Lietuvas kūrortpilsēta Birštonas iepazīstina ar brīnišķīgiem jauninājumiem

Plašs pakalpojumu klāsts un demokrātiskas cenas ir galvenie iemesli, kāpēc Lietuvas kūrortpilsēta Birštonas kļuvusi par ārvalstu un Latvijas tūristu galamērķi.

Lai gan pilsētā dzīvo 5 tūkstoši iedzīvotāju, vienlaikus tā spēj izmitināt 3 tūkstošus tūristu. Tomēr ar izmitināšanu pat aukstajā sezonā nepietiek. Sanatorijas un viesnīcas ar spa pakalpojumiem bieži vien ir pārpildītas, tādēļ tiek meklētas alternatīvas - studijas tipa dzīvokļi, viesnīca bez reģistratūras, kā arī jaunu objektu celtniecība.

Kā pastāstīja Birštonas Tūrisma informācijas centra (TIC) vadītāja Rūta Kapačinskaitė, lai arī apmeklētāju skaits šogad netiek skaitīts, tendences būs līdzīgas tām, kas dominēja 2018. gadā. "Pagājušajā gadā Birštonas kūrortu apmeklēja nedaudz vairāk kā 146 tūkstoši tūristu. Lielākā daļa no viņiem bija lietuvieši, tomēr mūsu mērķis ir piesaistīt pēc iespējas vairāk ārzemnieku. Strauji pieaug to Latvijas un Vācijas tūristu, Birštonas cienītāju un Izraēlas pilsoņu skaits, kuri kūrortā pavada ilgāku laiku - divas nedēļas," atzina TIC vadītāja.

Nakšņošanas skaits samazinās

R. Kapačinskaitė norāda, ka atpūtnieku nakšņošanu skaits Birštonā samazinās. Aizvien mazāk kūrorta viesi izvēlas pavadīt garākas brīvdienas - dominē nedēļas nogales braucieni. “Naktsmītnē, kurā ir spa vai sanatorijās ir liels noslogojums. Visbiežāk nedēļas nogalēs visi numuri ir aizņemti, bet darba dienās joprojām ir iespējams atrast brīvas vietas. Tomēr, ja vēlaties apmeklēt Birštonu, iesakām plānošanu sākt ar labsajūtas programmas atrašanu un tikai tad ar naktsmītnes meklēšanu.  Birštonas ir ļoti drošs ģimenes kūrorts, tā ir arī laba vieta radošām brīvdienām," sacīja R. Kapačinskaitė.

Augstākais skatu tornis Lietuvā, kas tika atvērts 12. jūlijā, kļuva par pagājušās vasaras populārāko apskates objektu, palielinot vienas dienas tūristu plūsmu. Kopš 6. septembra, kad tornis tika atklāts, to ir apmeklējuši vairāk nekā 100 tūkstoši cilvēku. Jau pirmajā nedēļā tajā uzkāpa aptuveni 10 tūkstoši cilvēku. Kā norāda Birštonas mēra padomniece Rimantė Kurkauskaitė, piekļuves ceļš pie torņa jau tiek labiekārtots. Pavasarī blakus šim  populārajam objektam tiks atvērta mājīga kafejnīca.

Mileniāļu paaudzes viesnīca

2020. gada marta beigās Birštonā durvis vērs jauna koncepta viesnīca Esė (Eseja). Šis īpašums, kas atrodas netālu no Eglės sanatorijas, būs piemērots mileniāļu paaudzei un koncentrēsies uz viedajām tehnoloģijām. Kā pastāstīja jaunās viesnīcas pārstāve Ruta Zalagė, mērķis ir likvidēt reģistratūru. "Rezervējot istabu internetā, tai būs iespējams piekļūt, izmantojot mobilo tālruni - tiks nosūtīts īpašs kods. Mēs vēlamies, lai visiem apmeklētājiem būtu ērti un izrakstīšanās laikā neveidotos rindas. Izmantojot tālruni, būs iespējams arī pārbaudīt, cik cilvēku apmeklē viesnīcas baseinu, tādējādi apdomājot, vai ir vērts doties vai labāk ir mazliet pagaidīt," sacīja R. Zalagė. Eseja atradīsies bijušās viesnīcas Sonata vietā. Tas ir ģimenes biznesa turpinājums: Sonata vadīja vecāki, bet Eseja - viņu bērni. Viesnīcā būs pieejama spa zona, peldbaseins, gastro bārs un bērnu istaba.

