Uzkrājiet atmiņas, nevis rēķinus: ceļošana ar nelielu budžetu

Vai arī jūs pavasarim tuvojoties tuvākajā laikā plānojat kādu garāku ceļojumu vai braucienu? Varbūt jūs šogad plānojat pabeigt universitāti un pirms atrast savu pirmo, nopietno darba vietu, esat nolēmis pavadīt vasaru apceļojot pasauli vai vismaz Eiropu kopā ar studiju biedriem? Ceļošana ir lielisks veids, kā apskatīt visu, ko vien pasaule var piedāvāt sajūtu un iespaidu ziņā, un, veicot laicīgu un iepriekšēju plānošanu, jums nevajadzēs arī raizēties par ceļojuma finansiālo pusi. Ja jūsu ceļojuma budžets ir ierobežots, ir svarīgi rūpīgi izplānot visas prioritātes, lai labākie ātrie kredīti jeb bedste kviklån, kas pieejami internetā 24 stundas diennaktī, nebūtu jūsu galvenais glābiņš, lai novērstu finanšu trūkumu.

Pievērsiet uzmanību tālāk uzskaitītajām lietām, kas jāpatur prātā, lai jūs atgrieztos mājās no sava ceļojuma ar patīkamām atmiņām, nevis rēķiniem:

• Identificējiet ceļojuma lielākos izdevumus. Pirms vēl dodaties ceļojumā, sāciet veikt uzkrājumus potenciālā ceļojuma lielākajiem izdevumiem – avio biļetēm, naktsmītnēm, ēdienreizēm un vietējā transporta izdevumiem. Iegādājieties lidojumus maksimāli laicīgi un izmantojot lidojumu cenu salīdzināšanas vietnes, vērojiet cenu izmaiņas un izpārdošanas akcijas, lai maksimāli ietaupītu šajās izdevumu kategorijās.

• Kad būsiet identificējuši savus lielākos ceļojuma izdevumus un cik vien iespējami daudz no mazākajiem izdevumiem, sastādiet ceļojuma budžetu “atpakaļgaitā”. Tas ir, paņemiet ceļojuma kopējās izmaksas, sarēķiniet, cik daudz algas dienas jums vēl atlikušas līdz ceļojuma sākumam, un pēc tam izveidojiet atsevišķu krājkontu, kurā uzkrāt ceļojumam nepieciešamos līdzekļus. Kopīgojiet savus plānus ar ģimeni vai draugiem, ar kuriem plānojat doties šajā ceļojumā, un ļaujiet viņiem piedalīties izmaksu segšanā. Ja pa vidu gaidāma jūsu jubileja – dariet saviem viesiem zināmu, ka jūs dāvanu vietā labprātāk pieņemtu simboliskas iemaksas jūsu ceļojuma krājkontā.

• Iegūstiet maksimumu no iztērētajiem uzturēšanās izdevumiem. Kad jūs nonāksiet ceļojuma galamērķī, plānojiet dalīties naktsmītnē ar saviem draugiem vai ceļojumu biedriem – palieciet kopā vienā viesnīcas numuriņā, izīrējiet kopā dzīvokli vai izmantojiet “Couchsurfing” iespējas, paliekot kopā ar vietējiem iedzīvotājiem un pamatīgi ietaupot uz naktsmītnes izdevumiem. Vienmēr ar cieņu izturieties pret jūsu izmitinātajiem, lai pretī saņemtu vislabākos un vērtīgākos padomus, kas noderētu jūsu ceļojuma amplitūdas palielināšanai.

• Ceļojuma laikā ēdiet tā, it kā jūs būtu vietējais. Vietējās ēstuves cenu ziņā var itin labi uzlabot jūsu ceļojuma pieredzi. Jautājiet apkārtējiem un vietējiem iedzīvotājiem, kur viņi izvēlas ieturēt maltītes tuvējā apkārtnē. Vietējo iecienītās vietas parasti ir daudz autentiskākas un bieži vien arī lētākas nekā tās, kas speciāli paredzētas tūristiem. Ja gatavosiet savā noīrētajā dzīvoklī – pērciet pārtikas preces vietējā tirgū un no vietējiem zemniekiem un augļaudzētājiem.

• Ietaupiet uz transporta izdevumiem un tajā pašā laikā  - apskatiet daudz vairāk vietas. Vietējais sabiedriskais transports var būt ātrākais un lētākais veids, kā pārvietoties izvēlētajā ceļojuma galamērķī. Atsakieties no taksometra izmantošanas, bet gan pavadiet mazliet laika, lai izplānotu maršrutus sabiedriskā transporta maršrutu ietvaros. Apsveriet iespēju arī iznomāt velosipēdu vai motorolleru, labos laikapstākļos šis ir viens no ērtākajiem pārvietošanās veidiem.

Un, ja ceļojuma laikā gadīsies kādas finansiālas likstas, iespējams, sms aizdevums internetā (sms lån på nettet) būs jūsu labākais variants glābšanas riņķim, tomēr, ja ceļojuma plānošanai atvēlēsiet pietiekami daudz laika, jūs būsiet pārsteigti, cik daudz naudas jūs spēsiet ietaupīt. Jo ātrāk jūs uzsāksiet ceļojuma plānošanu, jo vairāk jums būs laika, lai sameklētu dažādus papildus veidus, kā palielināt savus ienākumus, samazināt izdevumus vai radīt vienreizējus naudas līdzekļus, ko novirzīt ceļojuma mērķim.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Pavasara tirgus Lietuvā Ignalinos rajono TIC
20.aprīlī no plkst.8. Ignalinas Laisves laukumā notiks pavasara gadatirgus! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 29.03.2024 - 05.04.2024 Mājas kafejnīcu dienas Augšdaugavas novadā TAKA
Mājas kafejnīcu dienas Augšdaugavas novadā. Pieteikšanās līdz 5.aprīlim. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.03.2024 - 02.04.2024 Jautrās Lieldienas Katiņkalnā  Alūksnes TIC
1. aprīlī 14.00 Veclaicenes pagasta “Katiņkalnā” Jautrās Lieldienas – April, april! Ripināsim, krāsosim olas un brauksim ar Pupsikbāni! | Skatīt vairāk
Riga Reggae Acoustic Valmieras TIC
6.aprīlī pl.18.00 kultūrtlpa Akustika ielūdz uz sirsnīgu, mīlestības un miera pilnu vakaru pozitīvās regeja noskaņās ar apvienību RIGA Reggae | Skatīt vairāk
15 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.11327291sec.