Apmeklētājiem tiks atvērta seno romiešu villa

Sākot ar jūliju, apjomīga seno romiešu villa Amalfi piekrastes pilsētā Positano būs atvērta apmeklētājiem.  Villu 79. gadā apraka Vezuva izvirdums, kas apraka arī Pompejus un Herkulānu. Antimo Cesaro, Itālijas Kultūras ministrijas sekretārs, atzīst, ka šī villa, kurā ir apzeltītas kolonnas un krāsainas freskas, ir perfekti saglabājies arheoloģiskais dārgums, kuram mūsdienās ir neizmērojama vērtība.

Villa pirmoreiz tika atklāta 2004. gadā, kad tika veikti restaurācijas darbi pilsētas galvenajā baznīcā un tās pazemes kapenēs. Kopš tā laika vairākas arheologu grupas no visas pasaules ir strādājušas pie villas izpētes, attīrot to no gruvešiem, atjaunojot freskas un atklājot pārsteidzoši labi saglabājušos objektus, piemēram, bronzas vāzes un koka skapjus.

Kopā villas restaurācijas projektā ir iztērēti jau aptuveni četri miljoni, bet 2014. gadā darbi tika apturēti, naudas trūkuma dēļ. Taču pēc jauna finansējuma iegūšanas, darbi turpinājās. Šovasar apmeklētāji varēs aplūkot tikai nelielu daļu no apjomīgās villas, bet projektam piešķirts papildus finansējums, lai villas restaurācijas darbus varētu turpināt arī nākošajos gados.

Positano jau ir viena no tūristu iecienītākajām pilsētām Amalfi piekrastē, pateicoties tās gleznainajām ainavām ar pasteļkrāsas mājām mirdzoša okeāna piekrastē. Līdz šim pilsētas ievērojamākais apskates objekts bija Svētās Marijas baznīca (Chiesa di Santa Maria Assunta), taču pēc seno romiešu villas atvēršanas viss var mainīties, padarot pilsētu vēl pievilcīgāku apmeklētāju acīs.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Pavasara Vidusjūras kruīzi ar Costa Estravel Latvia
Vidusjūras kruīzs ar Costa / no Savonas uz Romu / 6 naktis / aprīlis - maijs / pilna ēdināšana | Skatīt vairāk
no 519 EUR
3 dienas Romā un Vidusjūras kruīzs Estravel Latvia
9 naktis - 2 naktis Romā un 7 nakšu kruīzs ar MSC Vidusjūrā // Īpašais piedāvājums | Skatīt vairāk
no 1058 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 19.04.2024 - 26.04.2024 Lux Express Liepājas reģiona TIB
"Lux Express" no 2. maija uzsāks pasažieru komercpārvadājumus maršrutā Rīga-Liepāja. | Skatīt vairāk
Izstāde "Laika dārzs" Valmieras muzejā Valmieras TIC
No 6. aprīļa līdz 29. maijam, Valmieras muzejā skatāma Birutas Jansones, Antras Galzones, Gitas Sirmās un Lailas Stradas mākslas darbu izstāde. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.52206898sec.