Uzziniet 10 idejas ziemas brīvdienām

Ziemassvētku un Jaunā gada svinības aizvadītas, puse  ziemas arī, un šobrīd ir īstais laiks doties ceļojumā. Līdz  vasaras  atvaļinājumam vēl nepieciešams uzkrāt spēkus.  Kad ziemā jūtams spēku izsīkums, ir laiks parūpēties par sevi. Gudriem.lv piedāvā Tev 10 idejas īstai ziemas atpūtai visām gaumēm - gan  ģimenes budžetam draudzīgākus variantus, gan atpūtu eksotiskās zemēs.

Februāra un marta atvaļinājumu vislabāk rezervēt jau laicīgi. Ja nu vēlme doties uz siltajām zemēm nākusi pēkšņi - izdevīgus piedāvājumus un karstās tūres var iegadāties pat dažas dienas pirms brauciena.

1. Ziemas brīvdienu klasika – Tenerife, Kanāriju salas, Taizeme, Bali, Malaizija, Indija, Maldivu salas un Seišelas. Ziemā tur ir viss nepieciešamais tiem, kuri noguruši no aukstuma un saules gaismas trūkuma – jūra, okeāns, palmas un daudz saules. Februāra un marta mēnešos Latvijas iedzīvotāju populārākie silto zemju galamērķi ir Kanāriju salas un Tenerife. Atvaļinājums šeit būs ideāli piemērots tiem, kuri nepanes pārlieku lielu karstumu, jo februārī temperatūra turas pie +20-25 grādu atzīmes. Bez atpūtas pludmalē Kanāriju salās iespējams apskatīt vulkānus, savukārt Tenerifē apmeklēt lieliskus izklaides parkus, kuri būs piemēroti gan bērniem, gan pieaugušajiem.

Ieskaties šeit un izvēlies sev piemērotāko ceļojumu

2. Atpūtai ziemā piemērota būs arī Ēģipte, kur nevaldīs pārāk liels karstums un vakarā pat nāksies uzvilkt siltāku jaku. Ēģiptē varēs apskatīt slavenās Gizas piramīdas un izpētītu Luksoras brīnumus. Tāda pati situācija ar laikapstākļiem būs arī Marokā un Izraēlā. Nāves jūras krastā temperatūra nebūs augstāka par +18 grādiem, toties pludmales kūrorti Izraēlā sniegs lieliskas veselības uzlabošanas iespējas.

3. Tiem, kurus nebiedē īsta Skandināvijas ziema,  būs piemērots ceļojums uz Somiju, Zviedriju, Norvēģiju vai Dāniju. Šajā laikā tur var apmeklēt pat Ziemassvētku vecīša rezidenci Lapzemē un cenas būs daudz zemākas nekā Ziemassvētku laikā. Vēl viens lielisks atpūtas veids – aizbraukt ar prāmi uz Stokholmu. No decembra vidus, maršrutā  Rīga -Stokholma, sācis kursēt prāmis “Romantika”. Sekojiet līdzi akcijām un veiksmes gadījumā 4-vietīgo kajīti var norezervēt par 40-60 eiro.

4. Samērā siltu un sausu atpūtu ziemā var baudīt arī Eiropas dienvidu daļā – Spānijā, Portugālē, Itālijā un Grieķijā. Peldēties un sauļoties īsti neiznāks, jo gaisa temperatūra svārstās no +11°C līdz +16°C. Tomēr šādi laikapstākļi ir ideāli piemēroti skaistāko vietu apmeklējumam, ko vasaras 30 grādu karstumā izdarīt būtu grūti.

5. Ziemā ir piemērots laiks, lai dotos uz Dienvidameriku un savam acīm skatītu seno civilizāciju atstātās drupas. Meksikā un Peru tiešām nebūs auksti vai garlaicīgi. Ir vērts apmeklēt arī Lieldienu salas Čīlē. Var izvēlēties arī vēl eksotiskāku galamērķi – Āfriku. Atpūta Kenijā noteikti neatstās vienaldzīgu nevienu – dodoties safari braucienā un redzēt lauvas, antilopes, bifeļus, leopardus, žirafes, hiēnas un zebras to dabiskajā vidē.

6. Februāris ir ideāls laiks slēpošanas kūrortiem. Braukt ar kalnu slēpēm un sniega dēli var jebkurā valstī, kur ir kalni un augstienes, kā, piemēram, Francijā, Austrijā, Vācijā vai Itālijā. Ekonomiskāks atvaļinājums būs Čehijā, Slovākijā, Slovēnijā un Polijā. Ziemā sniegs ir praktiski garantēts visos populārākajos slēpošanas kūrortos.

