Eifeļa torņa apkārtnē gaidāmas ievērojamas pārmaiņas

Eifeļa tornis viennozīmīgi ir viens no populārākajiem objektiem Parīzē un Eiropā kopumā. Līdz 2024. gadam vide ap Eifeļa torni varētu diezgan krasi manīties.

Parīzes rātsnams nesen publiskojis savus nākotnes plānus par ieceri Eifeļa torņa apkārtnē izveidot pilsētas lielāko dārzu, lai teritorija kļūst daudz draudzīgāka kājāmgājējiem, jo pašlaik torņa tuvumā valda intensīva satiksme. Pilsētas rātsnama izsludinātajā konkursā par Eifeļa torņa apkārtējās vides pārveidi uzvarēja arhitekti no Londonas – Gustafsons, Porters un Bovmens (Gustafson, Porter and Bowman).

Eifeļa torni, kas 2019. gada 31. martā atzīmēja 130. Dzimšanas dienu, ik gadu apmeklē 30 miljoni interesentu, no kuriem 7 miljoni dodas vēlot Parīzi no augšas pieveicot pakāpienus vai izbaudot lifta celtspēju.

Jaunais plāns paredz, ka Eifeļa torņa apkārtnē esošais tilts pār Sēnas upi tiks slēgts visai automašīnu kustībai, izņemot sabiedriskajam transportam un operatīvajiem transportlīdzekļiem.

Ap Eifeļa torni tiks izveidota 1.6 kilometrus gara konstrukcija, tādēļ dārzs būs ka oāze trauksmainajā Parīzes pilsētas vidē. Dārzā tiks izveidotas pastaigu takas, ka arī radīti ērti braukšanas apstākļi velosipēdistiem. Teritorija tiks apzaļumota un tiks uzstādītas vairākas strūklakas.

Projekta aprēķinātās izmaksas ir 72 miljoni Eiro un tās tiks pilnībā finansētas no Eifeļa torņa pārdotajām biļetēm.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Padastes muiža - romantiska atpūta Estravel Latvia
2 naktis 2 personām, brokastis un 1 vakariņas, kā arī atpūtas piedāvājums - atpūta vienā no labākajām Igaunijas viesnīcām | Skatīt vairāk
no 335 EUR
Pavasara Vidusjūras kruīzi ar Costa Estravel Latvia
Vidusjūras kruīzs ar Costa / no Savonas uz Romu / 6 naktis / aprīlis - maijs / pilna ēdināšana | Skatīt vairāk
no 519 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 09.04.2024 - 20.04.2024 Viesu nams “BALTIŅI” TAKA
Lieliska vieta atpūtai, kur paslēpties no pilsētas burzmas un trokšņiem. Ir iespēja baudīt spāņu virtuvi. Visus ēdienus gatavo spāņu šefpavārs! | Skatīt vairāk
4.maija svētki Alūksnē  Alūksnes TIC
Atzīmējot Latvijas Neatkarības atjaunošanas dienu, š.g. 4.maijā Bānīša zemē svinēs jaudīgi jeb kā saka vietējie “ar pilnu tvaiku”. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.47960806sec.