Noderīga informācija ceļotājiem, kas dodas uz Apvienotajiem Arābu Emirātiem

Dodoties uz ārzemēm, Ārlietu ministrijas Konsulārais departaments (ĀM) iesaka iegādāties ceļojumu apdrošināšanu, kas sedz repatriācijas (transportēšanas) izdevumus pacienta smagas saslimšanas vai nāves gadījumā, reģistrēties Konsulārajā reģistrā, viedtālrunī lejuplādēt Ārlietu ministrijas lietotni "Ceļo droši", kā arī sekot Ārlietu ministrijas Konsulārā departamenta Facebook kontam: Fb.com/celodrosi.

Drošības situācija

Pieaugot terorisma draudiem pasaulē, Ārlietu ministrijas Konsulārais departaments aicina ceļotājus ārvalstīs ievērot maksimālu piesardzību un īpaši izvairīties no tādu objektu apmeklējuma, kuros vienlaikus uzturas liels skaits cilvēku, kas šī iemesla dēļ bieži kļūst par teroristu uzbrukuma mērķi. Konflikti Tuvajos Austrumos un Persijas līča reģionā ietekmē drošības situāciju Apvienotajos Arābu Emirātos (AAE), tādēļ aicinām ceļotājus sekot līdzi situācijas attīstībai.Tā kā AAE uz laiku ir pārtraukuši diplomātiskās attiecības ar Kataru, no 2017. gada 6. jūnija ir daļēji vai pilnībā slēgti visi robežas šķērsošanas punkti starp AAE un Kataru. Ja tuvākajā laikā plānots ieceļot vai izceļot no Kataras, iesakām sazināties ar tūrisma kompāniju vai pārvadātāju un pārliecināties par plānotā reisa aktualitāti. Tāpat lūdzam pievērst uzmanību, ka atbalsta paušana Katarai sociālajos medijos vai cita veida komunikācijā valstī tiek uzskatīta par pārkāpumu, kā rezultātā var tikt piemērots naudas vai cietumsods.

Vietējie likumi un paražas

AAE likumi un paražas atšķiras no Latvijā ierastā, tādēļ aicinām ceļotājus pirms AAE apmeklējuma rūpīgi ar tiem iepazīties, jo īpaši, apmeklējot valsti svētā mēneša Ramadāna laikā.

Saskaņā ar AAE Krimināllikuma 313. pantu Ramadāna laikā (no saullēkta līdz saulrietam) publiskās vietās ir aizliegts lietot ēdienus un dzērienus. Likuma neievērošanas gadījumā persona var tikt sodīta ar viena mēneša cietumsodu vai ievērojamu naudas sodu (ap 2500 EUR). Aicinām ceļotājus stingri ievērot AAE iestāžu norādes Ramadāna laikā.

Neprecētiem pāriem īpaši jāizvērtē ieceļošanas neatliekamība AAE, it sevišķi sievietēm – grūtniecēm, jo var rasties problēmas, šķērsojot robežu. Jebkādas tuvas attiecības neprecētiem pāriem AAE ir uzskatāmas par sodāmu rīcību, var tikt piemērots pat apcietinājums vai deportācija.

Elektroniskās cigaretes valstī ir aizliegtas, tās var konfiscēt. Lamu vārdu un nepieklājīgu žestu izmantošana AAE ir uzskatāma par nepiedienīgu rīcību un var tikt sodīta ar apcietinājumu vai deportāciju.

AAE ir aizliegts fotografēt valdības ēkas un militārus objektus, kā arī valsts iedzīvotājus bez viņu atļaujas.

Ja lietosiet satelīta telefonus, ierakstīšanas ierīces, radio raidītājus, jaudīgas foto vai video kameras, var tikt pieprasīta lietošanas licence.

Ieceļošanas noteikumi un vīzas

Latvijas pilsoņi uz AAE var ceļot bez vīzas, uzturoties valstī uz laiku līdz 90 dienām 180 dienu periodā, ja ieceļošanas mērķis nav algots darbs.

