Postošo plūdu dēļ Krievijas dienvidi zaudē tūristus

Plūdi Krievijas dienvidos nesuši ne tikai postu, bet arī izjaukuši atvaļinājumus tūkstošiem tūristu. Krasnodaras reģiona varas iestādes pašreiz cenšas atjaunot paralizētos tūrisma mezglus, lai glābtu brīvdienu sezonu.

Krasnodaras traģēdija ietekmē tūkstošiem cilvēku visā Krievijā. Atcelti daudzi vilcienu reisi uz šo reģionu Melnās jūras krastā, kur atpūtnieki bieži izvēlas pavadīt vasaras brīvdienas.

Saņemtas ziņas par daudziem gadījumiem, kad ģimenes ar bērniem dodas brīvdienās, taču nevar sasniegt savu galamērķi applūdušā dzelzceļa dēļ Novorosijskas tuvumā, kas ir primārā Krievijas osta Melnās jūras krastā.

Daļā applūdušo reģionu vēljoprojām nav atjaunota elektroenerģijas padeve, un arī tas ir viens no negatīvajiem aspektiem, kādēļ daudziem tūristiem tiek izjauktas brīvdienas. Turklāt daudzi atpūtnieki gluži vienkārši "iesprūduši" haosa pārņemtajā reģionā.

Plūdu dēļ bojāti vairāki komunikāciju mezgli, un neviens no tiem līdz svētdienas, 8. jūlija vakaram vēl nebija salabots, tādējādi daži rajoni pilnībā atšķirti no ārpasaules. Mobilo telefonu sakari daļā teritorijas nedarbojas vispār, un internets pieejams tikai vietām.

Daži vilcienu maršruti tikuši novadīti uz tiem Krasnodaras apgabala rajoniem, kurus plūdi nav skāruši.

Vēl viena būtiska problēma ir lielā bērnu vasaras nometņu koncentrācija šajā reģionā. Daļa no tām tikušas evakuētas, bet daļā darbība turpinās, ievērojot maksimālu piesardzību.

Novorosijsku un Gelendžiku – vēl vienu apgabala ostas pilsētu – plūdi skāruši visvairāk. Visticamāk, šajās pilsētās šogad vairs nebūs iespējams atjaunot brīvdienu sezonu.

Bojāti arī transporta mezgli starp apgabala pilsētām – reģiona pilsētas nav iespējams apgādāt ar pietiekamu daudzumu pārtikas. Traucēta arī dzeramā ūdens padeve.

Vietējie tūrisma nozares uzņēmēji dara visu iespējamo, lai palīdzētu saviem klientiem, kā arī maksimāli izvairītos no zaudējumiem, taču viņu pūles var izrādīties veltīgas.


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Sala ar unikālu skaistumu! Latvia Tours
Korfu pludmales ir vienas no labākajām un tīrākajām, aptuveni 30 no tām piešķirts Zilais karogs. | Skatīt vairāk
no 469.00 EUR
Atpūta un Gardēžu vakariņas Igaunijā Estravel Latvia
1 nakts 2 personām, brokastis un vakariņas Michelin ceļvedī ieteiktā restorānā, kā arī spa piedāvājums // līdz 31.05. | Skatīt vairāk
no 225 EUR
Izstāde "Laika dārzs" Valmieras muzejā Valmieras TIC
No 6. aprīļa līdz 29. maijam, Valmieras muzejā skatāma Birutas Jansones, Antras Galzones, Gitas Sirmās un Lailas Stradas mākslas darbu izstāde. | Skatīt vairāk
Zudušais un atklātais Bānīša ceļā! Alūksnes TIC
ptuveni 30km velo tūre “Zudušais un atklātais Bānīša ceļā” piemērota gan draugu kompānijām, gan ģimenēm ar bērniem. Apļveida brauciens stars | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.97880888sec.