Iepazīsti Romu divās dienās

48 stundās ir iespējams izdarīt un ieraudzīt neticami daudz. Kopā ar Travelnews.lv iepazīsti vairākas pilsētas pasaulē, kuras var apceļot divās diennaktīs. Vudija Alena ar mīlestības apliecinājumu veltītā filma Romai "Mūžīgā pilsēta" gūst panākumus kinoteātros un Itālijas galvaspilsētai ir jautrs noskaņojums, jo tā gatavojas ikgadējam mūzikas un dejas festivālam.

Kādēļ doties tieši tagad?

Pēc tveicīgajām vasaras dienām, varenā Itālijas galvaspilsēta atkal ir atvērta biznesam.

Ikgadējais Romas Eiropas filmu festivāls (www.romaeuropa.net), kas notiek no 26. septembra līdz 30. novembrim, pilsētas mēroga mūzikas, teātra un deju svētki padara rudeni par ideālo brīdi, lai apmeklētu Romu, un Vudija Alena Romai veltītā filma "Mūžīgā pilsēta" nonākusi uzmanības centrā.

Orientēšanās pilsētā

Roma atrodas uz septiņiem kalniem, kas tika dibināta 753. gadā pirms mūsu ēras un tā bija Romas Impērijas sirds un dvēsele. Tā kļuva par Romas galvaspilsētu 1871. gadā. Ziemeļdienvidos Tibras upe sadala pilsētu divās daļās -  austrumos jūs atrodas senās Romas drupas un ievērojamākās vietas.

Ziemeļrietumos atrodas mūra ieskauta suverēna valsts – Vatikāna Pilsētvalsts, kas pēc izmēra veido tikai vienu trešdaļu no Londonas Haidparka, un neatkarību tai piešķīra Benito Musolīni 1929. gadā.

Tuvākais tūrisma birojs atrodas netālu no Termini stacijas. Protams, pilsētā ir arī citi tūrisma biroji (www.turismoroma.it, darba laiks katru dienu no pulksten 9.30 – 19.00). Trīs dienu Romas caurlaide (www.romapass.it; cena 30 eiro jeb 20,83 Ls) piedāvā atlaidi dažās atrakcijās, kā arī sabiedriskais transports ir bez maksas.

Reģistrēšanās viesnīcā

Rome Cavalieri viesnīca (www.romecavalieri.com), kas ir ievērojama ar grezniem un retiem flāmu audumiem un antīkām Luija XV mēbelēm, atrodas Romas visaugstākā kalna virsotnē – Monte Mario. Divvietīgā istaba šajā viesnīcā maksā sākot no 280 eiro jeb 194,77 Ls par nakti, ieskaitot brokastis.

Viesnīca Albergo del Sole  (www.hotelsolealpantheon.com)  sāka darboties 1467. gadā un ir īpaša ar to, ka šajā viesnīcā ir apmetušies kā prinči un  dzejnieki, tā arī politiķi. Divvietīgā istaba šajā viesnīcā maksā sākot no 200 eiro jeb 139,12 Ls par nakti, ieskaitot brokastis.

Savukārt četrzvaigžņu viesnīca Koru Hotel (www.koruhotel.it) tika atklāta tikai pāgajušogad. Nevainojami baltas istabas piedod odziņu izteiktajām sienām. Divvietīgā istaba šajā viesnīcā maksā sākot no 99 eiro jeb 68,87 Ls par nakti, ieskaitot brokastis.

Pirmā diena - no rīta nedaudz kultūras

Jāceļas gana agri, lai izlauztos cauri pūlim un iekļūtu Vatikāna Muzejos (mv.vatican.va; ieeja 15 eiro jeb 10,43 Ls). Ievērojama ir Siksta kapela ar Mikelandželo gleznotām freskām, kurš sevi uzskatīja par tēlnieku. No pirmdienas līdz sestdienai kapela ir atvērta no pulksten 9.00 – 18.00, savukārt katra mēneša pēdējā svētdienā ieeja ir bez maksas. Noteikti neaizejiet iekams neesat apbrīnojuši Svētā Pētera baziliku, kas ir Romas pāvesta mājvieta.

