Černobiļu vēlas atvērt tūristiem

Ukraina vēlas 2011. gadā piedāvāt tūristiem ceļojumus uz Černobiļu. Tiek uzskatīts, ka apmeklētāji varēs bez briesmām apmeklēt atomkatastrofas vietu - Ukrainas valdība cer uz miljonu apmeklētāju gadā. Ekskursiju mērķis ir dot apmeklētājiem iespēju uzzināt vairāk par smagāko atomkatastrofu pasaules vēsturē. Paredzams, ka 21.12.2010 valdība prezentēs detalizētu plānu.

Ekskursijas uz Černobiļu ir ekstrēmais tūrisms un, kaut arī šobrīd to cilvēku skaits, kas vēlētos doties uz Černobiļu ir mazs, pasaulē ir daudz ziņkārīgu cilvēku, kas alkst šāda veida piedzīvojumu.

Černobiļas atomreaktorā 1986. gada 26. aprīlī notika eksplozija un radiaktīvais starojums izplatījās daudzviet Eiropā. Simtiem tūkstošiem cilvēku nācās pārvietot uz prom no radioaktivitātes skartajiem apvidiem Ukrainā, Baltkrievijā un Krievijā. Vēl mūsdienās daudzi cilvēki cieš no veselības problēmām, ko radīja atomkatastrofa. Visspēcīgāk skartais apvidus bija teritorija 48 kilometru rādiusā ap Černobiļu, no kurienes tika evakuēti cilvēki un apvidus tika slēgts. Apmeklētāji nedrīkstēja doties uz šo teritoriju. Mūsdienās pamestā atomreaktora teritoriju apkopj aptuveni 2500 cilvēku. Viņi strādā maiņās, lai pēc iespējas izvairītos no riska, ko rada radioaktivitāte. Vairāki simti iedzīvotāju, kas tika evakuēti no dzimtajiem ciemiem, pēc laika atgriezās mājās, neskatoties uz valdības aizliegumu.

ASV žurnāls Forbes jau pasludinājis atomreaktora teritoriju par vienu interesantākajiem tūrisma galamērķiem pasaulē. Jau šobrīd vairāki uzņēmumi piedāvā ekskursijas uz Černobiļu, tomēr Ukrainas valdība pauž viedokli, ka šīs ekskursijas ir nelegālas un tajās netiek garantēta apmeklētāju drošība.

Ukrainas valdības pārstāvji vēsta, ka ekskursijām tiks izstrādāti īpaši maršruti, ko veidos eksperti. Tūristi netiks izvadāti pa patiešām bīstamām vietām un ekskursijas būs veselībai drošas un informatīvas. Netiek gan izpausts, kad ekskursijas tiks uzsāktas. Tūristi, protams, nedrīkstēs pa teritoriju doties apskatēs vieni paši.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.04.2024 - 30.04.2024 ALBĀNIJA jau no 30.05. Latvia Tours
Klimats ir ideāli piemērots tiem, kam patīk siltums un saule, bet kas nevēlas karstumu. Temperatūra vasarā svārstās no 25 līdz 28 grādiem pēc Celsija | Skatīt vairāk
no 589 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 23.04.2024 - 29.04.2024 Liepājas pēdas Latvijā Liepājas reģiona TIB
Lai aktīvi un erudīti atzīmētu Latvijas Republikas Neatkarības atjaunošanas dienu, liepājnieki un pilsētas viesi aicināti pieteikties orientēšanās | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.04.2024 - 30.04.2024 Saulaina atpūta Kosta Blanka  Atlantic Travel
Kā par saulainu atpūtu pašā Kosta Blankas sirdī ar baltām smilšu pludmalēm un kristāldzidru jūru? JAAĀ! Tiešie lidojumi no Rīgas uz Alikanti no | Skatīt vairāk
no 715 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 23.04.2024 - 30.04.2024 Publikācija “TRAĶU PILIS UN PILSKALNI” Trakai TIC
Publikācija “TRAĶU PILIS UN PILSKALNI” | Skatīt vairāk
Uzņēmumi


AL SVETS
,


Jaunpils pils
,


RIUS Lviv Hotel by Rixwell
,


Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::3.32356906sec.