Kā izbaudīt īstu ziemu un satikt Santa Klausu Lapzemē?

Lapzemē esošais vairākus desmitus centimetrus dziļais sniegs, aukstums un Santa Klausa klātbūtne rada sajūtu, ka pasaulē joprojām ir īsta ziema, bet Ziemassvētki gada skaistākie svētki, zina teikt tūrisma operatora "INTERLUX Travel" Latvijas filiāles vadītājs Vitālijs Puķīts.

Šajā Arktikas rajonā aizvien var vērot ziemeļblāzmu, pavizināties ar suņu un briežu pajūgiem, kad pa ceļam priecē skaistie dabas skati ar sniega klajumiem un piesnigušajiem kokiem. Lapzemes īpašā flora un fauna iedvesmo jebkuru ceļotāju, bet jo īpaši dabas mīļotājus, kuriem būšana aiz polārā loka ir piedzīvojums, kuru vēl ilgi atcerēties.

"Globālās sasilšanas dēļ dabā vērojamas dažādas pārmaiņas, un reģionos, kur savulaik valdīja aukstas ziemas, bet tagad laikapstākļi kļūst siltāki, sniega sega ir minimāla vai nemaz, cilvēki tomēr ilgojas izbaudīt īstu ziemu. Sarunās ar ceļotājiem no Latvijas mūsu vērojumi liecina, ka daudzi cilvēki ļoti ilgojas pēc īstas ziemas un tādu joprojām var baudīt Somijā. Protams, ka savienojumā ar Lapzemes izveidoto Santa Klausa dzimtenes stāstu tas ir galamērķis, par kuru izteikti jau pat vasarā interesējas ne tikai neskartās dabas cienītāji, bet jo īpaši ģimenes ar bērniem. Daudzi vecāki uzskata, ka Lapzeme ir vieta, uz kuru vismaz reizi jāaizbrauc obligāti, lai bērni satiktu Santa Klausu," stāsta tūrisma operatora "INTERLUX Travel" Latvijas filiāles vadītājs Vitālijs Puķīts.  

Santa Klauss gatavs satikties ar katru

Santa parks atrodas divus kilometrus no Rovaniemi, un šeit visu gadu valda Ziemassvētku sajūta, kas pārņem katru viesi. Protams, ka visvairāk Santa parkā patīk bērniem, bet apkārt notiekošais uz brīdi Santa Klausa esamībai liek noticēt pat pieaugušajiem. Visvairāk tas jūtams, tiekoties ar Santa Klausu personīgi, kad bērni ir neizpratnē, kā gan viņš var zināt visu par viņu nodarbēm un labajiem darbiem gada garumā? Neskaitāmas izklaides – kā Elfu pasta birojs un darbnīca, Suvenīru bodīte, Ziemassvētku piparkūku darbnīca, šovs "Elfu rotaļlietu fabrikas noslēpumi", Santa parka deju šovs, maģiskais vilciens "Gadalaiki", Kaligrāfijas skola, rotaļlaukums "Angry Birds" (Trakie putni), Elfu Skola, Ledus galerija un ledus bārs, "Kaķa" kafejnīca u.c. tā vien aicina baudīt Ziemassvētku tuvošanos. Tieši šeit ir iespēja arī šķērsot Polāro loku un saņemt sertifikātu, kas to apliecina. Te visu gadu čakli strādā Santa Klausa palīgi, bet apmeklētāji var palūgt nosūtīt Ziemassvētku kartīti mājiniekiem, vai izveidot video sveiciena atklātni, izmantojot JoinMe Tube.

Ranua dzīvnieki gandrīz kā brīvā dabā

Zooloģiskais dārza Ranua atrodas stundas braucienā no Rovaniemi, un pie tā ieejas katru apmeklētājus sagaida polārlācis Jonne. No četriem polārlāčiem, kuri dzīvo Ranua zooloģiskā dārzā, tikai Jonne ir atļauts brīvi pārvietoties visā parkā teritorijā, ik pa brīdim apmeklētājus sveicinot ar draudzīgu ņurdienu. Tas gan ir cilvēks lāča kostīmā, bet īstie polārlāči dzīvo plašos aplokos. Zooloģiskā dārzā mīt visdažādākie Arktikas un ziemeļu savvaļas dzīvnieku sugu pārstāvji – polārlāči un brūnie lāči, lūši, lapsas, vilki, aļņi, pūces, ziemeļbrieži u.c. Viņu dzīvesvieta Ranua ir maksimāli pietuvināta to dabiskajai dzīves vietas videi. Ziemā savvaļas dabas parkā dzīve mainās pilnībā. Daudziem dzīvniekiem arktiskā ziema ir dabisks biotops, un tos var viegli novērot sniegu klātajā parkā. Ziemā parkā tiek uzceltas sniega un ledus skulptūras. Te ir iespēja arī slēpot, pavizināties ar sniega motocikliem vai ar suņu un briežu kamanām.

