Reibinošie pakāpieni: 7 iespaidīgākās kāpņu sistēmas pasaulē

Ja grasāties apmeklēt kādu no šiem objektiem, pirms tam noteikti ieplānojiet izturības treniņus. Lai gan šo iespaidīgo kāpņu pievārēšanai būs nepieciešams ne mazums pūļu, tās, domājams, atmaksāsies – varēsiet vērot gleznainas ainavas, uzzināt par senām leģendām un, protams, palielīties draugiem.

1. Radžastāna, Indija

Nav grūti saprast, kādēļ tūristi tik ļoti iecienījuši Čanbori (Chand Baori) kāpņu sistēmu Radžastānas štatā (attēlā). Tas ir fascinējošs arhitektūras piemineklis, kas būvēts 9. gadsimtā, un sastāv no 3 500 pakāpieniem, kas izvietoti 13 stāvos aptuveni 30 metru augstumā. Tā ir viena no lielākajām tā dēvētajām pakāpienu akām Indijā.

2. Angkora, Kambodža

Slavenā Angkorvatas tempļa kāpnes ir izaicinājums pat visveiklākajiem un izturīgākajiem ceļotājiem. Tās ir tik stāvas, ka daudzi tempļa apmeklētāji spiesti augšup rāpties uz "visām četrām" vai manevrēt gar margām.

3. Tjaņmeņas kalns, Ķīna

Tjaņmeņas kalns reiz kļuva par iedvesmas avotu kinolentes "Avatar" radītājiem. Zem kalna virsotnes atrodas gigantiska, dabiski izveidojusies arka, caur kuru ved iespaidīgs kāpņu ceļš. Tjaņmeņas kalnā ierīkota arī "pasaulē garākā kalnu trošu vagoniņa sistēma" – 98 vagoniņi veic ceļu pa 7 455 metru garu maršrutu.

4. Dīsburga, Vācija

Gigantiskā skulptūra Dīsburgas pilsētā, kas vizuāli atgādina amerikāņu kalniņu atrakciju, patiesībā ir itin neparasts kāpņu labirints. Pakalnā izvietotais objekts ir 21 metru augsts, un tam piešķirts nosaukums "Tiger and Turtle" jeb "Tīģeris un bruņurupucis".

5. Haiku kāpnes, Havaju salas

Ceļš lejup pa šiem pakāpieniem pat visdrosmīgākajos tūristos varētu atmodināt zināmas bailes no augstuma, taču no to augšējiem posmiem paveras neticami gleznains skats uz Oahu salu. Tiesa, šobrīd drošības nolūkos kāpnes apmeklētājiem ir slēgtas, tomēr, kā atzīst tūristi, noteikumi bieži vien netiek ievēroti, un daudzi drosminieki nereti lieto sociālos medijus, lai palielītos ar kāpņu augstākajā punktā uzņemtiem foto.

6. Līge, Beļģija

Birēna kalns (Montagne de Bueren) Beļģijas pilsētā Līgē teorētiski nav uzskatāms par kalnu, tomēr šeit esošo kāpņu pievārēšana, kuras sastāv no teju 400 pakāpienu, prasa ne mazums fiziskas piepūles.

7. Vaina Pikču, Peru

Vaina Pikču kalns ir pat nedaudz augstāks par tā kaimiņu, daudz labāk pazīstamo Maču Pikču. Tā virsotne slejas 2 720 metru augstumā virs jūras līmeņa, turklāt, par pārsteigumu pakāpienu mīļotājiem, to ieskauj spirālveida kāpnes. Tomēr ceļš pa tām var izrādīties ne vien ļoti bīstams, bet pat nepieveicams, tādēļ nav pārsteidzoši, ka šo maršrutu vietējie bieži dēvē par "nāves pārgājienu".

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Laipni lūgti Šrilankā – smaidu valstī! Latvia Tours
Debesskrāpji un koloniālā stila savrupmājas, lielveikali un ielu tirdziņi, krāšņi Rietumu modes apģērbi un tradicionālās sarongas, ātri sporta | Skatīt vairāk
no 757 EUR
 Populārākais Itālijas pludmales kūrorts Latvia Tours
Pludmales kūrortā ir smilšu, platas un lēzenas, jūra silta un, turklāt, nav dziļa. Brīnišķīgi attīstīta infrastruktūra ar tradicionāli sirsnīgu | Skatīt vairāk
no 495 EUR
Riga Reggae Acoustic Valmieras TIC
6.aprīlī pl.18.00 kultūrtlpa Akustika ielūdz uz sirsnīgu, mīlestības un miera pilnu vakaru pozitīvās regeja noskaņās ar apvienību RIGA Reggae | Skatīt vairāk
15 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 23.03.2024 - 29.03.2024 Lieldienu ieskandināšanas pasākums Liepājas reģiona TIB
Ceturtdien, 28. martā, plkst. 15 Liepājas muzejs Kūrmājas prospektā 16/18 aicina ģimenes ar bērniem uz Lieldienu ieskandināšanu, | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.15177083sec.