasaka Hamburgā

100 km no Ķīles ostas pilsētu, kas atgādina Ziemeļu Venēciju, no novembra vidus rotās Ziemassvētku gaismiņas, gardas smaržas, lielisks cilvēku noskaņojums un svētku dziesmas. Gadatirgū ikvienu piesaistīs unikāli produkti, saldumi un karstvīns. Vietējo iedzīvotāju un Hamburgas viesu iemīļots gadatirgus atrodas Rātslaukumā, jo tā stils atgādina Ziemassvētku pasaku. Nepaies ilgs laiks, lai apsvērtu, ko apmeklēt, jo šeit nebūs sarežģīti dažās dienās, apvienot relaksāciju, izklaidi un pastaigas.

Paralēli pastaigai Hamburgas gadatirgos, jūs varēsiet baudīt vēsturisko arhitektūru un pilsētas ārkārtējo šarmu. To var darīt, izvēloties kruīzu, lai izpētītu Hamburgas vēsturisko rajonu, industriālo un ostas daļu, turklāt jūs ceļosiet cauri kuģu būvētavām, kur stāv vēsturiskie Vācijas karakuģi. Ekskursijas būs pieejamas arī ar angliski runājošiem gidiem.

Pieredziet viduslaiku ziemas sajūtu Bremenē

Šī vēsturiskā Hanzas pilsēta neatstās vienaldzīgu – apmeklētājus jo īpaši aizraus gotikas un renesanses arhitektūras celtņu oriģinālās detaļas, bet Brēmenes centrs ziemā kļūst par īstu brīnumzemi. Tādēļ aukstā ziemas sezona atpūtai netraucēs, jo šeit jūs redzēsiet ne tikai Dievmātes baznīcu un Brēmenes Rolanda statuju, bet arī dzīvpilno gadatirgu Rātslaukumā.

Rātsnama tuvumā ir īpaši dekorēts ceļš ar svētku gaismiņām un sajūtas būs kā viduslaikos. Dažas nedēļas pirms Ziemassvētkiem Vejeres upes piekraste ir pilna ar jūrniecības un vēsturisku atmosfēru, jo šeit notiek "Schlachte-Zauber" gadatirgus. Nebrīnieties, ka cilvēki šeit būs apģērbušies atbilstoši vecajiem laikiem, jo tiks rādīti arī dažādi viduslaiku notikumi. Brēmenes pilsētā mūziķi katru gadu dzied īpašās svētku programmās – gan izcilu teātra izrāžu koncertos, gan ekskluzīvās svētku izstādēs.

Rostoka – lielākais gadatirgus Ziemeļvācijā

Mazā, bet skaistā Rostokas vecpilsēta piesaista tūristus visu gadu. Vasarā jūs varat atpūsties, baudot sauli Warnemündes pludmalē, savukārt ziemā varat apmeklēt milzīgu svētku gadatirgu. Šeit jūs atradīsit apmēram 300 dažādus tirgotājus. Lielākā daļa no viņiem jau apcer, kā Ziemassvētku vecītis ieradīsies šogad: autobusā, ar zirgu vai laivu? Rostokiešiem ir svarīgi saglabāt savas nacionālās tradīcijas, tādēļ, apmeklējot Ziemassvētku tirdziņu, atradīsiet tradicionālos produktus un ēdienus. Bērni būs īpaši laipni gaidīti karnevālā, kurā ir tradicionālas un novatoriskas atrakcijas, tostarp 40 metrus augsts skatu tornis. Viduslaiku izrādes, dzīvā mūzika un kartsvīna ballītes – katrs atradīs izklaidi piemērotu tieši viņam.

Gadatirgus pirmā otrdiena ir paredzēta cilvēkiem ar invaliditāti. Vairāk nekā 20 gadus šī tradīcija ir augusi plašumā ar lielu skaitu dalībnieku, kuri ar lielu entuziasmu atklāj plašu rokdarbu klāstu un bezmaksas braucienus karuseļos.

