Kā tiek izvēlētas uniformas stjuartēm?

Lidsabiedrības galvenais akcents uniformas izvēlē vērsts uz tās zīmola atspoguļošanu, vienlaikus ievērojot arī faktoru, lai tērps ir ērts arī apkalpes locekļu pienākumu veikšanai.

Bieži vien zīmolu politika nepieļauj atkāpes no uzņēmuma izstrādā tēla, bet sievietes stjuartes atzīst, ka svārki, kas tik ļoti glīti un gaumīgi izskatās, ne vienmēr ir ērtākais formas risinājums.

Pavisam nesen lidsabiedrība British Airways  mainīja savu vienoto politiku, ļaujot stjuartēm vilkt bikses, ja izvēle krīt par labu tām. Kopš 2010. gada sievietes stjuartes bija spiestas valkāt svārkus, izņemot gadījumus, ja tām ir veselības problēmas vai reliģisku iemeslu dēļ. Lēmums formastērpā vilkt arī bikses ticis pieņemts vien nesen, pēc 2.100 apkalpes locekļu iesniegtajām sūdzībām. Daudzi lidsabiedrību slavē par šādu lēmumu, bet ir daļa, kas atzīst, ka stjuartes, kas velk svārkus, kompānijas tēlu padara pievilcīgāku un veiksmīgāku.

Kā iemesli uniformas tēla maiņai, minēti stereotipi par tieksmi pasažieriem izrādīt seksuāla rakstura piedāvājumus stjuartēm. Tāpat minēts arī komforta trūkums, apliecinot, ka darboties ar biksēm ir ērtāk. Svārki komplekta ar augstpapēžu kurpēm ticis uzsvērts kā neērtākais komplekts darba veikšanai lidmašīnas salonā. Vēl interesents ir iemesls, kas attiecas uz drošību – neilona zeķbikses, kas tiek vilktas lidojuma laikā, ir viegli uzliesmojušas un var sakairināt ķermeni, kūstot uz ādas.

Iberia Airlains, savukārt, dubulto uniformas komplektu ieviesa jau 2015. gadā, apliecinot, ka uniformas funkcionalitāte iet roku rokā ar profesionalitāti, komfortu un drošību.

Lidsabiedrība KLM uniformas ar biksēm izstrādāja 1980. gadā, apliecinot, ka šāds apģērbs ir praktiskāks darba uzdevumu veikšanai. Izstrādājot lidmašīnas salona apkalpes locekļu tēlu, uzmanība tika veikta uz sievišķīga, daudzpusīga un mūžīgi eleganta dizaina izveidošanu.

Tomēr klasika ne vienmēr ir galvenais uniformas vadmotīvs. Singapūras lidsabiedrības joprojām izvēlas tērpus, kuru dizains radīts 1968. gadā un ir aktuāls arī mūsdienās, jo atspoguļo tradīcijas. Košie un puķainie tērpi tandēmā ar čībām stjuartēm ļauj ērti virzīties pa gaisa kuģi un adekvāti reaģēt jebkurā situācijā.

Pavisam nesen par savu lēmumu pārprojektēt uniformas paziņoja lidsabiedrība Alaska Airlines, kas saviem 12.000 darbiniekiem sagādās jaunu zīmolu. Jaunās uniformas būs mūsdienīgas, praktiskas un ērtas.

Video piedāvā ieskatu ar lidmašīnas apkalpes locekļu uniformām visā pasaulē.


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 15.03.2024 - 30.03.2024 Lieldienu brīvdienas outlet ciematā ViaJurmala
Lieldienu atrakcijas visai ģimenei ar animatoriem. Pasākuma vadītājs - Lieldienu zaķis. Putnu būrīšu meistarklase. Olu krāsošanas darbnīca. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 29.03.2024 - 05.04.2024 Mājas kafejnīcu dienas Augšdaugavas novadā TAKA
Mājas kafejnīcu dienas Augšdaugavas novadā. Pieteikšanās līdz 5.aprīlim. | Skatīt vairāk
Danču vakars ar Tautas mūzikas kopu Valmieras TIC
6.aprīlī plkst.18.00 Valmieras Kultūras centrā norisināsies Danču vakars kopā ar Tautas mūzikas kopu. | Skatīt vairāk
5 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 25.03.2024 - 31.03.2024 Pastaigas vecpilsētā gida pavadībā Liepājas reģiona TIB
Katru sestdienu un svētdienu plkst. 12.00, gids ar zaļi sarkano Liepājas karodziņu rokās gaidīs pie koncertzāles “Lielais dzintars”. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.16733193sec.