Nosauktas gejiem un lesbietēm draudzīgākās pasaules valstis

Seksuālo minoritāšu jautājums sabiedrībā allaž izprovocē uz krasu viedokļu apmaiņu un vienaldzīgo visbiežāk nav. Tomēr šie cilvēki ir līdzās mums un joprojām cer uz sabiedrības izpratni par cilvēktiesībām, dažādību, seksualitāti, dzimuma identitāti un ar to saistītiem jautājumiem.

Lai seksuālo minoritāšu pārstāvji justos droši ceļojumos, ceļojumu bloga "Asher & Lyric" (asherfergusson.com) autori izveidojuši gejiem un lesbietēm draudzīgāko galamērķu un dzīvesvietu sarakstu, kuros var bezrūpīgi baudīt ikdienu, nesatraucoties par asajiem sabiedrības viedokļiem un naidpilniem skatieniem.

Tika izpētītas 150 valstis un katra no tām tika vērtēta pēc 8 kritērijiem: vai valstī ir legalizētas viendzimuma laulības (jā vai nē); darba ņēmēju aizsardzība; aizsardzība pret diskrimināciju; vardarbības kriminalizēšana; adopcijas atzīšana; to cilvēku īpatsvars, kas pozitīvi reaģēja uz Gallup aptaujas jautājumu par to, vai tā ir laba vieta dzīvošanai; vai viendzimuma attiecības valstī ir nelikumīgas; propagandas un morāles likumi.

Pirmajā vietā sarakstā ar 322 punktiem ierindojusies Zviedrija, otrajā – Kanāda, trešajā – Norvēģija. Trijniekam seko Portugāle, Beļģija, Apvienotā Karaliste, Somija, Francija un Islande, Malta, Jaunzēlande, Nīderlande, Dānija, Dienvidāfrika, Īrija, Austrālija un Urugvaja.

Par seksuālajām minoritātēm visbīstamākās valstis atzītas Nigērija, Katara, Jemena, Saūda Arābija, Tanzānija, Irāna, Sudāna, Barbadosa, Malaizija un Malāvija.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 13.03.2024 - 01.04.2024 Lieldienu pasākums mini ZOO "Lāčplēši" Talsu novada TIC
Mini Zoo “Lāčplēši” 31.martā no plkst. 10.00 gaida ciemos lielus un mazus uz Lieldienu lustēm ar visiem saviem četrkājainajiem draugiem. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 22.03.2024 - 03.04.2024 LIELDIENU IZPĀRDOŠANA Novatours
Ķer savu ceļojumu ar izdevīgu cenu! Ceļo ar ģimeni vai draugiem un saņem atlaidi! | Skatīt vairāk
Pilna Servisa Līzings Passat Europcar
Pilna Servisa Līzinga piedāvājums VW Passat Variant MY24 Elegance. | Skatīt vairāk
Jaunie pavasara atpūtas ģalamērķi Estravel Latvia
Ieskatieties - sākas pavasara ceļojumu galamērķu izpārdošana! Tunisija, Grieķijas salas, Albānija... | Skatīt vairāk
no 369 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.37495995sec.