Ja esi saldummīlis, Tev noteikti jādodas uz šiem pieciem galamērķiem

Ja esat ceļotājs, kurš vairāk par pasaules ievērību guvušiem apskates objektiem vēlas nobaudīt kādu neticami gardu desertu un no domas vien par tiem mutē saskrien siekalas, nākamo ceļojuma galamērķi noteikti iesakām izvēlēties pēc garšas. Iepazīsities ar šiem pieciem galamērķiem un to gardumiem.

Zviedrija - Princeses torte

Šis konditorejas izstrādājums ir sajūsminājis  pat īstas princeses, tādēļ torte tiek saukta par "Prinsesstårta" (princeses torte). Pirmo reizi 1948. gadā to pagatavoja Dženija Akerstrēma (Jenny Akerström), kas bija skolotāja divām princesēm Zviedrijas karaļnamā. Torte ar zaļu (vai rozā) marcipāna pārklājumu, mūsdienās joprojām ir ļoti populāra. Kad 2012. gadā piedzima Zviedrijas princese Estelle, visā valstī torte tika pilnībā izpārdota. Vislabāk torti nogaršot "Tössebageriet", Stokholmā, Karlavägen 77.  Konditoreja darbojas jau kopš 1920. gada un tur tiek ceptas tortes arī karaliskajai ģimenei. Gabals princeses tortes šeit maksā ap pieciem eiro. Otra vieta, kur vērts iegriezties, ir "Thelins konditori": saldas tortes (ieskaitot princeses torte, protams), bet arī sāļie konditorejas izstrādājumui ir pieejami visās šīs konditorejas fileālēs.

Turcija - Lokum

Saldas želejas masas gabaliņi: lokum ir Turcijas delikatese. Kubiņš izgatavots no cukura un želējušas cietes, kā arī garšai pievieno sulu un riekstus. Pēc tam šis saldums tiek pārklāts ar pūdercukuru vai kokosriekstu skaidiņām. Turkiem jau kopš 14. gadsimta tas ir mīļākais saldums. Nogaršot to var, piemēram, "Haci Bekir", kas ražo šo kārumu jau kopš 1777. gada un atrodas adresē: Stambulā, Hamidiye Cad. Nr: 33 Eminönü.

Francija - citronu tarte ar meringu

Vai šo saldo kūku izgudroja Francijā, nav īsti skaidrs, bet tas, ka tās tur ir tikušas pilnveidotas, ir fakts. Mentonā, kur katru gadu norisinās citronu festivāls, tiek organizēts labāko citronu kūku konkurss. Gardi paraugi ir pieejami "Patisserie Gérard Mulot" Parīzē, kas tiek uzskatīta par viena no labākām konditorejām valstī. Tartes gabaliņš maksās ap pieciem eiro. Tie, kas vēlas ieraudzīt, kā tiek pagatavots šis gardums, var ieskatīties "KL Patisserie" salonā Parīzē, kur meistari vēro mācekļus un novērtē vai viss pareizi tiek pagatavots.

Vīne - Sahertorte

Vienmēr, viesojoties Vīnē, ir jānotiesā vismaz viens gabals šī saldā garduma. Kaloriju bumba izgatavota no šokolādes mīklas un aprikožu ievārījuma. Pirmo reizi šo kūku 1862. gadā pagatavoja tobrīd vien tikai 16 gadus vecais Francs Sahers (Franz Sacher). Viņš bija māceklis firsta Metterniha virtuvē, kad viņam nācās pagatavot desertu saslimušā šefpavāra vietā. Viņa kūka kļuva par veiksmes stāstu un 40 gadus vēlāk Franca dēls Eduards atvēra viesnīcu "Sacher". Torti var nogaršot "Cafe Sacher", kur katru gadu tiek notiesāti 360 000 gabali šī garduma, ko var iegādāties par apmēram sešiem eiro.

Spānija - Santjago kūka

Šī Galīcijas mandeļu kūka pirmo reizi tika izcepta 1577. gadā un daudzus gadus tikusi pilnveidota tās recepte. Kopš 1828. gada recepte ir palikusi nemainīga - tās sastāvā galvenokārt ir cukurs, olas un mandeles. Īpaši garšīga kūka nopērkama ir beķerejā "Museo del Pan Gellego" Madridē, ko labprāt arī apmeklē vietējie iedzīvotāji. Viens gabals šīs saldās kūkas maksās ap sešiem eiro. Konditorejā "Harina" Madridē, kūka tiek cepta tikai no dabīgām reģionālām sastāvdaļām un maksās ap 4 eiro.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 29.03.2024 - 02.04.2024 Lieldienu brīvdienas Liepājā Liepājas reģiona TIB
Gaidot pavasari, Liepāja priecēs ar Lieldienu rotājumiem – svētku olām un čivinošiem putniem, kā arī lielus un mazus aicinās uz svētku pasākumiem. | Skatīt vairāk
 Populārākais Itālijas pludmales kūrorts Latvia Tours
Pludmales kūrortā ir smilšu, platas un lēzenas, jūra silta un, turklāt, nav dziļa. Brīnišķīgi attīstīta infrastruktūra ar tradicionāli sirsnīgu | Skatīt vairāk
no 495 EUR
Programma ANTISTRESS Rehabilitācijas centrs Jaunķemeri
Ieelpot. Izelpot. Un ļauties, lai procedūrām bagātā programma ANTISTRESS Jūs ved 10 dienu ceļojumā prom no stresa atstātajām sekām - tuvāk | Skatīt vairāk
no 700 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.03.2024 - 01.04.2024 💚✈️ MELNKALNE no 365 EUR/pers.! Latvia Tours
Fantastiskais Kotoras līcis, Skadaras ezers, kuru paši melnkalnieši sauc par savas valsts sirdi un dvēseli, burvīgas pludmales un dzidrs Adrijas jūras | Skatīt vairāk
no 365 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.2178328sec.