Iepazīsti greznās Eiropas karaliskās pilis

Vai kādreiz esi vēlējies piederēt pie karaliskās ģimenes? Nav viegli būt īpašniekam lielākajai mājvietai valstī, bet tā sagādā prieku tūristiem. Iedomājies, cik ilgu laiku aizņemtu vien sakārtot visas istabas un iekārtot pils dārzu? Aicinām apskatīt Eiropas greznākās pilis, kurās dzīvo karaliskās ģimenes.

Bekingemas pils

Bekingemas pils ir oficiālā Britu monarhijas rezidence Londonā, kā arī valsts vadītāju atpūtas rezidence, te arī tiek pieņemtas citu valstu vadītāju vizītes. Pilī atrodas 775 istabas, tai skaitā 19  valsts vadītāju apartamenti, 52 grezni karaliskie un viesu apartamenti, 92 biroji, 78 vannasistabas un 188 personāla istabas.  

Madrides Karaliskā pils

Madrides Karaliskā pils ir Spānijas karaļa oficiālā rezidence, kas tiek izmantota valsts ceremonijām. Pils platība ir 135000 m2 un tajā ir 2800 dažāda izmēra telpas. Vairākas istabas pieejamas publiskai tūristu apskatei.

Monako pils

Monako prinča pils atrodas uz stāvas klints kores un lejā zem šīs pils laukuma ierīkota Monako osta. Vasaras periodā pilī orķestra pavadījumā notiek pasaulē pazīstamāko solistu koncerti. Pilī ir apskatāmas krāšņas galerijas, saloni un Troņa Zāle, kur notiek oficiālās ceremonijas. Katru dienu plkst. 11.50 notiek tradicionālā karabinieru sardzes maiņa orķestra pavadījumā.

Briseles Karaliskā pils

Viens no ievērojamākajiem un skaistākajiem apskates objektiem Beļģijas galvaspilsētā ir Briseles Karaliskā pils, kas ir Karaliskās ģimenes rezidence. Pils ir tā vieta, kur karalis pieņem valsts viesus un valdības pārstāvjus, kā arī piešķir dāvinājumus publikai.

Stokholmas pils

Stokholmas pils ir Eiropā lielākā strādājošā pils, kas atrodas Stokholmā uz Stadsholmena salas Vecpilsētas pusē. Stokholmas pils ir karaliskā pils un oficiālā Zviedrijas monarhu rezidence. Pils ir būvēta baroka stilā, kā arī šeit atrodas vairāk kā 700 istabas septiņu stāvu platībā.

Karaļa pils Oslo

Oslo centrā atrodas karaļa pils – cik atturīga no ārpuses, tik grezna iekštelpās. Vienu dienu gadā pils ir atvērta apmeklētājiem, pils parku ietērpjot bezgalīgās ziņkārīgo rindās. Oslo karaļa pils celta 19. gadsimta pirmajā pusē. Pilī atrodas 173 istabas.

Lihtenšteinas pils

Lihtenšteinas pils ir oficiālā prinča rezidence. Pils nav atvērta publiskai tūristu apskatei, jo vēl joprojām tajā dzīvo prinča ģimene. Lihtenšteinas pils ir ļoti romantiska, tā iemūžināta Vilhelma Haufa romānā „Lihtenšteina”.

Luksemburgas pils

Skaistā Luksemburgas pils ir oficiālā lielhercoga Anri rezidence. Luksemburgas hercogs pili izmanto, lai veiktu savus darba pienākumus. Luksemburgas lielhercoga pils vasarā pieejama tūristiem un apmeklētājiem, jo šajā laikā hercogs ar ģimeni atrodas atvaļinājumā.

Vindzoras pils

Vindzoras pils ir viena no pasaulē lielākajām un senākajām okupētajām pilīm. Tās vēstures sniedzas 1000 gadu tālā pagātnē. Pils kopējā platība ir 5 ha, kuros iekļauti krāšņi apartamenti, kapella un karalienes Marijas māja.

Amsterdamas karaliskā pils

Nīderlandē atrodas trīs pilis, viena no tām ir Amsterdamas karaliskā pils. Celtne tika būvēta 17. gadsimtā  kā rātsnams. Vēlāk celtne kļuva par karaļa Luisa Napaleona mājvietu, pēc tam – par holandiešu karalisko namu.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Publiskā ekskursija ar gidu Zeltiņos Alūksnes TIC
6.aprīlī pulksten 11:00 atvērtā ekskursija Kodolraķešu bāzē Zeltiņos ar gidu. | Skatīt vairāk
no 2.00 EUR
Kļūsti par sesto spēlētāju! SKY24.LV
Aviobiļešu speciālie reisi vēl ir pārdošanā! Nepalaidiet garām izdevību! | Skatīt vairāk
no 180 EUR
Klasiskās indiešu dejas koncerts Valmieras TIC
6.aprīlī plkst. 18.00 Līga Saukante aicina uz klasiskās indiešu dejas solokoncertu “Samvadita – Harmonija” Kocēnu Kultūras namā. | Skatīt vairāk
10 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 29.03.2024 - 02.04.2024 Lieldienu brīvdienas Liepājā Liepājas reģiona TIB
Gaidot pavasari, Liepāja priecēs ar Lieldienu rotājumiem – svētku olām un čivinošiem putniem, kā arī lielus un mazus aicinās uz svētku pasākumiem. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.15823007sec.