Daugavpils Marka Rotko mākslas centrs uzrunā Latgales reģiona māksliniekus

Jau astoto gadu Daugavpils Marka Rotko mākslas centrs aicina pieteikties māksliniekus un mākslas studentus no Latgales reģiona pilsētām un novadiem uz ikgadējo Latgales reģiona mākslinieku konkursa izstādi, šogad par tēmu "Iekšpus-ārpus".

Katru mākslas darbu atklāj tā ārējā čaula un mākslinieka nodotais saturs, ko simboliski un  vienkāršoti var raksturot kā darba divas daļas – redzamo un ar acīm neredzamo, bet sajūtamo. Simboliski tās ir divas puses, kuras paralēli dzīvo katra savu dzīvi un savās vēstījuma formās atšķirīgi sasniedz skatītāju.

Katrai abstraktai kompozīcijai ir sava noteikta izpausme – prieks vai skumjas, kliedziens vai klusums, mīlestība vai naids. Katrs no šiem pretmetiem dzīvo paralēlu dzīvi un sasniedz mūs katru kādā dzīves līklocī. Par to runā mūzikā, literatūrā, kino… Tie ir aktuāli atslēgas vārdi dažādām vizuālās mākslas formām 21.gs. mākslā Latvijā un pasaulē.

Šis iekšējais vēstījums ir nenoliedzami ievīts formā, krāsā, laukumā, faktūrā, – tas palīdz vai arī nepalīdz vizuāli nolasīt, ko mākslinieks ir gribējis pateikt, atklājot gan savu iekšējo, gan ārējo pasauli.

Izstāde iecerēta kā dažādu paaudžu un pieredžu Latgales reģiona mākslinieku iekšējo un ārējo formu sastapšanās.

Latgales reģiona mākslinieku konkursa izstāde "Iekšpus-ārpus" Daugavpils Marka Rotko mākslas centrā būs skatāma no 2020. gada 24. aprīļa līdz 14. jūnijam.

Uz izstādes atklāšanas laiku tiks izdots izstādes katalogs.

DARBU PIETEIKUMS (FORMU SKATĪT ZEMĀK) AR DARBU FOTOGRĀFIJĀM (IZŠĶIRTSPĒJA 300 DPI) JĀIESNIEDZ ELEKTRONISKI LĪDZ 2020. GADA 10. MARTAM UZ E-PASTU: [email protected]

Iesniedzot pieteikumu, mākslinieks piekrīt, ka darba/u foto var tikt izmantoti ar Daugavpils Marka Rotko mākslas centra darbību saistītās publikācijās.

Ierobežojumi darbu izmēros un noformējumā: minimālais gleznas izmērs: 60×80 cm, bez virsrāmja; grafikas lapas un foto aicinām iesniegt bez rāmējuma; keramikas, tēlniecības darbiem vēlamais minimālais izmērs: 30x30x30 cm; bez ierobežojumiem vērtēšanai tiks pieņemti tekstila, video, instalāciju darbi un starpmediju mākslas projekti (darbiem jābūt radītiem 2018.-2020.gadā).

Izstādes noslēgumā atsevišķi darbi, kas atbilst Rotko centra budžeta iespējām, var tikt iepirkti centra kolekcijas papildināšanai.

TURPMĀKO INFORMĀCIJU PAR DARBU DALĪBU IZSTĀDĒ RĪKOTĀJI NOSŪTĪS PIETEICĒJIEM LĪDZ 2020. GADA 20. MARTAM.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 24.03.2024 - 31.03.2024 Gaismas apsolījums koku stāstos Madonā Madonas TIC
1.aprīlī, LVM Kalsnavas arborētums aicina uz pasākumu “Koku stāsti gaismai”, ar tradicionālo dziedāšanas grupu “Saucējas” un krāsainām | Skatīt vairāk
Latvija
"Baroka mūzikas ģēniji" Rundāles pilī Bauskas TIC
Esi aicināts uz Liepājas Simfoniskā orķestra koncertprogrammu Rundāles pilī! | Skatīt vairāk
Labi būt pavasarī - Bauskas novadā! Bauskas TIC
Izdots jaunais kultūras un tūrisma ceļvedis „Labi būt Bauskas novadā” - aplūko un iedvesmojies brīvdienām! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.03.2024 - 01.04.2024 Skati Bauskas tūrisma objektus Lieldienās! Bauskas TIC
Lieldienu darbalaiks galvenajos tūrisma objektos. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.04948521sec.