Nedēļas ceļojums: pasakainā Horvātija kopā ar Travel RSP

Turpinot nedēļas rakstu sēriju – nedēļas ceļojums, tūrisma ziņu portāls Travelnews.lv kopā ar tūrisma profesionāļiem turpina stāstīt par dažādām valstīm. Šoreiz ceļojumu aģentūra Travel RSP aizvedīs ceļojumā uz dabas brīnumu zemi Horvātiju.

Kāpēc vērts doties tieši uz Horvātiju?

Travel RSP: Ja Jūs vēl domājiet, kur pavadīt savu atvaļinājumu, padomājiet par Horvātiju – pasakainu valsti, kuru ne velti sauc par vienu no ekoloģiski tīrākajām vietām pasaulē. Pārpilna ar jūras veltēm, gardākie vīni, visdažādākās ekskursijas, aktīvā atpūta, krāšņās pludmales un siltā jūra – par atpūtu Horvātijā Jūs atcerēsieties vēl ilgi!

Ko vērts apskatīt Horvātijā?

Travel RSP: Interesantākās un galvenās apskates vietas Horvātijā ir daudzie nacionālie parki un fantastiskie dabas skati. Tās patiesi ir elpu aizraujošas apskates vietas. Vēl viens iemesls, kāpēc kaut reizi dzīvē ir vērts aizbraukt uz Horvātiju – lai izbaudītu dažādos kultūras pasākumus un festivālus gan valsts galvaspilsētā Zagrebā, gan mazākās pilsētās Adrijas jūras krastā.

Ja ceļojumā uz Horvātiju savu maršrutu plānojat paši, noteikti atzīmējiet Horvātijas kartē šīs vietas. Arī braucot ceļojumā uz Horvātiju ar ekskursiju autobusu, jums noteikti noderēs saraksts ar šīs valsts interesantākajām vietām.

- Plitvices nacionālais parks, kas izveidots 1949. gadā. Plitvices ezeru gleznainie skati, ūdenskritumu kaskādes ir elpu aizraujošas, ezeri atrodas kalnainā vietā un savstarpēji savienojas ar strautiņiem. Nacionālajā parkā redzēsiet vairāk nekā 90 ūdenskritumu, to fotogrāfijas ar prieku varēsit sūtīt saviem draugiem. Aizraujošs skats pavērsies, vērojot zivju rotaļas kristāldzidrajos ūdeņos gandrīz pie pašām tūristu takām, kas izvijas cauri visam Plitvices nacionālajam parkam.

- Klinšainā Adrijas jūras piekraste un Kornati arhipelāgs, ko veido 147 atsevišķas salas vai salu grupas.

- Vērot pasakaino dabu varēsiet daudzajos dabas parkos, savukārt tās pilsētās varēsiet ielūkoties šīs valsts vēsturē. Te noteikti jāpiemin ne tikai Zagreba ar senatnīgajām baznīcām, torņiem un mākslas muzejiem, bet arī Omiša, sena pirātu pilsētiņa pie Adrijas jūras. Vēl Splita, kurā atrodas Romas imperatora Diokletiāna pilsdrupas. Arī Dubrovnika – pilsēta - cietoksnis, kas dibināta VII gadsimtā un par kuru Bernards Šovs reiz teicis: "Ja gribat redzēt paradīzi zemes virsū, brauciet uz Dubrovniku!" Pulā varēsit apskatīt romiešu amfiteātri, kas labi saglabājies vēl līdz mūsdienām.

- Galvaspilsēta Zagreba – tā ir pilsēta ar savu šarmu. Noteikti apskatiet Mimaras muzeju, kurā izvietota viena no Eiropas pazīstamākajām mākslas galerijām. Arī Maksimiru – vienu no vecākajiem un lielākajiem pilsētas parkiem, kas veidots XVIII gadsimtā un ir 18 hektāru liels. Tajā iekārtots arī pilsētas Zooloģiskais dārzs. Zagreba lepojas arī ar vienu no skaistākajām kapsētām Eiropā, kas veidota neorenesanses stilā.

- Horvātijā ir 30 oficiāli reģistrētu nūdistu pludmaļu.

- Krka – lielākā Horvātijas sala Adrijas jūrā. Tās nacionālais parks izceļas ar Krkas upes veidoto iespaidīgo kanjonu.

Lai ceļojums uz Horvātiju pārvēršas par neaizmirstamu piedzīvojumu!

Horvātijas ģeogrāfija

Travel RSP: Izpētot šīs valsts ģeogrāfisko stāvokli, var izdarīt ļoti daudz dažādu secinājumu. Tā ir bijis vienmēr – daudzus kultūras pasākumus, iespējas un izdevības attīstīties, protams, arī valsts bagātību, ir noteikuši ģeogrāfiskie apstākļi, bet jo īpaši Horvātijas vēsturi ir ietekmējušas tās ģeogrāfiskās īpatnības – atrašanās vieta tieši uz robežas starp dažādām kultūrām diemžēl ir padarījusi to par biežu karadarbības vietu. Te var vilkt paralēles ar Latviju, par kuras teritoriju gadsimtu gaitā ir cīnījušies gan zviedri, gan poļi, gan krievi, gan vācieši tikai tāpēc, ka atrodamies izdevīgā vietā ar pieeju Baltijas jūrai, uz kuru tīkotāju netrūkst.

Interesanti fakti

Travel RSP:

- Horvātijas platība ir 56 542 km².

- Horvātijas galvaspilsēta ir Zagreba.

- Valsts valoda – horvātu.

