Cīrihe, kur Ziemassvētku vecītis peldēties iet

Brīva nedēļas nogale vēl līdz Ziemassvētkiem un vēlme doties nelielā ceļojumā uz kādu no Eiropas pilsētām? Brauciet uz Cīrihi un jūs nenožēlosiet, jo tieši Adventes laikā šī Šveices pilsēta apbur ar bagātu kultūras afišu, svētku atmosfēru, jautrām tradīcijām un lielāko segto Ziemassvētku tirdziņu Eiropā.

Cīrihe ir ne tikai lielākā, bet arī saimnieciski svarīgākā Šveices pilsēta, tomēr jo īpaši pirmssvētku laikā tā piedāvā gan īpašas gastronomiskas baudas, gan iepirkšanās prieku, aktīvu kultūras dzīvi un pulsējošu nakts ritmu, - tas viss ceļojumu padarīs neaizmirstamu!

Stacijas iela (Bahnhofstraße), kas iet paralēli kādreizējam pilsētas nocietinājuma mūrim, savieno monumentālo centrālās dzelzceļa stacijas ēku ar Cīrihes ezeru, tomēr tieši Cīrihes stacijā pilsētas viesi tiek apburti vispirms. Tieši stacijas hallē izvietojies Eiropas lielākais segtais Ziemassvētku gadatirgus un 15 metrus augstā ar 6000 Swarowski kristāliem rotātā egle. Taču tas ne tuvu nav viss, ko piedāvā Cīrihe tiem, kas meklē Ziemassvētku sajūtu! Varbūt jums to radīs cita egle, kas te aplūkojama un sadzirdama Cīrihes dziedošā Ziemassvētku egle Verdmūlas laukumā (Werdmühleplatz).

Izmantojiet izdevību palūkoties uz pilsētu un tās promenādēm no 143 metrus dziļā Cīrihes ezera puses, dodoties izbraukumā ar kādu no ezera kuģīšiem! Drosmīgākie pilsētnieki te peldas arī decembrī, turklāt – Ziemassvētku vecīšu tērpos. Ūdens ir tīrs ne tikai Cīrihes ezerā un no tā iztekošajā Limmatas upē, bet arī 1200 pilsētas dzeramā ūdens strūklakās, kuru Cīrihē esot vairāk nekā banku, jokojas pilsētas tūrisma gidi. Par dzeramā ūdens strūklakām pilsētā rūpējas trīs darbinieki, turklāt pie vairuma no tām atrodas arī mazākas strūklakas – suņiem, un to pilsētas ielās, kafejnīcās un veikalos netrūkst.

Cīrihe lepojas arī ar lielāko pulksteni Eiropā – Svētā Pētera katedrāles torņa pulksteņa ciparnīcas diametrs ir 8,70 metri, bet minūšu rādītāja garums sasniedz četrus metrus.

Iegriežoties Vollēbgasē (Wohllebgasse), krodziņā „Mazais pelikāns” („Kleiner Pelikan“) tiek piedāvāts vairāk nekā 1000 viskija šķirņu, bet tikpat labi varat doties uz Cīrihes vecāko kafejnīcu Nīderdorfas rajonā. Šajā vecpilsētas daļā Napfgasē (Napfgasse) paslēpusies ne tikai Šobera konditoreja (Conditorei Schober), bet arī daudzas citas pilsētnieku un pilsētas viesu iecienītas izklaides vietas. Arī konditoreja „Sprüngli” Parādes laukumā (Paradeplatz) jau nosvinējusi savu 175. jubileju un joprojām piedāvā slavenos Luksemburgas cepumiņus un maigi kūstošu šokolādi. Savukārt, ja vēlaties nogaršot kopš 14. gadsimta pazīstamos Tirggel, jums jāmēģina kādā no daudzajiem Cīrihes ielu tirdziņiem satikt pats Svētais Nikolauss, kurš kopā ar saviem čaklajiem palīgiem visiem piedāvā šīs Šveicē populārās plānās medus piparkūkas.

Vairāk informācijas par Cīrihes Ziemassvētku piedāvājumu - www.zuerich.com vai MySwitzerland.com

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 21.04.2024 - 28.04.2024 Pārgājienu seriāls "Izpēdo Dienvidkurzemi" Liepājas reģiona TIB
“Izpēdo Dienvidkurzemi” ir aizraujošs pārgājienu seriāls, kas piedāvā neaizmirstamu piedzīvojumu un brīnišķīgu laika pavadīšanu svaigā | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 29.03.2024 - 30.04.2024 Atlaides auto nomai Reunion salā Europcar
Izmanto 15% atlaidi savai auto nomai 2024. gada JŪNIJĀ Reunion salā! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 22.04.2024 - 28.04.2024  Vislatvijas golfa diena 5.maijā! Jurmala Golf Club & Hotel
Vislatvijas Golfa Dienas – atklāj golfa spēles burvību! Aicināts ir ikviens pie mums Jurmala Golf Club & Hotel! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 05.04.2024 - 30.04.2024 Atlaides auto nomai Igaunijā Europcar
Vai esi gatavs piedzīvot neaizmirstamas brīvdienas Igaunijā? Tagad ir lieliska iespēja iegūt izdevīgu auto nomas piedāvājumu! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.474231sec.