3 dienas bez telefona

Viena no greznākajām spa vietām Lietuvā - Vytautas Mineral SPA - piedāvā oriģinālus un šķietami pretējus Eseja koncepcijas jauninājumus. Šī viesnīca piedāvā "trīs dienas bez viedtālruņa" izaicinājumu, kuras mērķis ir  veicināt kvalitatīvu atpūtu. "Bieži vien klienti iziet no procedūras, un tālrunis jau ir viņu rokās. Tieši tāpēc tiem, kas vēlas, mēs piedāvājam izaicinājumu - bezsaistē. Mēs fiziski paņemam personas tālruni un ieslēdzam to seifā. Izaicinājums notiek 3 dienas. Par to mēs atmaksājam procedūras. Ja noteikums tiek pārkāpts un tālrunis nonāk klienta rokās, viņam ir jāmaksā par paredzētajām procedūrām. Reiz kāds latvietis pieņēma šo izaicinājumu. Pirms mums tika nodots tālrunis, tika piezvanīt visiem paziņām un draugiem, informējot, ka viņš nebūs pieejams, lai nerastos panika,” pastāstīja Vytautas Mineral SPA pārstāve. Vēl viens šīs luksusa viesnīcas un spa jaunums – koncentrēšanās uz bērniem. Tiek piedāvātas procedūras bērniem: dažādas vannas, ietīšanas, sejas procedūras un fizikālā terapija pie fizioterapeita, kā arī mammas ar mazuļiem var apmeklēt vingrošanu baseinā. Nākamā gada pavasarī blakus viesnīcai paredzēts atvērt 59 istabu spa un konferenču centru.

Attīstās arī sanatorijas

24% Tulpės sanatorijas, kura nākamgad svinēs 100. jubileju, apmeklētāji ir latvieši. Ir arī ļoti daudz Izraēlas pilsoņu.

Tulpės sanatorijas pārstāve uzsver, lai arī citās vietās uzmanība tiek pievērsta modernizēšanai, šī sanatorija ir saistīta ar dziedināšanu. "Galu galā viss mainās, bet tas, ko daba ir devusi, tas, kas atrodas 200 līdz 300 metru pazemē, nemainās," atzīst pārstāve.

Sanatorijas Eglės sanantorija pārstāve pamanījusi jaunu atpūtnieku ieradumu - cilvēki aizvien biežāk pēdējā brīdī izvēlas, kur un kad atpūsties, tāpēc ir grūti prognozēt atpūtnieku pieplūdumu.

Pārmaiņas notiek arī sanatorijai Versmė, kas šogad svin 50 gadu jubileju, un uztur tradicionālo sanatorijas ārstēšanu. Nākamā gada pirmajā pusē tiek solīts pabeigt I bloka atjaunošanu - investīcijas sasniegs 3 miljonus eiro. Tiks atjaunoti vēsturiskie vitrāžu logi, minerālūdens ēka, kā arī tiks salabota strūklaka.

Vispirms infrastruktūra, vēlāk - pakalpojumu pakete! Sanatorijas, kuras gadā uzņem apmēram 8 tūkstošus cilvēku, seko šai atjaunošanas kārtībai. Pēc viņu teiktā, Latvijas viesu skaits palielinājies par 800%. Arī šeit visas istabas šobrīd ir rezervētas. Viena no Versmė prioritātēm ir radīt apstākļus apmeklētājiem ar invaliditāti un gados veciem cilvēkiem.

Tiks atvērts kempings un vasaras kamaniņu trase

Kā pastāstīja mēra padomniece R. Kurkauskaitė, maijā Birštonā tiks atvērts kempings ar 50 vietām. Tajā būs arī 5 mājiņas ar 20 guļvietām. Vācu investorus piesaistīja slēpošanas trase, kas vairākus gadus bija pamesta. Esošā trase pārtaps par vasaras kamaniņu trasi. Intensīvi norisinās arī 5 miljonu eiro vērtā daudzfunkcionālā sporta centra būvniecība, kas atradīsies netālu no Birštonas stadiona. Šis projekts tika aizsākts 2015. gadā, taču finansēšanas problēmu dēļ tas netika pabeigts plānotajā laikā – šī gada jūlijā. Pašlaik būvdarbi ir tikai pusceļā.

Centrs būs mobils, kuru varēs pārveidot par 3 mazākām hallēm: badmintonam, volejbolam un tenisam. Paredzētas mobilas tribīnes ar 300 sēdvietām un 50 sēdvietu VIP skatīšanās laukums. Otrā stāva telpas ir paredzētas galda tenisam, skvošam un baseinam. Pagrabstāvā atradīsies telpas dejotājiem, svarcēlājiem, cīņas mākslas cienītājiem, trenažieru zāle, aerobika, sauna un  bārs.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Jaunie pavasara atpūtas ģalamērķi Estravel Latvia
Ieskatieties - sākas pavasara ceļojumu galamērķu izpārdošana! Tunisija, Grieķijas salas, Albānija... | Skatīt vairāk
no 369 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 21.03.2024 - 02.04.2024 Lieldienu pasākumi Alūksnē! Alūksnes TIC
Alūksnes novadā Lieldienās iedzīvotājus un viesus priecēs daudzveidīgi un koši svētku pasākumi, kuros būs iespēja spēlēt jautras spēles, krāsot | Skatīt vairāk
6 trending travel destinations for 2024 airBaltic
Venture beyond the ordinary and enjoy the picturesque views, historical sights, and pristine nature of the Balkans. | Skatīt vairāk
79 EUR
Danču vakars ar Tautas mūzikas kopu Valmieras TIC
6.aprīlī plkst.18.00 Valmieras Kultūras centrā norisināsies Danču vakars kopā ar Tautas mūzikas kopu. | Skatīt vairāk
5 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.44850707sec.