Krievijas drošībnieku desants Elbrusā

Krievijas Federālā drošības dienesta (FDD) aviācija veikusi unikālu operāciju, izsēdinot īpašo uzdevumu vienības aģentus Eiropas augstākajā punktā – Elbrusa (Ziemļkaukāzā) virsotnē, tā cenšoties demonstrēt, ka Soču Ziemas olimpiskās spēles 2014.gadā varēs apmeklēt pat visbailīgākie tūristi.

«FDD Taktisko mācību laikā helikopters MI-8 ar Īpašo uzdevumu centra darbinieku grupu, ko vadīja FDD direktors Nikolajs Patruševs, nolaidās Eiropas augstākajā virsotnē – Elbrusā,» aģentūru Interfax informēja Ziemeļkaukāza «spēka struktūru» pārstāvis, kurš nevēlējās publiskot savu vārdu.

Paļaujoties uz Interfax kā uz pieredzējušas ziņu aģentūras profesionalitāti, travelnews.lv turpina citātu: «Pasaulē vēl ne reizi nav veiktas līdzīgas operācijas.»

Pēc anonīmā pārstāvja vārdiem, tās bijušas masīvas mācības, kurās tika iesaistīta FDD aviācija un Īpašo uzdevumu centra «speciālisti». Mācību mērķis – cīņa pret terorisma draudiem augstkalnu apstākļos.

Saskaņā ar mācību plānu, noteiktos laikos no dažādiem Krievijas teritorijā atrodošamies aerodromiem startēja FDD lidaparāti (lidmašīnas un helikopteri), kas kaujas apstākļiem tuvinātā režīmā ieradās Ziemekaukāzā.

«Mācību plāns tika izpildīts un mērķi – sasniegti. Tika apstiprināta Krievijas «specnaza» un pretterorisma vienību gatavība strādāt vissarežģītākajos apstākļos, tostarp arī augstkalnu situācijā,» paziņoja Interfax informators.

Visticamāk, šīs mācības ir daļa no programmas, kuras mērķis ir pārliecināt pasaules sabiedrību, ka Olimpiskās spēles Sočos noritēs bez «starpgadījumiem».

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 03.04.2024 - 21.04.2024 Bērnu un jauniešu teātru festivāls Valmieras TIC
19. un 20. aprīlī Valmieras Viestura vidusskolā notiks XVII Latvijas bērnu un jauniešu teātru festivāls “..un es iešu un iešu!”. | Skatīt vairāk
GeLux - Āzijas piedzīvojumu ceļojums Estravel Latvia
Jauna izpratne par Luksu - piedzīvojumu ceļojumā Taizemē un Kambodžā // Unikāla pieredze, vairāk iekļautu pakalpojumu // 10% atlaide, rezervējot | Skatīt vairāk
no 2519 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.04.2024 - 26.04.2024 Augšdaugava.Tūrisma sezonas atklāšana. TAKA
Augšdaugavas novada pašvaldības iestāde ‘’TAKA’’ aicina 26. aprīlī plkst. 10.00 apmeklēt tūrisma sezonas atklāšanas pasākumu. | Skatīt vairāk
MOTIVĒJOŠIE BRAUCIENI! Latvia Tours
👉VEIDOJIET POZITĪVA UZŅĒMUMA TĒLU. 👉APBALVOJIET LOJĀLOS KLIENTUS, DARBINIEKUS. 👉MOTIVĒJIET JAUNIEM PANĀKUMIEM. 👉SALIEDĒJIET KOLEKTĪVU, | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.21157384sec.