Čehija, Polija un Francija ievieš stingrākus ierobežojumus

Čehijā, aizvien straujāk izplatoties Covid-19, ieviesti stingrākie ierobežojumi kopš pandēmijas sākuma. Jau 1. martā spēkā stāsies brīvas kustības ierobežojumi.

Proti, līdzīgi kā Lietuvā, arī Čehijā aizliegts doties uz citiem reģioniem, ja vien cilvēkiem nav jādodas uz darbu vai jārūpējas par saviem radiniekiem. Iekšlietu ministrs Jans Hamaceks arī aicinājis čehus palikt mājās. Un, pat ja cilvēki dodas pastaigā vai sportot, viņi nedrīkst pamest savu pašvaldību.

Līdz ar situācijas pasliktināšanos Čehijā tiks aizvērt bērnudārzi un skolas bērniem ar īpašām vajadzībām, kas līdz šim bija atvērtas. Atvērti tikai tie veikali, kas pārdod pirmās nepieciešamības preces.

Tikmēr Francijas ziemeļos Denkerkā, kas ir viens no 20 valsts departamentiem, jau februāra pēdējā nedēļas nogalē stājās spēkā stingrāki ierobežojumi. Visiem aglomerācijas 250 tūkstošiem iedzīvotāju pilsētās ir jāvalkā maskas, un viņi drīkst pārvietoties tikai būtisku iemeslu dēļ. Zīmīgi, ka atvērti ir tikai tirgi, un būtībā šī būs vietējiem vienīgā izklaide. Francijā jau ir ieviesta komandantstunda no plkst. 18.

Tikpat stingri ierobežojumi spēkā arī Alpes Maritimes departamentā Francijas dienvidaustrumos, kur atrodas arī Nica. Tur gan cilvēki drīkst doties ārā sportot un staigāt ar mājdzīvniekiem, bet ne ilgāk kā vienu stundu un ne tālāk par 5 kilometriem no mājas.

Arī Polijas ziemeļrietumos Varminsko – Mazūrijas provincē, kas novērtēta kā augsta riska infekcijas zona, tiek atkal slēgti kinoteātri, teātri, viesnīcas un tirdzniecības centri. Šie ierobežojumi būs spēkā līdz 14. martam.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 12.03.2024 - 22.03.2024 Krakova,Zakopane un Augstie Tatri Latvia Tours
Zinātāji stāsta, ka Krakovā izdodas pašas labākās iepirkšanās tūres. Tur atrodami gan mazi saloniņi ar neredzētām lietām, gan arī visu zināmo | Skatīt vairāk
no 199.00 EUR
6 trending travel destinations for 2024 airBaltic
Venture beyond the ordinary and enjoy the picturesque views, historical sights, and pristine nature of the Balkans. | Skatīt vairāk
79 EUR
Pilna Servisa Līzings Passat Europcar
Pilna Servisa Līzinga piedāvājums VW Passat Variant MY24 Elegance. | Skatīt vairāk
Ostrava. Hokeja čempionāts Estravel Latvia
Aviobiļetes un viesnīca. // Nenokavējiet aviobiļešu iegādi uz Otavu - Hokeja Pasaules čempionāts jau drīz! Vietu skaits ierobežots | Skatīt vairāk
no 545 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.20017385sec.