Lībeka – marcipāna dzimtene

Hanzas galvaspilsēta, kas saukta arī par septiņu torņu pilsētu, visiem tūristiem piedāvās apskatei brīnišķīgu senās pilsētas skaistumu, ko ieskauj Traves upe. Rātsnama priekšā atrodas slavenā "Café Nie-deregger". Lībeka, kas atrodas tikai 80 km no Ķīles, ir marcipāna dzimtene, un šo delikatešu muzejs arī tika dibināts šeit.

Adventei sākoties arī Lībeka tāpat kā citas Vācijas pilsētas gatavosies gaidāmajai Ziemassvētku sezonai, un lieliskam svētku noskaņojumam piederas ne tikai dekorācijas, bet arī dažādi gadatirgi. Pirmais gadatirgus ir veidots 1648. gadā. Pretim Sv. Marijas katedrālei būs izveidots arī pasaku mežs, kurā dzīvos brāļu Grimmu pasaku varoņi – Sniegbaltīte, septiņi rūķīši, dusošā skaistule Aurora un daudzi citi – viņi būs gatavi doties brīnumainos piedzīvojumos ar bērniem.

Ledus karaļvalsts un gadatirgi katrai gaumei Ķīlē

Dodoties uz Ķīli decembrī, jums jāapmeklē vēsturiskais Rātslaukums ar bērniem – no 26.novembra šeit varēsiet atrast ne tikai amatniekus un delikateses, bet arī citus pilsētas viesus lieliskā svētku noskaņojumā. Visi, gan mazākie, gan lielākie, redzēs un atklās kaut ko interesantu – bērnus kārdinās karstas šokolādes smarža, dažādas garšas un karuseļi, turklāt viņus pārsteigs rūķi, kas katru dienu lidos cauri laukumam.

Bez "Rathausplatz" (Rātslaukuma) pilsētā būs vēl trīs gadatirgi. "Holstenplatz" katru svētdienas pēcpusdienu jūs varēsiet satikt Ziemassvētku vecīti, savukārt 6. decembrī "Alter Markt" jūs varēsiet redzēt Sv. Nikolaju, kurš nolūkojas uz visiem no baznīcas torņa 70 metru augstumā . "Asmus-Bremer-Platz" jūs redzēsiet Ziemassvētku piramīdu, kas ir gandrīz 13 metrus augsta.

Lieliskas ziņas ziemas entuziastiem, jo "Stadtwerke" Ledus festivāls sāksies 15. novembrī – kruīzu termināls "Ostseekai" pārvēršas par īstu ledus karalisti, kur jebkurā laikā varēsiet slēpot, baudīt fjorda panorāmu vai spēlēt kērlingu.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Laipni lūgti Šrilankā – smaidu valstī! Latvia Tours
Debesskrāpji un koloniālā stila savrupmājas, lielveikali un ielu tirdziņi, krāšņi Rietumu modes apģērbi un tradicionālās sarongas, ātri sporta | Skatīt vairāk
no 757 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.03.2024 - 02.04.2024 Jautrās Lieldienas Katiņkalnā  Alūksnes TIC
1. aprīlī 14.00 Veclaicenes pagasta “Katiņkalnā” Jautrās Lieldienas – April, april! Ripināsim, krāsosim olas un brauksim ar Pupsikbāni! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 20.03.2024 - 01.04.2024 Apvienotie Arābu Emirtāti - kūrorti Estravel Latvia
Pēdējās vietas atpūta Dubaijas kūrortos. 24.03. un 31.03. // 8 nakrtis viesnīcā, brokastis | Skatīt vairāk
no 605 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 25.03.2024 - 31.03.2024 Pastaigas vecpilsētā gida pavadībā Liepājas reģiona TIB
Katru sestdienu un svētdienu plkst. 12.00, gids ar zaļi sarkano Liepājas karodziņu rokās gaidīs pie koncertzāles “Lielais dzintars”. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.55665207sec.