Kalifornijas piedzīvojums – emocijas uz mūžu!

Reklāmraksts. Vasara, īstais laiks ne tikai atpūstos no skolas un ikdienas uzdevumiem, bet arī uzzinātu ko jaunu, papildinātu zināšanas, iegūtu jaunus draugus. Mūsdienās izvēle ir liela – sākot no vecmāmiņas laukos, nometnes kādā no Latvijas pilsētām, līdz pat aizraujošiem un izziņas pilniem ceļojumiem uz ārzemēm.

Pasaulē valodu skolu ir simtiem, tāpēc, lai izceltos citu starpā, daudzas no tām apvieno lietderīgo ar patīkamo – piemēram, aktiermākslas kursus, basketbola nometnes, sērfinga kursus, kinorežijas nometnes.

Nupat no ASV kinorežijas nometnes atgriezies Ralfs un no sērfinga nometnes Miks – šodien piedāvājam viņu stāstīto par piedzīvoto Kalifornijā:

1. KĀPĒC IZVĒLĒJIES TIEŠI ŠO PROGRAMMU?

Ralfs: Es izvēlējos kinorežijas nometni, jo jau kopš 5. klases esmu bijis ļoti ieinteresēts filmu veidošanā.

Miks: Izvēlējos tieši sērfa nometni, jo ekstrēmie sporta veidi mani vienmēr ir saistījuši, kā arī tāpēc, ka vēlējos pilnveidot savas prasmes sērfojot leģendārajās Kalifornijas pludmalēs.

2. KAS TEVI VISVAIRĀK PĀRSTEIDZA ESOT ASV?

Ralfs: Mani patīkami pārsteidza, cik visi cilvēki ir draudzīgi, atvērti un cik viegli ir iepazīties un uzsākt sarunas. Nekādas grūtības nesagādāja ne iepazīšanās ar citiem nometnes dalībniekiem, ne pasniedzējiem. Trīs nedēļas pagāja nemanot un es labprāt būtu vēlējies palikt ilgāk.

Miks: Atrodoties ASV visvairāk pārsteidza tas, cik viss ir liels, braukt 3 stundas un atrasties tajā pašā pilsētā man likās kaut kas neiespējams, bet atrodoties tur, tā ir normāla prakse.

3. KAS TEV VISVAIRĀK PATIKA NOMETNES LAIKĀ?

Ralfs: Biju domājis, ka mums vienkārši iedos kameras un liks filmēt, taču viss bija neaizmirstami vērtīgi – mans pasniedzējs bija profesionāls Holivudas scenārists un aktieris, kurš strādājis ar Tomu Krūzu un ir bijis viņa dublieris. Stundas bija ļoti pamācošas, īpaši scenāriju rakstīšanā. Mani iepazīstināja ar Holivudas vēsturi un filmas scenārija rakstīšanas pamatiem. Trīs nedēļu laikā es no idejas koncepta nonācu līdz pabeigtai filmai.

Miks: Jāatzīst, ka pirmās divas dienas nometnē bija uztraukumu pilnas, jo bija grūti pierast pie apkārt notiekošā, taču pēc tam izbaudīju katru nometnē pavadīto dienu un braukt prom itin nemaz negribējās.

4. KO VARAT PATEIKT PAR DZĪVOŠANAS APSTĀKĻIEM NOMETNĒ?

Miks: Nometnēs dzīvošana ir organizēta universitāšu kampusos, kas ir kā pilsēta pilsētā, ar saviem veikaliem, sporta laukumiem, bibliotēku u.c. sadzīviskām lietām.

5. VAI TU ESI IEGUVIS JAUNUS DRAUGUS UN NO KURĀM VALSTĪM?

Miks: Nometnes laikā iepazinos ar ļoti daudziem cilvēkiem un pavisam droši varu teikt, ka esmu ieguvis draugus no visas pasaules: Spānijas, Šveices, Itālijas, Francijas, kā arī Dominikānas republikas un Amerikas.

6. KO TU ESI IEGUVIS NO ŠĪ BRAUCIENA?

Ralfs: Šajā braucienu ieguvu unikālu pieredzi kinorežijā, iepazinos ar jauniem draugiem un piedzīvoju patiesi interesantas un ļoti aizraujošas trīs nedēļas.

Miks: Brauciens uz šo nometni pavisam noteikti bija liels izaicinājums un ceļojuma laikā esmu kļuvis patstāvīgāks, draudzīgāks, atvērtāks pret visu jauno un daudz pārliecinātāks par sevi.

Sarunas nobeigumā abi puiši nākamajiem braucējiem iesaka daudz nedomāt un pieņemt izaicinājumu, jo iegūto pieredzi, zināšanas un ceļojuma laikā iegūtās emocijas paliks atmiņā uz mūžu!

Vairāk informācijas www.durbe.edu.lv

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Kruīzs uz Visbiju, no Tallinas Estravel Latvia
Pirmatnīgā un neatkārtojamā - Gotlandes sala // Vietu skaits ierobežots, kruīzs no Tallinas // 2 naktis // | Skatīt vairāk
no 121 EUR
Danču vakars ar Tautas mūzikas kopu Valmieras TIC
6.aprīlī plkst.18.00 Valmieras Kultūras centrā norisināsies Danču vakars kopā ar Tautas mūzikas kopu. | Skatīt vairāk
5 EUR
Kemperu noma Eiropā Estravel Latvia
Plānojot atvaļinājumu - Kemperu noma Eiropā! Jauns un aizraujošs ģimenes ceļojumam! | Skatīt vairāk
no 71 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 26.03.2024 - 05.04.2024 Sagaidīsim pavasari Augšdaugavas novadā! TAKA
Gaidām apmeklētājus mūsu dabas objektos Augšdaugavas novadā. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.40935183sec.