Tuvojas VII Daugavpils Zinātnes festivāls

No 29. oktobra līdz 2. novembrim jau 7. reizi Daugavpilī notiks Daugavpils Zinātnes festivāls, ko organizē Daugavpils Universitātes Dabas izpētes un vides izglītības centrs. Šī gada festivāla tēma ir ''Par un ap ENERĢIJU''.

Festivāla mērķis ir vienkāršā, uzskatāmā un saprotamā veidā parādīt, ka zinātne nav kaut kas tāls, netverams un neizprotams, bet gan ir pieejama ikvienam. Festivāla laikā ikvienam apmeklētājam būs iespēja uzzināt dažādas interesantas lietas par cilvēka organismu, par neglīto mākslā, par OSCar – pirmo elektrisko mašīnu, kas finišējusi Dakāras rallijā, iemācīties pareizi vingrot, zīmēt Sumi-E tehnikā, noskaidrot, kāda enerģija valda arhitektūrā, džeza mūzikā un pat tējas glāzē, kā veidojas divdimensiju un trīsdimensiju attēli, kāda ir laimīgas dzīves pozitīvā enerģija utt. Festivāla apmeklētāji varēs piedalīties dažādās interaktīvajās spēlēs, radošajās darbnīcās, konkursos, atklātajās lekcijās, diskusijās, semināros, apmeklēt koncertus un meistarklases. Kopumā festivāla organizētāji piedāvās vairāk nekā 40 dažādās aktivitātes, kurās varēs piedalīties apmeklētāji sākot jau no 3 gadu vecuma. Sev interesējošas aktivitātes festivāla programmā varēs atrast gan pirmsskolas vecuma bērni, skolēni un viņu vecāki, gan skolotāji, gan studenti un docētāji, gan pašvaldību darbinieki un uzņēmēji.

VII Daugavpils Zinātnes festivāla laikā tradicionāli darbosies arī Zinātnes pilsētiņa. Tās ietvaros ikviens festivāla apmeklētājs (sākot no 3 gadu vecuma) varēs piedalīties Francijas institūta piedāvātajā interaktīvajā izstādē ''Enerģija ilgtspējīgai pasaulei'', kuras mērķis ir pievērst plašākas sabiedrības uzmanību enerģijas pieejamības un saglabāšanas jautājumam. Izstāde, aicinot apmeklētājus pašiem darboties, ļauj labāk saprast saikni starp enerģiju un attīstību, kā arī skaidro, kādas sekas ir gaidāmas, ja enerģija netiks izmantota lietderīgi, un kā tas ietekmē klimata pārmaiņas. Paralēli šai izstādei būs iespēja aktīvi iesaistīties arī Dabas aizsardzības pārvaldes izstādē ''Dabas dziedniecība – purvs'', apskatīt Kanādas vēstniecības Igaunijā, Latvijā un Lietuvā piedāvāto izstādi ''Enerģija: inovācija un ilgtspēja'', Naujenes novadpētniecības muzeja ceļojošo izstādi ''Sirdsdaugava'', kas veltīta cīņai pret Daugavpils HES būvniecību u.c. izstādes.

Ieeja Daugavpils Zinātnes festivālā ir bez maksas.

Festivālu atbalsta AS ''Latvijas Dzelzceļš'', Valsts Kultūrkapitāla fonds, AS ''Latvenergo'', SIA ''Latvijas Zaļais punkts'', SIA ''EKO Latgale'', Kanādas vēstniecība Latvijā, Francijas institūts, Latvijas Zinātņu akadēmija, Eko-augstskolu programma, z/s ''Kurmīši'', Gētes institūts Rīgā.

Vairāk informācijas interneta vietnē www.visitdaugavpils.lv.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Brauc ar skolēniem uz Bauskas novadu! Bauskas TIC
Izzini Bauskas novadu, brauc pavasara ekskursijā kopā ar klasi! | Skatīt vairāk
Latvija
"Baroka mūzikas ģēniji" Rundāles pilī Bauskas TIC
Esi aicināts uz Liepājas Simfoniskā orķestra koncertprogrammu Rundāles pilī! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.03.2024 - 01.04.2024 Skati Bauskas tūrisma objektus Lieldienās! Bauskas TIC
Lieldienu darbalaiks galvenajos tūrisma objektos. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 21.03.2024 - 03.04.2024 “Mājas kafejnīcu dienas 2024”. Piesakies! Tukuma TIC
Aicinām Tukuma novada aktīvos ļaudis, kam patīk gatavot un uzņemt viesus iesaistīties arī šogad akcijā "Mājas kafejnīcu dienas 2024"! | Skatīt vairāk
Uzņēmumi


Park Hotel Latgola
,


Daugavpils TIC
,


Līvānu TIC
,


Krāslavas TIC
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.67235994sec.