Iepazīsti 10 iespaidīgus ūdenskritumus visā pasaulē

Dodoties ceļojumā un izvēloties vietas, kuras apskatīt bieži vien attopamies pie ļoti plašas un iespaidīgas izvēles. Tomēr tieši dabas radītie brīnumi iespējams ir paši skaistākie apskates objekti, ko iekļaut savā ceļojumu plānā, jo tie spēj pārsteigt ar savu unikalitāti.

Josemītas ūdenskritums, Kalifornija

Viens no augstākajiem ūdenskritumiem, kurš stiepjas 739 metru augstumā, to veido 3 līmeņu ūdenskritumi.

Havasu Falls , Kolorado

Ūdenskritums atrodas vienā no krāšņākajām vietām pasaulē – Lielajā kanjonā. Lai nokļūtu pie šī dabas brīnuma ir jāmēro 16 kilometru garš ceļš, ko var veikt vai nu individuāli vai organizētās tūristu grupās.

Iguacu Falls, Brazīlija/Argentīna

Šis ūdenskritums kalpo kā dabas robeža starp divām Dienvidamerikas valstīm – Brazīliju un Argentīnu. Tas ir iekļauts arī UNESCO pasaules mantojumu sarakstā.

McWay Falls, Kalifornija

24 metrus augstais ūdenskritums  interesentiem ir redzams visu cauru gadu, turklāt atrodas tieši Klusā okeāna krastā, tādējādi radot majestātisku skatu.

Fairy Falls, Jaunzēlande

Izbaudot karstās dienas Jaunzēlandes lietus mežos var apskatīt arī skaistus ūdenskritumus, kas ir veidojušies dažādos līmeņus, turklāt pēc to apskates var doties peldēt tā pakājē.

Plitvicas ūdenskritums, Horvātija

Ūdenskritumu iespējams apskatīt gan dodoties pastaigā ar kājām, gan dodoties izbraucienā ar laivām. 16 ezeri saplūst vienotā veselumā, radot neaizmirstami skaistas kaskādes un ūdenskritumus.

The Multnomah Falls, Oregona

Plūdu laika radušais ūdenskritums ir augstākais Oregonā, kurš izteikti sadalās divos līmeņos. Pirmais līmenis ir 165 metrus augsts , bet otrs – 21 metrus augsts. Pateicoties pazemes avotiem, ūdenskritums ir aktīvs visu cauru gadu.

Niagāras ūdenskritums, ASV/Kanāda

Vēl viens ūdenskritums, kurš iezīmē robežu starp divām valstīm – ASV un Kanādu. To veido 3 dažādi ūdenskritumi - The Horseshoe Falls (kas ir Ziemeļamerikas spēcīgākais ūdenskritums) ,  American Falls un Bridal Veil Falls.

Torkas ūdenskritums, Īrija

Ļoti populārs un iecienīts galamērķis, kuru regulāri apmeklē tūristu grupas. Ieteicams doties uz ūdenskrituma augstāko punktu, lai būtu iespēja lūkoties pāri Īrijas laukiem un vienlaicīgi vērot arī skaistos ūdenskritumus un ezerus.

Viktorijas ūdenskritums, Zimbabve

Ūdenskritums, kurš plešas vairāk kā kilometra garumā un 100 metru augstumā tiek uzskatīts par lielāko ūdenskritumu pasaulē. Viens no pieprasītākajiem apskates objektiem visā Āfrikā.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 25.03.2024 - 31.03.2024 Pastaigas vecpilsētā gida pavadībā Liepājas reģiona TIB
Katru sestdienu un svētdienu plkst. 12.00, gids ar zaļi sarkano Liepājas karodziņu rokās gaidīs pie koncertzāles “Lielais dzintars”. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 26.03.2024 - 05.04.2024 Sagaidīsim pavasari Augšdaugavas novadā! TAKA
Gaidām apmeklētājus mūsu dabas objektos Augšdaugavas novadā. | Skatīt vairāk
Danču vakars ar Tautas mūzikas kopu Valmieras TIC
6.aprīlī plkst.18.00 Valmieras Kultūras centrā norisināsies Danču vakars kopā ar Tautas mūzikas kopu. | Skatīt vairāk
5 EUR
Atklājam Turcijas sezonu! CelojumuBode.lv
Piedāvājumā mazcenas viesnīcas ar izlidošanu no Rīgas un Viļņas kā arī LUX viesnīcas ar vilinošām sezonas sākuma cenām... | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.30194402sec.