3 valstis, kurās var piedzīvot īpašas Lieldienu svinības

Lieldienas ir vieni no gada lielākajiem svētkiem, un katra valsts, atbilstoši savai reliģijai, tradīcijām un paradumiem, cenšas šīs svinības padarīt tik krāšņas un unikālas, cik vien iespējams. Nav pat svarīgi, pie kādas ticības jūs piederat vai nepiederat (jo katrā no tām ir savi patiesības graudi), Lieldienas ir lieliska izdevība, lai dotos nelielā ceļojumā iepazīt kādu zemi un tās svētku tradīcijas.

Tā ka līdz Lieldienām vēl palicis kāds laiks, piedāvājam trīs kristiešiem nozīmīgas vietas, kur, iespējams, Lieldienu svinības izvērtīsies par īsteni saviļņojošu piedzīvojumu.Varbūt vari vēl pagūt ieplānot savu ceļojumu uz šiem galamērķiem!

Roma

Neapšaubāmi, Mūžīgajā pilsētā Lieldienas tiek svinētas ar plašu vērienu, arī itāļu ģimenēs tiek ir vieni no gala lielākajiem svētkiem. Visa kristīgā pasaule ar svētsvinīgām sajūtām katru gadu gaida svētās meses pārraidi no Vatikāna Sv.Pētera laukuma, bet piedzīvot šo brīdi klātienē plecu pie pleca ar daudziem tūkstošiem ticīgo no visas pasaules – tas varētu būt patiesi saviļņojošs notikums jūsu dzīvē. Intīmāku un personiskāku svētku pieredzi var gūt kādā daudzajām mazajām baznīciņām. Visu Lieldienu nedēļu Romā valda pavasarīgi priecīga atmosfēra – ir daudz zaļumu, gaisā virmo smaržas, logos izliktas šokolādes olas, ielās daudzi priecīgi satraukti svētceļnieki un paši romieši – šķiet, pēc ziemas pamodušās pat senās pilsētas drupas! Lieldienu svētdienu itāļi tradicionāli svin ģimenes lokā, bet pirmdienā, jeb, kā saka viņi paši, "mazās Lieldienas" parasti tiek veltīta jautriem piknikiem parkos, izbraukumiem ar draugiem. Un, protams, vēl viens arguments par labu Romas apmeklējumam ir izslavētā itāļu virtuve!

Malta

Zilo Vidusjūras ūdeņu ieskautā Malta (patiesībā – no trim salām sastāvošs arhipelāgs) Lieldienu brīvdienās tradicionāli sagaida viesus ar īsti vasarīgu, saulainu laiku – ap plus 20 grādiem, un neticami bagātīgu vēstures un kultūras mantojumu. Staigājot pa galvaspilsētas Valletas šaurajām ieliņām, rodas sajūta, it kā jūs būtu nonācis citā gadsimtā, un tūliņ ap stūri parādīsies kāds viduslaiku bruņinieks pilnā ietērpā. Tā kā Malta ir viena no reliģiozākajām katoļu valstīm pasaulē, turklāt maltieši vispār ir naski uz pulcēšanos un svinībām, arī Lieldienas šeit tiek atzīmētas vērienīgi – ar daudziem krāšņiem ielu gājieniem, svinībām, izrādēm, tematiskiem pasākumiem, kas ilgst visu nedēļu – gan galvaspilsētā, gan arī ik ciemā un pilsētiņā. Malta varētu būt viens no pašiem interesantākajiem Lieldienu galamērķiem.

Jeruzaleme.

Ja esat kristietis, pavadīt Lieldienas Svētajā zemē varētu būt liels aizkustinājums, jo te iespējams soli pa solim sekot Jēzus pēdējam ceļam. Ik gadu svētceļnieku tūkstoši no visas pasaules dodas Jeruzalemes virzienā, lai piedzīvotu autentiskas Svētās nedēļas svinības, kuru galvenais notikums ir svētceļojums, kas atkārto Bībelē aprakstītos traģiskos notikumus, Jēzus ciešanu ceļu. Taču, arī ja neesat reliģiozs, gandrīz 4000 gadu vecā Jeruzaleme ar saviem vēstures pieminekļiem un neatkārtojamo atmosfēru noteikti atstās uz jums spilgtu iespaidu. Vecā Jeruzaleme ir nosacīti sadalīta četrās daļās, un kā draudzīgi kaimiņi tur sadzīvo ebreji, kristieši, musulmaņi un armēņi, katrs dodot savu artavu pilsētas krāšņajā kaleidoskopā.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Kemperu noma Eiropā Estravel Latvia
Plānojot atvaļinājumu - Kemperu noma Eiropā! Jauns un aizraujošs ģimenes ceļojumam! | Skatīt vairāk
no 71 EUR
Pilna Servisa Līzings Passat Europcar
Pilna Servisa Līzinga piedāvājums VW Passat Variant MY24 Elegance. | Skatīt vairāk
6 trending travel destinations for 2024 airBaltic
Venture beyond the ordinary and enjoy the picturesque views, historical sights, and pristine nature of the Balkans. | Skatīt vairāk
79 EUR
Kļūsti par sesto spēlētāju! SKY24.LV
Aviobiļešu speciālie reisi vēl ir pārdošanā! Nepalaidiet garām izdevību! | Skatīt vairāk
no 180 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::2.03778291sec.