Daugavpils Marka Rotko mākslas centrā tiks aizsākta jauna simpozija tradīcija

Godinot izcilās mākslinieces un ilggadējās mākslas pedagoģes Silvas Linartes piemiņu, Daugavpils Marka Rotko mākslas centrā tiks aizsākta jauna simpozija tradīcija – no 2019. gada 25. jūnija līdz 5. jūlijam norisināsies pirmais starptautiskais glezniecības simpozijs "Silva Linarte".

Māksliniecei un mākslas pedagoģei Silvai Linartei (1939-2018) bija un joprojām ir īpaša saikne ar Daugavpils Marka Rotko mākslas centru. Ne tikai tādēļ, ka viņa ir dzimusi Daugavpils novadā un mantojusi dzimtas piederību Latgales reģionam, bet arī tādēļ, ka jau kopš mākslas centra atklāšanas ir bijusi klātesoša tā aktivitātēs un norisēs.

Apzinoties Silvas Linartes mākslas mantojuma unikalitāti un veicinot interesi par Daugavpili kā mākslinieciski rosinošu pilsētu, 2019. gadā Daugavpils Marka Rotko mākslas centrs organizē pirmo starptautisko glezniecības simpoziju "Silva Linarte", kurā piedalīsies 7 mākslinieki: Svens Drobnica (Zviedrija), Rodrigess Gomess Gonsalo (Spānija), Anna Abidina (Krievija), Oksana Vronska un Guna Millersone (Latvija), Agata Čermuškina-Čruta (Polija), Ģiedre Riškute (Lietuva).

Simpozija atklāšanā 26. jūnijā plkst. 15.00 Rotko centrā notiks mākslinieku prezentācijas, kurās tie prezentēs sevi, savas gleznošanas tehnikas un idejas, kuras paredzēts īstenot simpozija laikā.

Simpozija dalībnieku darbu izstāde vasaras pilnbrieda izstāžu sezonas ietvaros Daugavpils Marka Rotko mākslas centrā tiks atklāta 5. jūlijā plkst. 16.00.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Heršela grupas izstāde “Ciano mistērijas” Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
No 5. marta līdz 14. aprīlim Jelgavas Sv.Trīsvienības baznīcas torņa izstāžu zālē skatāma Heršela grupas darbu izstāde cianotipijas tehnikā. | Skatīt vairāk
Latvija
Grupas “Pienvedēja Piedzīvojumi” koncerts Valmieras TIC
12.aprīlī plkst.19.00 Valmieras Kultūras centrā norisināsies grupas “Pienvedēja Piedzīvojumi” akustiskais jubilejas koncerts kopā ar filmas | Skatīt vairāk
no 18 EUR
6 populārākie brīvdienu galamērķi šogad airBaltic
Dodies neaizmirstamos piedzīvojumos un baudi Balkānu pasakainos skatus, vēsturiskās vietas un neskarto dabu. | Skatīt vairāk
79 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.03.2024 - 01.04.2024 Pavadi Lieldienu brīvdienas Jēkabpilī!  Jēkabpils novada TIC
Pavadi Lieldienu brīvdienas Jēkabpils novadā! Esi aktīvs, dodies dabā, apmeklē pasākumus! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.50018311sec.