Dubaija cer uz pasaulē apmeklētākās pilsētas titulu

Nākotnes plāni attiecībā uz tūrisma nozari Dubaijas emirātā ir vairāk nekā ambiciozi – valdība sola darīt visu, lai Dubaija kļūtu par apmeklētāko pilsētu pasaulē un 2020. gadā šeit ierastos vismaz 20 miljoni tūristu.

2013. gadā apmeklētākās pasaules pilsētas titulu izpelnījās Londona, kur, kā liecina šonedēļ publicēti dati, ieradās 16,8 miljoni cilvēku, kas ir augstākais rādītājs pilsētā kopš 1961. gada, kamēr Dubaiju pērn apmeklēja aptuveni 11 miljoni tūristu.

Iecerēts, ka 20 miljonu viesu atzīmi Dubaija sasniegs ap desmitgades beigām, kas sakrīt ar plaši apspriesto notikumu – vispasaules arhitektūras un tehnoloģiju izstādi "Expo 2020", kura, kā lēš eksperti, vietējā budžetā varētu ienest ap 16,5 miljardiem eiro.

Pēc atgūšanās no globālās finanšu krīzes, kuras dēļ visai smagi cieta vietējā būvniecības nozare, nu Dubaijā ieplānots realizēt neskaitāmus ambiciozus projektus, īpašu uzmanību pievēršot jauniem tūrisma objektiem un infrastruktūrai. Piemēram, multimiljardu projekta "Mohammad Bin Rashid City" ietvaros paredzēts radīt iespaidīgu tūrisma, tirdzniecības un mākslas centru, kā arī "Mall of the World" – jau patlaban topošu tirdzniecības centru, kas būs lielākais pasaulē.

Tikmēr uz Zilo Ūdeņu salas (Bluewater Island) taps "The Dubai Eye" – pasaulē lielākais panorāmas rats, savukārt kanāla "Dubai Water Canal" izbūves kulminācijā pilsētniekus un tās viesus priecēs 450 jauni restorāni, četras viesnīcas un vairākas jahtu piestātnes.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Pilna Servisa Līzings Passat Europcar
Pilna Servisa Līzinga piedāvājums VW Passat Variant MY24 Elegance. | Skatīt vairāk
Pavasara tirgus Lietuvā Ignalinos rajono TIC
20.aprīlī no plkst.8. Ignalinas Laisves laukumā notiks pavasara gadatirgus! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 16.03.2024 - 30.03.2024 Ottes Lieldienas Alūksnes TIC
30. martā, 11:00 aicināti uz OTTES LIELDIENAS, – Viktora Ķirpa muzejā “Vidzemes lauku sēta”. Olas nodrošina Alūksnes Putnu fabrika | Skatīt vairāk
Daiļslidošanas sacensības  Valmieras TIC
No 6. līdz 7. aprīlim Valmieras Olimpiskā centra ledus hallē notiks starptautiskas daiļslidošanas sacensības “Wolmar Spring Cup 2024”. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.38817596sec.