Vēl varat apskatīt arī Romiešu forumu (www.pierreci.it), ieeja 12 eiro jeb 8,35 Ls. Šīs drupas reiz bija valsts ēkas un tempļi, dažus cēla pat  Jūlijs Cēzars. Biļetes cenā iekļauts arī apmeklējums Kolizejā. Šī amfiteātra drupas 80. gadā mūsu ērā kalpoja par gladiatoru cīņas vietu. Kolizejs ir atvērts katru dienu no pulksten 8.30 – 19.00 (rudenī tiek vērts ciet agrāk).

Pilsētas apskate

Sāciet ar Panteona korintiešu kolonnām. Šo templi otrajā gadsimtā uzcēla imperators Adriāns. No pirmdienas līdz sestdienai templis ir atvērts no pulksten 9.00 – 19.30, savukārt svētdienās no pulksten 9.00 – 17.30, ieeja brīva).

Apskates vērta ir arī slavenā Trevi strūklaka, kurā pēc leģendas uz atgriešanos jāiemet monēta. Pēc tam varat ieturēt pauzīti Angelina kafejnīcā ar betona grīdām un griestos iekārtiem tukšiem putnu būrīšiem (www.ristoranteangelina.com).

Pēc tam dodieties pie Trinita dei Monti baznīcas esošajām Spāņu kāpnēm, kurā ir 138 pakāpieni.

Apskatiet...

Apskates vērts ir Džuzepes Sakoni baltais marmora meistardarbs - Viktora Emanuela II piemineklis, kas celts Itālijas pirmajam karalim. Par 7 eiro jeb 4,87 Ls ar liftu uzbrauciet uz skatu platformu, no kurienes jūrā paveras skats ar terakotas jumtiem, ko vēl vairāk akcentē kupoli un jūsu priekšā bulvāri izplešas tālumā. Darba laiks no piektdienas līdz svētdienai ir no pulksten 9.30 – 19.30, pārējās dienās no pulksten 9.30 – 18.30.

Nobeigumā - pastaiga parkā

Mūsdienās Villa Borghese ir lielākais un skaistākais parks Romā ar pīļu dīķīšiem, Joniešu tempļiem un vairākiem muzejiem, no kuriem visievērojamākais ir Borghese Gallery (www.galleriaborghese.it; darba laiks katru dienu, izņemot pirmdienas no pulksten 8.30 – 19.30, ieeja 9 eiro jeb 6,26 Ls), kurā redzami Rafaēla un Karavadžo darbi. Biļetes iespējams rezervēt iepriekš.


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 22.04.2024 - 28.04.2024  Vislatvijas golfa diena 5.maijā! Jurmala Golf Club & Hotel
Vislatvijas Golfa Dienas – atklāj golfa spēles burvību! Aicināts ir ikviens pie mums Jurmala Golf Club & Hotel! | Skatīt vairāk
Luksus klases piedāvājumi - Taizeme Estravel Latvia
Esat pelnījuši - izbaudīt unikālu pieredzi, augstākās klases apkalpošanu un ņemt no dzīves vairāk! Dažādi Luksus piedāvājumi atpūtai Taizemē. | Skatīt vairāk
no 610 EUR
Atpūta un Gardēžu vakariņas Igaunijā Estravel Latvia
1 nakts 2 personām, brokastis un vakariņas Michelin ceļvedī ieteiktā restorānā, kā arī spa piedāvājums // līdz 31.05. | Skatīt vairāk
no 225 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 19.04.2024 - 26.04.2024 Lux Express Liepājas reģiona TIB
"Lux Express" no 2. maija uzsāks pasažieru komercpārvadājumus maršrutā Rīga-Liepāja. | Skatīt vairāk
Uzņēmumi


Želesa
,


1st-studio.com
,


Rehabilitācijas centrs Jaunķemeri
,


Novatours
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.44976211sec.