7. Ziemā ir piemērots  laiks, lai relaksētos SPA un vienkārši atpūstos kādā no sanatorijām Baltijā. Modernie SPA kompleksi Tartu, Tallinā vai arī ziemas kūrorts Palangā vai Klaipēdā būs baudījums ķermenim un garam. Šāda atpūta diviem izmaksās ap 50-80 eiro par nakti, iekļaujot brokastis un SPA procedūras. Daudzas sanatorijas piedāvā arī ārstniecisko procedūru 3-4 dienu komplektus.

8. Arī Latvijā iespējams atrast labas atpūtas iespējas. Piemēram, “Sniega parku” Rīgā piedāvā plašas atpūtas un inventāra nomas iespējas, savukārt Ventspilī atrodas mākslīgais sniega kalns “Lemberga hūte”. Tāpat var doties uz Baltijas lielāko ziemas atpūtas bāzi “Žagarkalns”, kur slēpo gan profesionāli slēpotāji un snovbordisti, gan iesācēji. Interesanta atpūta būs neogotikas stilā celtajā Bīriņu pilī. Šeit ir iespējams braukt zirga kamanās. Pils teritorijā ir dabas parki caur kuriem brauciens kamanās būs īpašs piedzīvojums. Sev labu noskaņojumu un pozitīvu enerģijas lādiņu var sagādāt arī braucot ar sniega motociklu, zirgiem vai vienkārši atpūšoties kāda no viesnīcām Jūrmalā.

9. Laicīgi iekrājot līdzekļus atvaļinājumam, finanses nesagād grūtības doties ceļojumā. Tomēr, ja ir vēlme doties ceļojumā, taču nepietiek līdzekļu, tad var izmantot tādu pakalpojumu kā ātrais kredīts un aizņemties braucienam nepieciešamo summu. Naudu iespējams saņemt stundas laikā un arī brīvdienās. Naudas līdzekļi tiks pārskatīti uz jūsu personīgo bankas kontu. Svarīgi, ka daudzas ātro kredītu kompānijas piedāvā atlaides, akcijas un lojalitātes programmas pastāvīgajiem klientiem. Ja noformē sms kredītu pirmo reizi, tad lielākā daļa pakalpojuma sniedzēju gatavi izsniegt ekspress-kredītu bez maksas. Pirms kredīta noformēšanas noteikti salīdzini visus nosacījumus starp dažādām kompānijām un izvēlies sev piemērotāko.

10. Ir vēl labāka iespēja aizņemties – noformēt kredītlīniju. Kredītlīnijas gadījumā jau iespējams aizņemties daudz lielāku summu - līdz pat 3000 eiro. Taču tas nenozīmē, ka nepieciešams tērēt visu summu uzreiz. Piemēram, var noformēt kredītlīniju uz summu 2000 eiro, bet iztērēt tikai 500 eiro. Procenti būs jāmaksā tikai par iztērēto summu, nevis visiem 2000 eiro. Atlikusi nauda būs Tev būs kā drošības spilvens neparedzētu izdevumu gadījumā ceļojot.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 27.03.2024 - 03.04.2024 Publikācija “TRAĶU REĢIONA GARŠU KRĀSAS” Trakai TIC
Publikācija “TRAĶU REĢIONA GARŠU KRĀSAS” | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 22.03.2024 - 02.04.2024 Lieldienas Valmierā “Zaķim pa pēdām” Valmieras TIC
1.aprīlī no pl.11-16 ar prieku gaidīsim ikvienu – mazus un lielus uz Lieldienu svinēšanu Valmierā! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 24.03.2024 - 31.03.2024 Zaķim šodien Liela diena Liepājas reģiona TIB
30. martā no 11:00 – 15:00 Liepājas Latviešu biedrības nama lielajā zālē ģimenes aicinātas bez maksas apmeklēt Lieldienu pasākumu un aplūkot | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.03.2024 - 04.04.2024 Aktuālās izstādes Liepājā Liepājas reģiona TIB
Iepazīsties ar šī brīža aktuālajām izstādēm Liepājā – ieplāno un iedvesmojies! | Skatīt vairāk
Uzņēmumi


SIXT Latvija
,


L'Ambra Rossa
,


Tiesiai.lt
,


LTavia.LT
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.55978584sec.