Vai jau izlēmi, kur doties? Apmeklē vēsturisko Romu!

Travelnews.lv sadarbojoties ar ziņu portālu TVNET šajā gadā sniedz iespēju izvēlēties kādu no top 10 galamērķiem, lai aizlidotu tur, kur sirds kāro.

Iepazīstinām ar vienu no galamērķiem – vēsturiski šarmanto Romu.

Roma ir vēsturiska pilsēta, Itālijas valsts galvaspilsēta. Roma atrodas Apenīnu pussalas centrālajā daļā, Tibras upes krastos, aptuveni 24 km attālumā no Tirēnu jūras. Roma bija senās Romas Republikas un Romas impērijas galvaspilsēta. Tā ir arī garīgais un fiziskais Romas Katoļu baznīcas centrs. Regulāri no visas pasaules tūristi dodas uz Romu, lai to apskatītu. Patiesībā, Roma ir viena no tūristu apmeklētākajām pilsētām pasaulē. Uz Romu dodas ne tikai tūristi, bet arī svētceļotāji, zinātnieki un mākslas mīļotāji.

Romas vēsture arhitektūrā un mākslā

Pilsētas vēsturi ilustrē gan senās impērijas tempļu apdrupušās kolonnas, gan viduslaiku ieliņas ar renesanses stila pilīm un barokālām strūklakām. Romā obligāti jāapskata Kolizejs – viena no Romas slavenākajām celtnēm ir slavenā gladiatoru un zvēru cīņu arēna. Tāpat ir jāiepazīstas ar Romas mākslu Vatikāna muzejā, kas sastāv no plaša kompleksa un ir glabātuve izcilām antīkās un renesanses mākslas kolekcijām. Vareno Mikelandželo projektēto kupolu ir jādodas apskatīt uz Sv.Pētera katedrāli. Romas dažādu laika posmu vēstures liecības ir redzamas slavenākajos pilsētas apskates objektos: Spāņu kāpnes, Navona laukums, Trevi strūklaka, Siksta kapela, Sant’Angelo pils, Romas forums.

Roma - strūklaku ielenkumā

Pilsētu izdaiļo strūklakas, kas ir vienas no skaistākajām pasaulē. Daudzas no tām ir veidojuši izcilākie renesanses un baroka tēlnieki. Reizēm strūklakas plūst ar krāšņām šaltīm, bet citreiz tās klusi un mierīgi tek. Dažas strūklakas ir vienkārši dzeramā ūdens krāni, bet citas veido kaskādes gar namu sienām. Viena no slavenākajām ir Trevi strūklaka, kuras forma līdzinās izcilai dekorācijai. Romas strūklakās redzamas figūras, dzīvnieki, dievi un dažādi ornamenti.

Ceļojuma aģentūra "Ap Sauli" iesaka viesnīcu Romas centrā

Spāņu kāpnes un Piazza di Spagna apkārtne jau vēsturiski ir izveidojies tūristu kvartāls. Kvartālā atrodas ekskluzīvākās pilsētas mazās viesnīcas. Līdzīgi kvartāli izveidojušies arī visā centra rajonā.

Travelnews.lv sazinoties ar ceļojuma aģentūras ''Ap Sauli'' (www.apsauli.lv) vadītāju Daci Pumpuri, noskaidroja, ka Romas mazās viesnīcas tūristus apbur ar savu šarmu un senatnīgumu. Arī viesnīcu arhitektūrā var manīt vēstures liecības. Viena no tādām ir centrā esošā viesnīca ''Hotel Fontana''. Lepnais īpašums ir celts 1977.gadā. Savā pastāvēšanā ''Hotel Fontana'' ir kļuvusi par iecienītu apmešanās vietu Romas vecpilsētas centrā. Viesnīca atrodas pie slavenās Trevi strūklakas. ''Hotel Fontana'' filozofija ir augstākā viesmīlības pakāpe, kas sniedz ērtības kā mājās pieredzētas, taču ļaujot viesiem izjust Romu visā tās krāšņumā.

Avots: Ceļvedis "Roma", Apgāds Zaigzne ABC (2012).


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 22.03.2024 - 03.04.2024 LIELDIENU IZPĀRDOŠANA Novatours
Ķer savu ceļojumu ar izdevīgu cenu! Ceļo ar ģimeni vai draugiem un saņem atlaidi! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 16.03.2024 - 05.04.2024 Pieteikšanās MKD Augšdaugavas novadā TAKA
‘’Mājas kafejnīcu dienas 2024’’ Augšdaugavas novadā šogad notiks 27.- 28.jūlijā | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 13.03.2024 - 01.04.2024 Lieldienu pasākums mini ZOO "Lāčplēši" Talsu novada TIC
Mini Zoo “Lāčplēši” 31.martā no plkst. 10.00 gaida ciemos lielus un mazus uz Lieldienu lustēm ar visiem saviem četrkājainajiem draugiem. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 04.03.2024 - 03.04.2024 Bērni ceļo bez maksas! 2+2 ģimenei Estravel Latvia
Ģimenes atpūta Ēģiptē - 7 naktis, lidojums, transfēri, AI // 2 pieaugušajiem un 2 bērniem // | Skatīt vairāk
no 1700 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.37318802sec.