Daugavpilī ar pavasarīgiem pasākumiem atzīmēs Lieldienas

Līdzīgi ka citas Latvijas pilsētās arī Daugavpilī ar pavasarīgiem pasākumiem tiek aizvadīts Lieldienu laiks. Un šā gada 17.aprīlī plkst. 12.00 Daugavpilī,  Vienības laukumā, tiks svinētas  Otrās Lieldienas.

Pasākums sāksies ar koncertu "Iešūpoju Lielu dienu". Tajā piedalīsies Daugavpils kultūras centru un biedrību kolektīvi "Pienupīte", "Kukulečka", "Praļeski", "Rasa", "Uzori", "Lorelei", "Mrija". Paralēli skanīgajam Lieldienu sveicienam, no plkst. 12:00, savu darbību uzsāks arī  Lieldienu tirdziņš un Lieldienu darbnīcas bērniem, kuru laikā varēs piedalīties olu krāsošanā, olu kaujās, olu ripināšanā, varēs padižoties ar skaistāko olu utt. Plkst.12.40 Lieldienām veltītu koncertprogrammu piedāvās atraktīvā un skanīgā Igauņu ģimene no Rēzeknes novada. Savukārt plkst. 13.30 bērnus uz brīvo mikrofonu aicinās Lieldienu zaķis,  kas par Lieldienu dzejoļiem un dziesmām būs sarūpējis saldas dāvanas.

Gatavošanās Lieldienu sagaidīšanai un svinēšanai Daugavpilī ir sākusies jau no marta beigām. No 27.marta līdz 13.aprīlim un no 18.aprīļa līdz 28.aprīlim Daugavpils Novadpētniecības un mākslas muzejs piedāvā interaktīvu programmu 1.- 6.klašu skolēniem "Leļļu pasaule". Tās laikā bērniem ir iespēja ne tikai uzzināt par leļļu rašanās vēsturi, bet arī kopīgi izgatavot lelli – talismanu "dūjiņu", ko agrāk cilvēki darināja gatavojoties Lieldienām. Lai piedalītos meistarklasē, organizatori aicina pieteikties savlaicīgi – vismaz 3 dienas iepriekš, zvanot pa tālruņiem 65424155 un 20203713. Minimālais cilvēku skaits grupā  ir 10 cilvēki. Dalības maksa 1 personai ir 1,00 eiro.

12.aprīlī plkst. 18:00 Daugavpils Latviešu kultūras centrs aicina uz orķestra Daugavpils Sinfonietta garīgās mūzikas koncertu "Pie Jesu". Programmā izskanēs D.B.Pergolēzi, H.Persela, J.S.Baha, G.F.Hendeļa, L.Vinči, T.Albinoni A.Pērta un E.L.Vēbera skaņdarbi.

Savukārt Lieldienu svētki Daugavpilī noslēgsies ar Poļu kultūras centra radošo kolektīvu Lieldienu koncertu 19.aprīlī plkst. 17:30.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Skolēnu pavasara ceļvedis Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
Noderīgs materiāls skolēniem un ģimenēn plānojot pavasara atpūtu Jelgavas pusē. | Skatīt vairāk
Latvija
6 populārākie brīvdienu galamērķi šogad airBaltic
Dodies neaizmirstamos piedzīvojumos un baudi Balkānu pasakainos skatus, vēsturiskās vietas un neskarto dabu. | Skatīt vairāk
79 EUR
Grupas “Pienvedēja Piedzīvojumi” koncerts Valmieras TIC
12.aprīlī plkst.19.00 Valmieras Kultūras centrā norisināsies grupas “Pienvedēja Piedzīvojumi” akustiskais jubilejas koncerts kopā ar filmas | Skatīt vairāk
no 18 EUR
Pārgājiens Alūksnē Alūksnes TIC
Ieplāno 13.aprīli, lai trīs stundu aizraujošā pārgājienā uzzini viduslaiku mantojuma faktus, nostāstus un teikas! Dosimies Alūksnes viduslaiku pils | Skatīt vairāk
12 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.44040704sec.