- Horvātija robežojas ar Slovēniju, Ungāriju, Bosniju un Hercegovinu, Serbiju un Melnkalni, tāpēc ceļojumos uz Horvātiju bieži vien tiek iekļauta arī kāda šo kaimiņvalstu apskate.

- Horvātija atrodas ļoti skaistā vietā, Adrijas jūras krastā.

- Iedzīvotāju skaits Horvātijā šobrīd ir apmēram 4,8 miljoni, no kuriem gandrīz 90 procenti ir horvāti.

- Horvātija atrodas ļoti tīrā vietā, var pat teikt, vienā no ekoloģiski tīrākajām vietām pasaulē, brauciens cauri Horvātijai pavērs skatu uz ļoti daudzām neskartām dabas ainavām.

- Horvātijas daba ir ļoti dažāda, jo Horvātijā ir gan kalni, gan tuksnesis, gan pludmales, gan skaisti dabas parki, visas šīs vietas ir tūrismam piemērotas. Horvātijas Adrijas jūras piekraste ir 1.777 kilometru gara, kopumā Horvātijai pieder 1185 dažāda lieluma salas, no kurām 66 ir apdzīvotas.

- Laika apstākļi Horvātijā atšķiras, kalnos ir mēreni kontinentāls, bet piejūras rajonos maigāks vidusjūras klimats, tomēr, neskatoties uz šo atšķirību, Horvātiju pamatoti dēvē par saulaināko valsti Eiropā.

Horvātija un tās vēsture

Pasaules vēsturi parasti apgūst no lielo valstu skatpunkta, arī runājot par to, kā tās savā starpā dalījušas citas teritorijas. Protams, šīm lielajām valstīm īsti nekad nav interesējis, kā jūtas mazās tautas. Bet mums, latviešiem, kuru pašu vēsture ir pilna ar neatkarības cīņām un pakļaušanos daudziem un dažādiem kaklakungiem, varētu šķist interesanta citu mazo tautu vēsture un viņu cīņa par neatkarību. Tāda ir arī Horvātijas vēsture.

Horvātija ļoti īsu laiku ir bijusi neatkarīga valsts, pirmo reizi laikposmā no IX līdz XII gadsimtam, otro reizi tā neatkarību atguva pēc 1991. gada, tai pašā laikā, kad mēs.

Horvātijas vēsturiskie notikumi, kas ietekmējuši tās attīstību

- Horvātijas ģeogrāfiskais stāvoklis vistiešākajā veidā ir ietekmējis tās vēsturi, jo Horvātija atrodas uz robežas starp austrumiem un rietumiem, starp ziemeļiem un dienvidiem. Tāpēc Horvātija vienmēr ir bijusi karu krustugunīs, tomēr jāsaka – pēc kariem tā atkopusies ātri. Šis aspekts ir arī viens no tūristu iecienītiem tematiem – apskatīt valsti, kurā pavisam nesen ir norisinājusies karadarbība, pēdējais konflikts ir bijis pilsoņu karš.

- Daudzās tautas, kuras periodiski pārvaldījušas Horvātijas teritoriju: ungāri, venēcieši, romieši, turki, Austroungārijas impērija, kā arī pēc II pasaules kara – Dienvidslāvijas republika, kuru pārvaldīja serbi. Paši horvāti smejoties saka, ja jau kādiem atkal būtu jānāk, tad lai tie būtu ungāri, jo viņu valdīšanas laikā Horvātijai bija diezgan liela pašnoteikšanās.

- Horvāti būtībā ir slāvi, kuri VI gadsimtā ienāca šajā teritorijā, līdz ar to horvātu vēsturi un attīstību ir ietekmējusi slāvu kultūra. Pirms tam Horvātijas teritorijā dzīvoja dažādas senās ciltis, no kurām tikai albāņi esot šo sākotnējo cilšu pēcteči. Pārējās pašreizējās Balkānu tautas te ieradušās krietni vēlāk.

Interesanti

Travel RSP: Horvātija - valsts, kurā gribas atgriezties vēl un vēl. Tūrisma aģentūra Travel RSP specializējas uz Horvātijas braucieniem. Mēs piedāvājam dažādus maršrutus, gala mērķus un atpūtas veidus. Lai kuru braucienu Jūs izvēlētos - "itālisko" Istru vai saulaino Dalmāciju, braucienu 8 vai 12 dienu garumā, Jūs nebūsiet vīlušies!

Vairāk informācijas interneta vietnē lv.rsp.travel


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Jaunie pavasara atpūtas ģalamērķi Estravel Latvia
Ieskatieties - sākas pavasara ceļojumu galamērķu izpārdošana! Tunisija, Grieķijas salas, Albānija... | Skatīt vairāk
no 369 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 03.04.2024 - 20.04.2024 👉EKSKURSIJU CEĻOJUMI JEBKURAI GAUMEI! Latvia Tours
Brīnišķīga iespēja skatīt unikālus dabas, vēstures un mākslas pieminekļus, piedalīties vietējos svētkos, fiestās un festivālos, iepazīties ar | Skatīt vairāk
no 53.00 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.04.2024 - 23.04.2024 Sama modināšanas svētki Koknesē Aizkraukles novada TIC
Tradicionālie Sama modināšanas svētki Koknesē norisināsies 10. un 11.maijā. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 15.04.2024 - 20.04.2024 Rīgas Motormuzejam 35 Motormuzejs
Par godu Rīgas Motormuzeja 35 gadu jubilejai aicinām uz ieskandināšanas svinībām 20. aprīlī. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.51377988sec.