Kultūras pārsteigumi mazāk zināmajā Oulu

Ja ir runa par Somijas ziemeļiem, tad interesanta vieta apmeklējumam ir arī populārākā pilsēta šajā valsts daļā – Oulu. Tā dibināta 1605. gadā pēc Zviedrijas karaļa Kārļa IX iniciatīvas. Tā atrodas Botnijas līcī, pie Oulujoki upes grīvas. 1822. gadā pilsētu daļēji nopostīja ugunsgrēks, pēcāk arhitekta Kara Ludviga Engela vadībā to atjaunoja, 1832. gadā pēc viņa skicēm atjaunojot arī Oulu Evanģēliski luterisko katedrāli. Mūsdienās Oulu lepojas ar paveikto augsto tehnoloģiju jomā un dzīvo krāšņu kultūras dzīvi. Oulu ir piektā lielākā pilsēta valstī, un tajā ir vairāk nekā 200 000 iedzīvotāju. Šeit valda kontinentālais subarktiskais klimats, kas ik gadu nes līdzi ļoti aukstas ziemas. Oulu ir mājvieta daudziem māksliniekiem, rakstniekiem un mūziķiem. Ne velti šeit radies tik īpašs un populārs "kliedzošais" vīru koris Mieskuoro Huutajat. Pilsētā ir daudz muzeju, ieskaitot iespaidīgo Tiedekeskus Tietomaa, pirmo Somijas zinātnes centru, kur visu gadu notiek dažādas tematiskās izstādes.

Tūrisma operatora "INTERLUX Travel" Latvijas filiāle strādā kopš 2015. gada, un tā devīze skan: "Mēs neiespējamos virzienus padarām iespējamos." "INTERLUX Travel" pārstāvniecības ārpus Latvijas atrodas vēl četrās valstīs – Lietuvā, Krievijā, Baltkrievijā un Vācijā, dodot darbu 150 cilvēkiem. "INTERLUX Travel" Latvijas filiāles mērķis ir izstrādāt augstas kvalitātes ceļojumus par pieejamām cenām. Ar viesnīcām, transporta, prāmju un aviokompānijām noslēgti ekskluzīvie līgumi dod iespēju INTERLUX Travel veidot augstas klases ceļojumus par zemām cenām. INTERLUX Travel piedāvā vairāk nekā 90 ceļojumus ar lidmašīnām, prāmjiem un autobusiem visā pasaulē. INTERLUX Travel izmanto sertificētu gidu pakalpojumus, kuri ir vietējie ceļojumu galamērķu valstīs. "INTERLUX Travel" Latvijas filiāle ir Latvijas Tūrisma Aģentu un Operatoru Asociācijas (ALTA), uzņēmums Latvijā ir apdrošināts 125 000 EUR vērtībā.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
 Populārākais Itālijas pludmales kūrorts Latvia Tours
Pludmales kūrortā ir smilšu, platas un lēzenas, jūra silta un, turklāt, nav dziļa. Brīnišķīgi attīstīta infrastruktūra ar tradicionāli sirsnīgu | Skatīt vairāk
no 495 EUR
Jaunie pavasara atpūtas ģalamērķi Estravel Latvia
Ieskatieties - sākas pavasara ceļojumu galamērķu izpārdošana! Tunisija, Grieķijas salas, Albānija... | Skatīt vairāk
no 369 EUR
ZIEDOŠĀ HOLANDE! Vēl 10 vietas! Latvia Tours
🌷🌷🌷VISSKAISTĀKAIS PAVASARIS IR TUR, KUR IR ZIEDI! Hildesheima, Amsterdama, Keukenhofas ziedu dārzs, Volendama | Skatīt vairāk
no 350 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.03.2024 - 02.04.2024 Jautrās Lieldienas Katiņkalnā  Alūksnes TIC
1. aprīlī 14.00 Veclaicenes pagasta “Katiņkalnā” Jautrās Lieldienas – April, april! Ripināsim, krāsosim olas un brauksim ar Pupsikbāni! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::3.11732197sec.