Blakšu olimpiskās spēles biedē Vankūveru [1]

Visa milzīgā Kanādas lielpilsēta, kur pēc neilga laika sāksies Ziemas olimpiskās spēles, baidās no maza kukaiņa - Vankūverā ļoti lielā daudzumā izplatījušās blaktis.

Desmit gadu ilgā laika posmā Vankūverā blaktis ir pamatīgi savairojušās. Par to liecina vietējā kukaiņu apkarošanas uzņēmuma Orkin darba daudzuma palielināšanās - desmit gadu laikā par problēmām ar blaktīm saņemti par 600% vairāk ziņojumu. Šons Rollo, Orkin darbinieks: "Blaktis var atnest mājās no viesnīcas vai arī no mājām aiznest uz darbu, un tā tās pārvietojas un izplatās no viena dzīvokļa uz citu."

Orkin pret blaktīm cīnās pavisam neordināri - viņi izmanto Frenkiju, suni, kas saož blaktis. "Frenkijs saož blaktis tāpat kā citi suņi saož spridzekļus," tā Rollo. Divus gadus vecais terjers spēj saost divus līdz sešus milimetrus lielas blaktis un pat to oliņas.

Blakšu mātīte dienā spēj izdēt līdz pat trīs olām, bet visas dzīves laikā - 200 olu.

Eksperti uzskata, ka asinssūcēju kukaiņu izplatība Vankūverā ļoti palielināsies olimpisko spēļu laikā. Tāpat esot bijis olimpiskajās spēlēs Sidnejā 2000. gadā, kad 95% Sidnejas viesnīcās bija vismaz viena istaba ar blaktīm.

Tūristiem ir jāuzmanās ar viesnīcu istabām. Tiklīdz istaba tiek ierādīta, ir jāpārbauda gulta, apgriežot otrādi gultas matraci un uzmanīgi to izpētot. Kaut arī blaktis pārnēsā vismaz 12 dažādas slimības, nav novērots, ka tās inficē cilvēkus, tomēr to kodieni atstāj sāpīgas, niezošas kodienu pēdas. Blakšu upuri stāsta, ka nieze var kļūt tik spēcīga, ka gulēt nav iespējams.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

1 Līva 01/25/2010 14:15 "Orkin" tik gaida lielo pasūtījumu! :D

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 14.04.2024 - 19.04.2024 Tet Rally Latvia Liepājas reģiona TIB
2024. gada vasarā Latvija pirmo reizi uzņems FIA pasaules rallija čempionāta posmu. Tet Rally Latvia norisināsies no 18. līdz 21. jūlijam. | Skatīt vairāk
Taizeme - dažādām gaumēm Estravel Latvia
Taizeme - piedzīvojumi // atpūta spa kūrortos // Izvēlieties ceļojumu atbilstoši savai gumei! Piedzīvojumu ceļojumiem - atlaides! | Skatīt vairāk
no 367 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 10.04.2024 - 20.04.2024 Restorānu nedēļa aicina garšu ceļojumā Liepājas reģiona TIB
Liepājas restorānu nedēļa norisināsies no 12. līdz 21. aprīlim un tajā īpašās ēdienkartes piedāvās 23 Liepājas restorāni un kafejnīcas. | Skatīt vairāk
3 dienas Romā un Vidusjūras kruīzs Estravel Latvia
9 naktis - 2 naktis Romā un 7 nakšu kruīzs ar MSC Vidusjūrā // Īpašais piedāvājums | Skatīt vairāk
no 1058 EUR
Uzņēmumi


Grand Palace Hotel
,


Baltic Beach Hotel & SPA
,


Daugavkrasti
,


Nikos Travel
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.49085999sec.