Zinātkāres centram «ZINOO Daugavpils» apritējis viens gads

2016.gada 1. jūlijā zinātkāres centrs "ZINOO Daugavpils" nosvinējis 1 gada jubileju.Gada laikā centru apmeklēja 13 113 interesenti no dažādiem Latvijas novadiem, Lietuvas, ASV, Zviedrijas un Norvēģijas. Zinātkāres centrs tika veidots ar mērķi veicināt interesi par dabas un inženierzinātnēm, kā arī popularizēt mācīšanās kultūru sabiedrībā.

Zinātkāres centrs "ZINOO Daugavpils" piedāvā interaktīvas ekspozīcijas, lai apmeklētāji varētu paši izmēģināt dažādas tehnoloģijas un pārbaudīt dabas likumus: redzēt skaņu, atrast līdzsvaru, būvēt tiltus bez naglām, izskaidrot optiskās ilūzijas, būvēt un vadīt robotus, redzēt zibeni un daudz kā cita. Šobrīd centrā esošo ekspozīciju veido 70 eksponāti, kuru skaits regulāri tiek papildināts. Centrs ir atvērts ikvienam interesentam, vienlaikus īpaši gaidītas ir skolēnu klases un ģimenes ar bērniem. Zinātkāres centrs piedāvā 11 dažādas izglītojošas nodarbības bērnu un jauniešu grupām, populārākās no tām ir Gaisa raķešu un Ūdens raķešu nodarbība.

Centra organizētāji tic, ka ZINOO būs iedvesmojošs partneris un centrā esošās ekspozīcijas palīdzēs raisīt interesi meklēt atbildes, izprast tās un baudīt izziņas prieku. Zinātkāres centrs "ZINOO" savu darbību uzsāka 2011. gadā, atverot pirmo centru Cēsīs, kam vēlāk sekoja vēl trīs centru izveide Rīgā, Daugavpilī un Liepājā. Visu četru zinātkāres centru veidotāja ir biedrība "Latvijas zinātnes centru apvienība". Biedrības biedri un zinātkāres centru līdzdibinātāji ir Cēsu, Amatas, Priekuļu, Pārgaujas, Daugavpils un Liepājas pašvaldības. "ZINOO" ir organizējis pirmās Latvijas kosmiskās zondes "Zinoo1" un, otrās, "Zinoo2" palaišanu. Šogad jau trešo reizi "ZINOO" organizēs Latvijas kosmosa festivālu Cēsīs.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 16.04.2024 - 22.04.2024 Pilnvērtīgs laiks sev! Via Vitalité
Via Vitalité ir četru zvaigžņu svara korekcijas un labsajūtas centrs Aizputē. Piedāvājam programmas "Pamata","Exstra","Relax". Zvaniet +371 20 605 553 | Skatīt vairāk
Latvija no 145 EUR
Iedvesmojies laivot Bauskas novadā! Bauskas TIC
Ieskaties, kādas ir laivošanas iespējas Bauskas novadā! | Skatīt vairāk
27. aprīlī - lielais Stādu tirgus Madonā Madonas TIC
Stādu tirgus Madonā jau ir kļuvis par nozīmīgu pavasara tradīciju plašā apkārtnē. Tas ir īstais starts uzsākt praktiskus pavasara darbus dārzos un | Skatīt vairāk
Brauc ar skolēniem uz Bauskas novadu! Bauskas TIC
Izzini Bauskas novadu, brauc pavasara ekskursijā kopā ar klasi! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.47838092sec.