Venēcijā izsludina plūdu trauksmi

Tūristu iecienītajā Itālijas pilsētā Venēcijā 2019. gada 22. decembrī atkal izsludināta plūdu trauksme, jo lielā daļā valsts turpina plosīties negaiss.

Sinoptiķi porognozēja, ka ūdens līmenis sasniegs 130-140 centimetrus virs jūras līmeņa, bet plkst.10:00 ūdens līmenis bija sasniedzis 120 centimetrus virs jūras līmeņa.

Jau vēstījām, ka šobrīd viesnīcu rezervēšanas rādītāji, pēc novembrī piedzīvotajiem plūdiem, ir sarukuši, nesot Venēcijai jaunu ekonomisko postu. Lai gan rekordlielie plūdi samērā ātri atkāpās, tika atceltas 45 % no tobrīd veiktajām rezervācijām. Taču šobrīd vērojams arī jaunu rezervāciju trūkums.

"Parasti šajā laikā Venēcijā uz Vecgada vakaru ir pilnībā rezervētas viesnīcas un februārī tūristi jau sāk veikt rezervācijas karnevālam, tomēr šobrīd valda ļoti liels klusums" atzīst Venēcijas viesnīcu asociācijas vadītājs Klaudio Skarpa.

Venēcijas mērs Luidži Brugnaro aprēķinājis, ka novembrī notikušie plūdi nodarījuši aptuveni vienu miljardu eiro lielus zaudējumus.

Plūdos finansiālus zaudējumus cietuši arī teju 95 % no visām tirdzniecības vietām. Ja tūristi vēlas atbalstīt slaveno pilsētu šajā grūtajā posmā, ikviens ir laipni aicināts izbaudīt Ziemassvētku atmosfēru tirdziņos un pilsētā kopumā.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Anitas Celmas izstāde Valmieras muzejā Valmieras TIC
No 2024. gada 6. aprīļa līdz 29. maijam Valmieras muzeja Izstāžu namā skatāma tekstilmākslinieces Anitas Celmas personālizstāde “Atgriešanās”. | Skatīt vairāk
Ekskursiju ceļojums - 𝐆𝐑𝐈𝐄𝐊̧𝐈𝐉𝐀! Latvia Tours
Pēc jaukā brauciena, tiem, kas Grieķijā vēlas uzturēties ilgāk, iesakām pagarināt savu atpūtu vienā no piedāvātajām Tasas salas viesnīcām. | Skatīt vairāk
no 1089 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 21.04.2024 - 28.04.2024 Pārgājienu seriāls "Izpēdo Dienvidkurzemi" Liepājas reģiona TIB
“Izpēdo Dienvidkurzemi” ir aizraujošs pārgājienu seriāls, kas piedāvā neaizmirstamu piedzīvojumu un brīnišķīgu laika pavadīšanu svaigā | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.04.2024 - 26.04.2024 Augšdaugava.Tūrisma sezonas atklāšana. TAKA
Augšdaugavas novada pašvaldības iestāde ‘’TAKA’’ aicina 26. aprīlī plkst. 10.00 apmeklēt tūrisma sezonas atklāšanas pasākumu. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.83522582sec.