Nedēļas ceļojums: Latvia Travel D par Milānas šiku un spožumu

Tūrisma ziņu portāls Travelnews.lv turpina informēt lasītājus par dažādiem ceļojumu galamērķiem nedēļas rakstu sērijā – nedēļas ceļojums. Par Itālijas ziemeļu pilsētu Milānu ziņo ceļojumu aģentūra Latvia Travel D.

Kāpēc ir vērts doties uz Milānu?

Itālija ir klasiska tūrisma valsts ar augstas kvalitātes tūrisma infrastruktūru un apkalpošanas līmeni, tāpēc tieši te katrs varēs izvēlieties atpūtu savai gaumēm. Patīkams klimats, daudzveidīgās ainavas, skaistās pludmales un dzidrais jūras ūdens, kā arī pašu itāļu dzīvesprieks un māka būt laipniem un viesmīlīgiem.

Milāna ir pasakaina pilsēta Itālijas ziemeļos Padānas līdzenuma rietumdaļā. Tā ir otra lielākā pilsēta Itālijā. Tiek uzskatīta par Eiropas modes galvaspilsētu, līdz ar to tajā ir neaprakstāmi daudz vietu, ko aplūkot, tādā veidā krasi palielinot savu redzes loku un iespējams mainot skatu uz dzīves piedāvātām iespējām. Ar Milānu saistās tādi pasaules slaveni modes zīmoli kā Giorgio Armani, Dolce&Gabanna, Prada un Gianni Versace. Milāna ir ne tikai iepirkšanās centrs, bet arī vieta, kur var baudīt savdabīgas arhitektūras brīnumus, kā piemēram, Milānas Doms (Duomo) - gotiskā katedrāle, Santa Maria delle Grazie baznīca - ar Leonardo da Vinči "Svēto vakarēdienu", kā arī La Scala – pasaulslavens operteātris. Tāpēc ir vērts doties neaizmirstamā, pārsteigumu pilnā piedzīvojumā un baudīt dzīves piedāvātās iespējas.

Kā nokļūt līdz Milānai? Praktiskie padomi!

Aviobiļetes ceļojumam ļoti ērti un izdevīgi var iegādāties mājaslapā lidotleti.lv, kur tiek piedāvāts lidojums uz Milānu gan no Rīgas, gan no Viļņas. Cenas tikai sākot no 30 Ls. Ir iespēja atrast ērtu un komfortablu viesnīcu, kura būs atbilstoša tieši jūsu prasībām sākot no 15 Ls.

Visērtāk un ātrāk Milānā pārvietoties ir ar metro. Var iegādāties dažāda veida metro biļetes. Vienreizējā biļete par 1 eiro derēs tikai Milānas robežās. Ar šo vienu biļeti 75 minūtes iespējams braukt ar visu veidu sabiedrisko transportu – tramvaju, autobusu un citiem transportlīdzekļiem. Ir arī dienas abonements, kas būs nedaudz dārgāks, bet ar to 24 stundu laikā var braukāt gan ar metro, gan ar citu sabiedrisko transportu. Ja ir nepieciešamība, var iegādāties arī cita veida braukšanas biļetes, kas domātas ilgākam laikam, bet to var noskaidrot uz vietas.

Kā nokļūt no jebkuras pilsētas lidostas uz Milānu, varat atrast mājaslapā lidotleti.lv. Tā kā lētā Ryanair aviokompānija lido tieši uz Bergamo (Orio al Serio) lidostu, tad no tās pilsētā varat nokļūt ar vilcienu no Bergamo uz Milānu. Vilciens kursē katru pusstundu. Biļešu cenas pieaugušajiem ir  €9.90  vienā virzienā,  turp un atpakaļ €18.50. Bērniem (no 2 līdz 12 gadiem) - vienā virzienā €4.95.

Itāļu virtuve

Itāļu virtuve ir atšķirīga no citām ar pasakainām garšas īpašībām. Visi produkti ir ļoti kvalitatīvi, ēdieni ir svaigi un saglabā savu dabiskumu un sākotnējas garšas īpatnības. Itāļu nacionālā virtuve ir ļoti daudzveidīga. Itālija pasaulei piedāvā daudzus oriģinālu virtuvju variantus, kas atspoguļo dažādo valsts reģionu īpašības un tur izplatītos produktus.

Visiem zināms, ka Itālijā slaveni un ļoti izplatīti ir makaronu ēdieni dažādās to variācijās, bet ne visi zin, ka "pasta" ir ne vien makaronu ēdiens, bet tas nozīmē vārdu ēdiens tiešā nozīmē.

Pastaiga pa Milānu

Savu pastaigu mēs sāksim no Marka Tvena katedrāles, kas ir Milānas garīgais centrs. Šī katedrāle ir trešā lielākā gotikas stila celtne Eiropā. Apskatot šo katedrāli, tālāk varam doties uz vietu, kur savienojas visi Milānas ceļi - Piazza del Duomo laukumu, kura galā ir apskatāma Lielā zirga statuja.

Laiks ieturēt maltīti. Iesakām izmēģināt jauno Cube pop-up restorānu, kurā var baudīt Itālijas šefpavāru gatavotos ēdienus un burvīgo skatu uz Milānas Domu. Pēc gardas maltītes nepieciešams pabarot arī savu dvēseli. To var izdarīt apmeklējot slaveno Milānas operteātri "La Scala". Ja ir palicis spēks un enerģija, neapšaubāmi ir vērts doties pastaigā pa Milānas veikaliem, kur varēsiet  atrast un iegādāties lielu klāstu modes brendu un suvenīru jebkurai gaumei.

Vairāk informācijas interneta vietnē www.lidotleti.lv


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Padastes muiža - romantiska atpūta Estravel Latvia
2 naktis 2 personām, brokastis un 1 vakariņas, kā arī atpūtas piedāvājums - atpūta vienā no labākajām Igaunijas viesnīcām | Skatīt vairāk
no 335 EUR
Saulaina atpūta Kosta Blanka  Atlantic Travel
Kā par saulainu atpūtu pašā Kosta Blankas sirdī ar baltām smilšu pludmalēm un kristāldzidru jūru? JAAĀ! Tiešie lidojumi no Rīgas uz Alikanti no | Skatīt vairāk
no 715 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 15.04.2024 - 22.04.2024 Publikācija “TRAĶU REĢIONA GARŠU KRĀSAS” Trakai TIC
Publikācija “TRAĶU REĢIONA GARŠU KRĀSAS” | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 12.04.2024 - 19.04.2024 Ballīte retro noskaņās Baltic Beach Hotel & SPA
19. aprīlī aicinām ikvienu ballēties gribētāju uz “View Restaurant – Saefood & Grill”, kur visu laiku karstākos deju hitus publikai piedāvās DJ | Skatīt vairāk
20 EUR
Uzņēmumi


Novatours
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.50967789sec.