Iepazīsti interesantus pazemes brīnumus

Turdas sāls raktuves, Rumānija

Turdas sāls raktuves raktas ar rokām kopš 13. gadsimta, iespējams, jau kopš 1075. gada. Lielās Turdas sāls raktuves Transilvānijā tagad ir pazemes muzejs un sanatorija ar basketbola, mini golfa laukumiem, panorāmas ratu (ne viss muzejs atrodas zem zemes) un pat ar pazemes ezeru, pa kuru iespējams braukt ar laivu. No raktuvju augšas līdz apakšai ir aptuveni 100 metri. Īpaši ieinteresēti būs cilvēki ar alerģijām un astmu. Raktuvēs pieejamas haloterapijas SPA procedūras, kurās izmanto jonizētu gaisu, gaisa spiedienu un mitrumu. Terapija labi ārstē cilvēkus ar elpceļu problēmām.

Pazemes upe - Puerto Princesa, Filipīnas

Upe ir UNESCO pasaules mantojums. Astoņus kilometrus garā pazemes upe plūst zem kaļķakmens kalna Palavas salā un savieno Cabuyugan upi ar Dienvidķīnas jūru. Nacionālais parks, kas ietver šo upi, aizsargā arī mežus, dažādo augu pasauli, kalnus, pludmales un dzīvniekus. Izbraucienā pa upi var doties gida pavadībā. Peldot pa upi, jābrauc cauri gan plašām alām (lielākās 130 metru platumā un 65 metru augstumā), gan šaurām vietām, kas var izsaukt klaustrofobijas sajūtu.

Foto: Traveltripjourney.blogspot.com

Vulkāna Thrihnukagigur magmas krāteris, Īslande

Vairs nav bīstami apmeklēt Thrihnukagigur vulkāna iekšējos lavas kambarus. Tas ir neaktīvs jau 4000 gadu. Izviršanas vietā magma mistiski izžuvusi, aiz sevis atstājot krāsainus minerālus un citus ģeoloģiskus retumus. Pēc gājiena pāri lavas laukam apmeklētāji tiek nolaisti 130 metrus dziļi iekšā vulkānā ar vagoniņu. Ekskursijas parasti notiek jūnijā un jūlijā, reizēm arī augustā.

Foto: Insidethevolcano.com

Poço Encantado, Brazīlija

Poço Encantado (apburtā aka) ir pazemes ezers Brazīlijas ziemeļaustrumos ar dabiski veidojušos skatu uz Bahian džungļiem virs ezera. Starp septembri un aprīli, kad saule ir pareizajā vietā, un tā iespīd ezerā, tas pārvēršas par dziļu, zilu, noslēpumainu bedri. Ūdens ir tik dzidrs, ka iespējams redzēt 60 metru dziļumā, kur saskatāmi veci koki un akmeņi. Tie redzami maldinoši tuvu.

Waitomo Glowworm alas, Jaunzēlande

Īpašā ala atrodas divu stundu braucienā uz dienvidiem no Oklendas. Alā ir daudz arachnocampa luminosa (vietējais Jaunzēlandes jāņtārpiņš). Tārpi alā izstaro zilu gaismu ķīmiskas reakcijas rezultātā. Tūristiem tiek piedāvāts doties laivu braucienā cauri alai, kura laikā iespējams aplūkot dzīvās gaismiņas, kas stingri pielipušas pie lipīgajiem tīkliem. 

Foto: Travel.uk.msn.com

Greenbrier bunkurs, White Sulphur Springs, Rietumvirdžīnija, ASV

Bunkurs tika slepus uzcelts 1956. gadā Kongresu locekļiem, lai tie varētu paslēpties atomkara gadījumā. Pašlaik klasificēta kā viesnīca, tā jau ir izmitinājusi vairāk kā 1100 cilvēku aiz sprādzienbīstamām durvīm, kas spēj izturēt 25 tonnu spiedienu. Tā ir kā laika kapsula no Aukstā kara.

San Clemente baziliks un Santa Maria della Concezione dei Cappuccini katakombas, Roma, Itālija

Atklāj senās, reliģiskās ticības paražas San Clemente bazilikā. Tā ir 12. gadsimta bazilika, uzcelta virs vecākas, 4. gadsimta baznīcas, kas uzcelta uz kādas 1. gadsimta mājiņas. Mājiņa atradusies blakus kādam 2. gadsimtā celtam templim. Templis bijis domāts vīriešu auglības kultam, tur ticis godināts saules dievs Mitrs. Tie, kuri nebaidās no skeletiem, var apmeklēt seno Capuchin kremācijas telpu zem Santa Maria della Concezione baznīcas 10 minūšu gājienā no San Clemente bazilikas. Tur atradīsiet kaulus no 4000 mūkiem, kuri tika izmantoti, lai izdekorētu kapenes.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Rīko konferences un seminārus Bauskā! Bauskas TIC
Iepazīsties ar Bauskas novada konferenču un semināra telpu piedāvājumu! | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 12.04.2024 - 20.04.2024 Ar vilcienu uz Madonu, Cesvaini un Gulbeni Madonas TIC
Kāp Rīgā vilcienā un, vērojot ainavas aiz loga, brauc uz Vidzemi, kur tevi sagaidīs bagātīgs tūrisma maršruts visas dienas garumā. | Skatīt vairāk
17 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 10.04.2024 - 20.04.2024 Skulptūru stāsti Cēsīs! Cēsu TIC
Piesakies ekskursijai Cēsīs! Izzini skulptūru ceļu no Cēsu vecpilsētas līdz pat Meža kapiem un atpakaļ, tēlnieka Matiasa Jansona pavadībā! | Skatīt vairāk
6 EUR
Iedvesmojies laivot Bauskas novadā! Bauskas TIC
Ieskaties, kādas ir laivošanas iespējas Bauskas novadā! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.79723501sec.