7 galamērķi, kuri tūristu acīm ir slēgti

Nevar noliegt, ka pasaules apceļošana ir visai sarežģīts uzdevums, taču atsevišķi galamērķi dažādu iemeslu – galvenokārt drošības – dēļ jau izsenis bijuši slēgti "parastajam" tūristam, un visticamāk kādu laiku tādi arī paliks.

1. Černobiļas aizliegtā zona, Ukraina

Aizliegtā zona, kas 30 kilometru rādiusā ieskauj 1986. gada Černobiļas kodolreaktora katastrofas vietu, vēl joprojām ir neapdzīvojama un nevienmērīgi piesārņota. Šeit gan iespējams doties īsās ekskursijās, taču dzīvošana apvidū šobrīd vēl ir aizliegta.

2. Šveices Fortnoksa

Jūs noteikti neatradīsiet nevienu brošūru vai tūristu ceļvedi, kurā būtu atzīmēts ceļš, kā nokļūt tā dēvētajā "Šveices Fortnoksā". Īpaši apsargātais datu aizsardzības centrs burtiski ierakts dziļi Alpu kalnos vietā, kur reiz bijis Otrā pasaules kara bunkurs, kas varot izturēt pat kodolsprādzienu.

3. Coca-Cola receptes glabātava, Atlanta, ASV

Baumo, ka pasaulslavenā dzēriena recepte zināma vien diviem cilvēkiem. "Coca-Cola" galvenajā mītnē Atlantā regulāri notiek ekskursijas, taču tūristiem nav nekādu izredžu uzzināt ko vairāk par dzēriena oriģinālās receptes sastāvdaļām vai to attiecībām – domājams, ka tā tiek glabāta īpašā, cauri diennakti apsargātā seifā.

4. Dienvidkorejas un Ziemeļkorejas robeža

Buferzonu starp Dienvidkoreju un Ziemeļkoreju, ko dēvē par Korejas demilitarizēto zonu, var uzskatīt par vienu no visvairāk apsargātajām teritorijām pasaulē. Pats mazākais incidents, proti, mēģinājums šķērsot šo zonu, var kļūt par cēloni militāram abu pušu konfliktam. No vistuvākā punkta, kur var nokļūt tūristi, vien četru kilometru attālumā caur tālskati iespējams aplūkot otru buferzonas robežu.

5. Google datu centri (visā pasaulē)

Interneta tehnoloģiju giganta Google datu centriem raksturīgs iespaidīgs drošības līmenis. Tie izvietoti visā pasaulē, un vienīgais veids, kas ļauj ielūkoties meklētājsistēmas aizkulisēs, ir pašas kompānijas laiku pa laikam publiskotās fotogrāfijas.

6. Ises sintoistu svētnīca, Japāna

Ises karaliskās svētnīcas komplekss uzskatāms par vecāko sintoistu templi Japānā, taču, sekojot senām tradīcijām, jau kopš 7. gadsimta šeit esošās ēkas tiek nojauktas un uzbūvētas no jauna reizi 20 gados. Šīs būves ir slēgtas apmeklētājiem, izņemot priesterus un Japānas imperatora ģimeni.

7. Karalienes Elizabetes Londonas rezidence, Lielbritānija

Ekskursijas uz Lielbritānijas karalienes rezidenci Bekingemas pilī notiek divus mēnešus gadā – laikā, kamēr Viņas majestāte dodas ikgadējā braucienā uz Skotiju. Apmeklētāji var ielūkoties 19 greznās istabās, taču ne karalienes guļamistabā.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Kļūsti par sesto spēlētāju! SKY24.LV
Aviobiļešu speciālie reisi vēl ir pārdošanā! Nepalaidiet garām izdevību! | Skatīt vairāk
no 180 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 27.03.2024 - 03.04.2024 Publikācija “TRAĶU REĢIONA GARŠU KRĀSAS” Trakai TIC
Publikācija “TRAĶU REĢIONA GARŠU KRĀSAS” | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.03.2024 - 01.04.2024 💚✈️ MELNKALNE no 365 EUR/pers.! Latvia Tours
Fantastiskais Kotoras līcis, Skadaras ezers, kuru paši melnkalnieši sauc par savas valsts sirdi un dvēseli, burvīgas pludmales un dzidrs Adrijas jūras | Skatīt vairāk
no 365 EUR
Daiļslidošanas sacensības  Valmieras TIC
No 6. līdz 7. aprīlim Valmieras Olimpiskā centra ledus hallē notiks starptautiskas daiļslidošanas sacensības “Wolmar Spring Cup 2024”. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.152354sec.