Latvijas nepilsoņi vīzu īstermiņa ieceļošanai AAE ar tūrisma mērķi var saņemt AAE vēstniecībā Latvijā. Detalizēta informācija par vīzas saņemšanas kārtību pieejama, sazinoties ar AAE vēstniecību Latvijā: e-pasts:  [email protected], tālrunis: (371) 671 122 41.

Ieceļošanas brīdī pasei jābūt derīgai vēl vismaz 6 mēnešus pēc plānotā brauciena beigām.

Saskaņā ar AAE iestāžu sniegto informāciju Latvijas nepilsoņa pases ir derīgas ieceļošanai AAE tikai tūrisma nolūkos un nav derīgas AAE uzturēšanās atļaujas saņemšanai.

Veselība

Ja ceļojuma laikā plānojat ņemt līdzi medikamentus, rūpīgi iepazīstaties ar medikamentu sarakstu, kuru ievešanai AAE ir vajadzīga ārsta izziņa angļu valodā ar paskaidrojumu, kādam nolūkam tie nepieciešami un kādās devās. Ar medikamentu sarakstu var iepazīties divās interneta vietnēs: šeit un te.

Pamatojoties uz AAE Veselības ministrijas 2018. gada oktobra paziņojumu, visiem AAE iedzīvotājiem un tūristiem pirms iebraukšanas valstī ir jāaizpilda anketa par medikamentu ievešanu AAE personīgai lietošanai. Norādes par anketas aizpildīšanu ir pieejamas Veselības ministrijas mājaslapā.

Neskaidrību gadījumā ĀM lūdz sazināties ar Veselības ministriju pa e-pastu: [email protected] vai tālruni: +971 2 652 0500.

Ja persona AAE ierodas bez atļaujas un dokumentiem, tad medikamenti var tikt konfiscēti uz robežas un persona var tikt saukta pie atbildības saskaņā ar AAE tiesību aktiem.

Veselības ministrija norāda, ka ir atļauts ievest medikamentu daudzumu, kas paredzēts ne vairāk kā 3 mēnešiem, bet, ja tie ir AAE īpaši kontrolējamo medikamentu sarakstā – līdz 1 mēnesim.

Informācija par slimībām un to izplatības teritorijām iegūstama Slimību profilakses un kontroles centra mājaslapā, kā arī angļu valodā Pasaules Veselības organizācijas mājaslapā. Savukārt konsultācijas par ceļotāju un tropu slimību profilaksi pirms ceļojumiem uz ārzemēm, kā arī iespēja vakcinēties ir pieejama Latvijas Infektoloģijas centrā.

Ja esat nonācis ārkārtas situācijā:

ĀM aicina nekavējoties sazināties ar Latvijas vēstniecību AAE vai Ārlietu ministrijas Konsulārā departamenta diennakts dežurantu pa tālruni: +371 26337711 vai e-pastu: [email protected].

Ceļojumu brīdinājumam ir rekomendējošs raksturs un tas neierobežo ar Satversmes 98. pantu noteiktās tiesības personām izbraukt no Latvijas.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 13.03.2024 - 31.03.2024 Lieldienu prieki lieliem un maziem Baltic Beach Hotel & SPA
Lieldienu svētdienā, 31. martā, aicinām apmeklēt ģimenes branču un nobaudīt plašo svētku gardumu klāstu. Mazos Lieldienu svinētājus gaida | Skatīt vairāk
Danču vakars ar Tautas mūzikas kopu Valmieras TIC
6.aprīlī plkst.18.00 Valmieras Kultūras centrā norisināsies Danču vakars kopā ar Tautas mūzikas kopu. | Skatīt vairāk
5 EUR
Jaunie pavasara atpūtas ģalamērķi Estravel Latvia
Ieskatieties - sākas pavasara ceļojumu galamērķu izpārdošana! Tunisija, Grieķijas salas, Albānija... | Skatīt vairāk
no 369 EUR
Kemperu noma Eiropā Estravel Latvia
Plānojot atvaļinājumu - Kemperu noma Eiropā! Jauns un aizraujošs ģimenes ceļojumam! | Skatīt vairāk
no 71 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.49316096sec.