Desmitgades labākie jaunumi ceļojumos - TOP 10

Pirms 50 gadiem ceļošana noteikti nebija tik populāra un komfortabla kā mūsdienās. Transports bija lēns un nogurdinošs, bagāža - smaga, un lielākā daļa cilvēku bija gandarīti par brīvdienu pavadīšanu mājās vai vasarnīcās. Kopš tiem laikiem daudzas lietas ir mainījušās un tas padarījis ceļošanu labāku un vieglāku. Interneta vietnē BudgetTravel.com veikta lasītājus aptauja par lietām, kuras viņi uzskata par labākajiem ceļošanas uzlabojumiem pēdējo desmit gadu laikā.

10. Interneta kartes

Tiešsaistes kartes pavisam noteikti ir lietderīgs jaunievedums. Ne vien tādēļ, ka, sēžot pie datora, ir iespējams apskatīt vietu, kurp dodies - karte parāda arī īsāko vai ātrāko ceļu no lidostas uz viesnīcu un no viesnīcas uz tuvāko restorānu vai muzeju. Vēl labāka ideja ir fotokarte. Tā sniedz reālu iespaidu par lietām un vietām jebkurā pasaules malā.

9. Digitālie fotoaparāti

Ikviens to zina - ar vecajām kamerām brīvdienās sanāca uzņemt simtiem bilžu, no kurām puse bija miglainas, un redzēt tās varēja vien tad, kad jau bija samaksāts par to attīstīšanu. Mūsdienās ar digitālo kameru var nofotografēt tūkstošiem bilžu, apskatīt tās datorā, izdzēst 90% no tām un rezultātā attīstīt tikai pašas labākās bildes - tas ietaupa gan laiku, gan naudu. Ģeniāli, vai ne?

8. Reģistrēšanās lidojumiem tiešsaistē

Cilvēkiem, kuri bieži ceļo, mūsdienās vairs nav jāpavada laiks, lai saņemtu iekāpšanas biļeti kopā ar pārējiem nervozajiem tūristiem. Viss, kas ir jāizdara - jāreģistrējas lidojumam tiešsaistē un jāizdrukā biļete. Reizēm pat iespējams pašam izvēlēties sēdvietu lidmašīnā vai arī mainīt to.

7. GPS navigācija

GPS navigācija ir lielisks jaunievedums katrā mašīnā. Ir daudz vieglāk orientēties pilsētās, kurās nekad nav būts. Viss, kas ir jāizdara - jāievada galamērķa adrese un mazā, gudrā lietiņa izdara visu pārējo. Tā pasaka, kad un kur nogriezties, pat brīdina par priekšā gaidāmiem sastrēgumiem un iesaka, kā tos visātrāk apbraukt. Bezcerīgās klejošanas ēra pa nepazīstamas pilsētas ielām ir beigusies.

6. Piekļuve bankomātiem visā pasaulē

Jebkurā pasaules vietā, jebkurā laikā izņemt naudu no bankas konta vietējā valūtā - vai tie būtu dolāri, eiro, kronas vai rubļi. Nav jāgaida, kad tiks atvērta banka un jāskaidrojas ar kundzīti aiz letes, kura nerunā nevienā jums zināmā valodā, nav jāmeklē valūtas maiņas vietas. Ļoti praktiski.

5. Mobilie telefoni

Vairs nekādu telefonu būdiņu meklējumi vai sīknaudas glabāšana kabatās. Ja gadās kāda ķibele, viss, kas jādara - jāzvana avārijas numuram jebkurā laikā, jebkurā vietā. Tomēr ir arī daži mīnusi - mamma var uzraudzīt jūsu ikdienu, zvanot iedomājamos un neiedomājamos brīžos. Tomēr plusi pārspēj to visu.

4. Globāla piekļuve internetam

Interneta pieeja ir izplatīts serviss daudzās viesnīcās un interneta kafejnīcas atrodamas gandrīz ikvienā attīstītā pilsētā. Tādā veidā iespējams operatīvi izmainīt maršrutus, pasūtīt lidmašīnas biļetes vai kontaktēties ar ģimeni un draugiem, pat esot citā pasaules malā, aizsūtīt viņiem jaunas bildes un pastāstīt jaunumus ik dienu.

3. TripAdvisor

Ja neesat pārliecināts, kādu galamērķi izvēlēties vai kurā viesnīcā apmesties, TripAdvisor palīdzēs. Tur var apskatīt arī citu cilvēku pieredzi un reālus viedokļus, kas palīdzēs izvairīties no nepareizas izvēles. Vairs nekādu netīru pludmaļu, briesmīgu viesnīcu ar dīvainiem darbiniekiem un pretīgiem restorāniem. TripAdvisor interneta vietnē var atrast ļoti daudzveidīgu informāciju par ceļošanu.

2. Ceļojumu rezervēšana tiešsaistē

Ceļojumu pirkšana tiešsaistē ir īsta revolūcija tūrisma industrijā. Tā sniedz iespēju plānot ceļojumu pašiem, kā arī mainīt plānus tik bieži, cik vēlaties. Ceļotājiem vairs nav jāpaļaujas tikai uz tūrisma aģentūrām. Ceļojuma galamērķi var atrast internetā, turpat arī pasūtīt viesnīcas numuriņu un lidmašīnas biļeti un pat rezervēt biļetes teātra izrādei, neizejot no savas istabas.

1. Ceļojumu somas ar ritenīšiem

Balsojuma uzvarētājs ir visai pārsteidzošs. Varētu domāt, ka topa pirmo vietu ieņems GPS vai kāda cita revolucionāra tehniska inovācija, bet visas gudrās digitālās iekārtas zaudējušas tik vienkāršai lietai kā koferim ar maziem ritenīšiem. Lielākā daļa ceļotāju uzskata, ka soma ar riteņiem ir lieta, kas attīstījusies visvairāk, un padara ceļojumu ievērojami komfortablāku un patīkamāku.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 10.04.2024 - 20.04.2024 Restorānu nedēļa aicina garšu ceļojumā Liepājas reģiona TIB
Liepājas restorānu nedēļa norisināsies no 12. līdz 21. aprīlim un tajā īpašās ēdienkartes piedāvās 23 Liepājas restorāni un kafejnīcas. | Skatīt vairāk
Saulaina atpūta Kosta Blanka  Atlantic Travel
Kā par saulainu atpūtu pašā Kosta Blankas sirdī ar baltām smilšu pludmalēm un kristāldzidru jūru? JAAĀ! Tiešie lidojumi no Rīgas uz Alikanti no | Skatīt vairāk
no 715 EUR
Ierobežots piedāvājuma - Hotel Jūrmala SPA Estravel Latvia
Esiet vieni no pirmajiem, kas bauda atpūtu Renovētajā Hotel Jūrmala SPA numurā un saņemiet dāvanu - neierobežotu Wellness Oasis apmeklējumju// līdz | Skatīt vairāk
no 94 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.04.2024 - 21.04.2024 Liepājas restorānu nedēļa aicina Liepājas reģiona TIB
Liepājas ēdināšanas uzņēmumi visus ēdienu mīļotājus un gastronomijas entuziastus aicinās doties īpašā garšu ceļojumā Liepājas restorānu | Skatīt vairāk
Uzņēmumi


Estravel Latvia
,


Nikos Travel
,


Novatours
,


Latvia Tours
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.19109607sec.