Alida Tūrs prezidents nosauc labākās daivinga vietas

Daivings – noteikti daudziem neatklāts atpūtas veids vai sapņu aktivitāte, ko plānots realizēt tuvākajā laikā. Par pasaulē labākajām daivinga vietām informē tūrisma operatora Alida Tūrs prezidents Arno Ter-Saakov.

"Latvijai tuvākā niršanas, kā arī naudas izteiksmē izdevīgākā vieta, noteikti ir Ēģipte gan Hurgada, gan Šarm el Šeiha, sniedzot iespēju apskatīt Sarkanās jūras zemūdens pasauli. Otrajā vietā esmu ierindojis Bali salu, kuras zemūdens pasaule slēpj virkni dažādu jūras iemītnieku. Protams, vērts doties nirt arī uz Lielo Barjeriffu, kur nirt var visu gadu, bet labākais laiks niršanai ir oktobris, novembris un decembris. Vērts pieminēt arī Katalinas salu pie Kalifornijas krastiem, kur labākais laiks daivingam ir no maija līdz oktobrim. Arī Maltas ūdeņos iespējams redzēt bagātu un interesantu zemūdens pasauli, kā arī Sipadanas sala netālu no Malaizijas, piesaista daiverus no visas pasaules. Vērts minēt arī Taizemi un Meksikas Jukatanas pussalas krastus," informē Arno Ter – Saakov. Alīda Tūrs prezidents min, ka iespējams dārgākais daivinga galamērķis ir romantiskās Maldivu salas. Salas raksturo cilvēku neskarta daba, kā arī ūdens iemītnieki nav cilvēku izbaidīti, tāpēc nirstot iespējams redzēt bagātu zemūdens pasauli.

"Nirt un apskatīt interesantas vietas iespējams ne tikai silto jūru ūdeņos, bet arī aukstajos ūdeņos. Piemēram, iespējams nirt Barenca jūrā, kur maksimālā ūdens temperatūra ir plus četri grādi. Niršanas laikā tiek apskatītas lielās ledus masas no cita skatupunkta," atklāj Alida Tūrs prezidents.

Alida Tūrs prezidents iesaka doties uz daivinga centru, kur iespējams iegūt daivinga sertifikātu, noklausoties piecu stundu teorētiskos jautājumus par daivingu, piecas stundas trenējoties baseinā un divas reizes nirstot atklātā ūdenī. Iegūtā kvalifikācija – "Open air daiver", kas ļauj nirt līdz 18 metru dziļumam. "Advanced open diver" sertifikāts ļauj nirt līdz 40 metru dziļumam. Daivera sertifikātu iespējams iegūt arī Rīgā, eksāmenu kārtojot Slokas karjerā. Nirt mācīties iespējams arī kādā no pasaules kūrortiem, tomēr Arno Ter-Saakov informē, ka tas ir dārgāk nekā mācīties daivinga skolā. Tie, kuri vēlas nirt tikai vienu reizi, var izmantot iespēju nirt kopā ar instruktoru, tomēr jāiegaumē, ka nirstot ar instruktoru, neapskatīsiet tik daudz un interesantas vietas, kā nirstot vienam.

Pats Alida Tūrs prezidents Arno Ter-Saakov Ēģiptē ir ieguvis "Dive Master" sertifikātu un ir niris tādās vietās, kā Ēģipte, Bali sala, Meksika, Taizeme un Apvienotie Arābu Emirāti. "Esmu apskatījis arī zemūdens pasauli Pāvilostā, kur paveras skati ar nogrimušiem kuģiem, kā arī niris dažādos Latvijas un Lietuvas ezeros. Šobrīd tuvākais niršanas galamērķis ir Ēģipte, kur nedēļu pavadīšu uz kuģa un baudīšu "safari" daivinga sniegtās iespējas," tuvākos plānus atklāj Arno Ter-Saakov.

Arno Ter-Saakov atzīst, ka pēdējo gadu laikā daivings ir kļuvis ļoti populārs. "Ja agrāk Šarm el Šeihā dienā nira apmēram 50 cilvēku, tad šobrīd skaits palielinājies līdz pat 500 cilvēkiem. Pēdējā reizē, kad viesojos Ēģiptē, redzēju, ka jūrā atradās 30 kuģi un uz katra no tiem apmēram 20 cilvēki," tā Alida Tūrs prezidents.

Alida Tūrs piedāvā izmantot iespēju un doties grupu braucienos, lai nirtu Ēģiptes kūrortos Hurgadā un Šarm el Šeihā, kā arī Krētas salā Grieķijā. Uz citām daivinga vietām pasaulē Alida Tūrs piedāvā doties, plānojot individuālo maršrutu.

Vairāk informācijas interneta vietnē www.alida.lv

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Ekskursija Valmieras novadā Valmieras TIC
5.maijā aicinām atklāt Valmieras novada stāstus pirmajā no Lielās Valmieras novada autobusu ekskursijām - "Uz saldējuma galvaspilsētu" Rūjienas pusē! | Skatīt vairāk
35 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 05.04.2024 - 30.04.2024 Maroka - Āfrikas eksotika  Estravel Latvia
Krāsu, aromātu un iespaidu pilna - eksotiskā Maroka. Piedzīvojumu ceļojums - no Kasablankas līdz Marakešai // -20% ekskursiju tūrei, rezervējot | Skatīt vairāk
no 559 EUR
4.maija svētki Alūksnē  Alūksnes TIC
Atzīmējot Latvijas Neatkarības atjaunošanas dienu, š.g. 4.maijā Bānīša zemē svinēs jaudīgi jeb kā saka vietējie “ar pilnu tvaiku”. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.04.2024 - 26.04.2024 Augšdaugava.Tūrisma sezonas atklāšana. TAKA
Augšdaugavas novada pašvaldības iestāde ‘’TAKA’’ aicina 26. aprīlī plkst. 10.00 apmeklēt tūrisma sezonas atklāšanas pasākumu. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.13306904sec.